Avatar
martinstejskal15:

Zdravím, dá se nějak vytvořit kód, který by dělal tuto funkci:

návštěvník se třeba dostane na stránku, která neexistuje, a mě by to potom poslalo na e-mail, jako že byla navštívena url adresa, která není v seznamu.
mám to zatím vytvoření takto, že když se dostanu na chybovou stránku, tak tam mám kontaktní formulář, že by mohl dát vědět o chybě, nevím jestli to takto není lepší přes kontaktní formulář.

 
Odpovědět 21.2.2015 10:17
Avatar
Odpovídá na martinstejskal15
Josef Kuchař (Pepa489):

Určitě ten kontaktní formulář, protože bys jinak měl totálně zaspamovaný email :D

Nahoru Odpovědět  -1 21.2.2015 10:25
2x piš, jednou debuguj
Avatar
Odpovídá na martinstejskal15
Michal Žůrek (misaz):

kontaktní formulář na stránce 404 ti na 98% nikdo nevyplní, v záchvatu vyhledávání informací na internetu totiž na to nemá nikdo čas. Já si to loguji do databáze a opak se tam občas mrknu kdo se kde ztratil.

Nahoru Odpovědět 21.2.2015 10:27
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
martinstejskal15:

občas se i koukám na statistiky, který mám na web hostingu, přecejenom na e-mailu jsem furt, akorát hledám nějaký program, protože do outloka na win 8.1 nerozchodím, nemůžu tam přidat žádnou schránku, je to jenom pro jeden účet, a e-mailových schránek mám asi celkem 15 i s mýma účtama

 
Nahoru Odpovědět 21.2.2015 10:39
Avatar
Odpovídá na martinstejskal15
Michal Žůrek (misaz):

v outlooku i výchozí poště si účty přidat lze, mám tam zavedené asi 3 schránky.

Nahoru Odpovědět 21.2.2015 10:41
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Ori
Člen
Avatar
Odpovídá na martinstejskal15
Ori:

prečo to neloguješ na webe namiesto posielania emailov ?

 
Nahoru Odpovědět 21.2.2015 10:50
Avatar
Odpovídá na Ori
martinstejskal15:

protože nevím jak, udělal jsem to jenom přes kontaktní formulář

 
Nahoru Odpovědět 21.2.2015 10:51
Avatar
Fredep
Redaktor
Avatar
Odpovídá na martinstejskal15
Fredep:

Umíš pracovat s PDO, nebo s jiným ovladačem databáze? Pokud ne, mohl bys to logovat do souboru... :)

<?php
// Skript umístěný na chybové stránce
$zaznam = date("H:i:s d.m. y") . "  " . $_SERVER['REQUEST_URI'] . "\n";
file_put_contents ( 'zaznam.txt', $zaznam, FILE_APPEND );
Nahoru Odpovědět 21.2.2015 11:52
Týmová práce je důležitá proto, aby bylo možno obvinit z neúspěchu někoho jiného.
Avatar
Ori
Člen
Avatar
Odpovídá na martinstejskal15
Ori:

úplne jednoducho a to napríklad takto:

do súboru .htaccess pridáš tento riadok:

ErrorDocument 404 /404.php

potom si vytvoríš daný súbor 404.php do ktorého vložíš niečo na tento štýl

<?php
$line = "ERROR 404 - " . date("Y-m-d H:i:s") . " --> " . $_SERVER['REQUEST_URI'] . "\n\r";

file_put_contents('404log.php', $line, FILE_APPEND);
?>

tu bude tvoj HTML kod alebo kto vie ako to mas riesene

samozrejme zmeníš cestu 404log.php tak aby tebe vyhovovala a nastavíš mu práva na zápis
Po prístupu na neexistujúcu stránku sa ti začne súbor 404log.php zapĺňať niečim podobným ako je toto

ERROR 404 - 2015-02-21 11:56:19 --> /canvas/dsa.dsa/dsadasdasd/dsa/?hghg=jjj654
ERROR 404 - 2015-02-21 11:56:25 --> /canvas/dsa.dsa/dsadasdasd/dsa/?hghg=jjj654dsdada
ERROR 404 - 2015-02-21 11:58:09 --> /canvas/dsa.dsa/dsadasdasd/dsa/?hghg=jjj654dsdada
 
Nahoru Odpovědět 21.2.2015 12:02
Avatar
Ori
Člen
Avatar
Odpovídá na Fredep
Ori:

taktiež nezabudni na to, že 404log.php by nemal byť prístupný z vonku, aby návštevník nevedel čítať chybové hlášky

 
Nahoru Odpovědět 21.2.2015 12:10
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 10 zpráv z 10.