Diskuze: post a get

PHP PHP post a get American English version English version

Avatar
Monarezio
Redaktor
Avatar
Monarezio:

ted sem narazil na problem kde mam napsanej tenhle kod:

<form method="post">
            <input type="text" name="prvni">
            <input type="text" name="druha">
            <input type="submit" name="submit">
        </form>

a nefunguje mi post vzdy mi to najede do get, nevite co s tim?

Dekuju za pomoc :)

Editováno 13.10.2013 11:40
Odpovědět 13.10.2013 11:40
First, solve the problem. Then, write the code.
Avatar
Nahoru Odpovědět 13.10.2013 11:42
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Monarezio
Redaktor
Avatar
Monarezio:

Sorry zapomel sem

<?php
$x = explode(',', $_POST['prvni']);
$y = explode(',', $_POST['druha']);

foreach ($x as $value) {
    echo 'value';
}


?>
Nahoru Odpovědět 13.10.2013 11:48
First, solve the problem. Then, write the code.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Monarezio
Kit:

Zkusil jsem to podle tebe a funguje mi to bezvadně. Když do prvního parametru nacpu slova oddělená čárkami, tak mi to vypíše na jednotlivých řádcích.

<?php
$x = explode(',', $_POST['prvni']);
$y = explode(',', $_POST['druha']);

foreach ($x as $value) {
    echo $value, "<br />";
}

?>
<form method="post">
<input type="text" name="prvni">
<input type="text" name="druha">
<input type="submit" name="submit">
</form>
Nahoru Odpovědět 13.10.2013 12:07
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Odpovídá na Monarezio
Libor Šimo (libcosenior):

Máš tie kódy v jednom subore.php?

Nahoru Odpovědět 13.10.2013 12:20
Aj tisícmíľová cesta musí začať jednoduchým krokom.
Avatar
Monarezio
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
Monarezio:

Mne to furt nefunguje :( nemuze to byt problem treba s netbeansema?

Nahoru Odpovědět 13.10.2013 12:21
First, solve the problem. Then, write the code.
Avatar
Monarezio
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět 13.10.2013 12:21
First, solve the problem. Then, write the code.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Libor Šimo (libcosenior)
Kit:

Pokud ne, tak mu to ani nemůže fungovat.

Nahoru Odpovědět 13.10.2013 12:21
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Monarezio
Kit:

Skutečně to děláš jako já? Chybí ti tam $ u "value" a nesmí to být v apostrofech.

Nahoru Odpovědět 13.10.2013 12:23
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Monarezio
Redaktor
Avatar
Monarezio:

jo skousel sem to jako ty vzal sem celej tvuj kod a nahradil sem ho svim :/

Nahoru Odpovědět 13.10.2013 12:26
First, solve the problem. Then, write the code.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Monarezio
Kit:

A jak teď vypadá ten tvůj aktuální?

Nahoru Odpovědět 13.10.2013 12:29
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Monarezio
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
Monarezio:

Takhle:

        <form method="post">
            <input type="text" name="prvni">
            <input type="text" name="druha">
            <input type="submit" name="submit">
        </form>
<?php
$x = explode(',', $_POST['prvni']);
$y = explode(',', $_POST['druha']);

foreach ($x as $value) {
    echo $value, "<br />";
}

?>

A vzdycky mi to vypise v URL:

http://localhost/Podmnozina/index.php?prvni=10%2C2&druha=10%2C5&submit=Submit
Nahoru Odpovědět 13.10.2013 12:34
First, solve the problem. Then, write the code.
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Monarezio
Petr Nymsa:

To je opravdu divný. A když tam dáš method GET ?

Nahoru Odpovědět 13.10.2013 12:35
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Monarezio
Kit:

Vždyť to máš obráceně. PHP kód musí být nahoře.

Nahoru Odpovědět 13.10.2013 12:38
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Monarezio
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Petr Nymsa
Monarezio:

tak mi to taky vyjede to samy url ale nefunguje to ani kdyz skusim tenhle kod:

<form method="get">
     <input type="text" name="prvni">
     <input type="text" name="druha">
     <input type="submit" name="submit">
 </form>
<?php
$x = explode(',', $_GET['prvni']);
$y = explode(',', $_GET['druha']);

foreach ($x as $value) {
echo $value, "<br />";
}

?>
Nahoru Odpovědět 13.10.2013 12:39
First, solve the problem. Then, write the code.
Avatar
Monarezio
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
Monarezio:

To je jedno ne? kdyz mi to furt misto POST dava GET?

Nahoru Odpovědět 13.10.2013 12:40
First, solve the problem. Then, write the code.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Monarezio
Kit:

Jedno je kolečko u tragača. Svědčí to o tom, že jsi vůbec nepochopil, jak POST a GET funguje. Jako kdyby sis myslel, že se nejprve zobrazí formulář, počká, až ho vyplníš a pak se ten výsledek zpracuje.

Nahoru Odpovědět 13.10.2013 12:43
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Monarezio
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
Monarezio:

I tak to nefunguje :/

Nahoru Odpovědět 13.10.2013 12:47
First, solve the problem. Then, write the code.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Monarezio
Kit:

A jaký používáš webserver?

Nahoru Odpovědět 13.10.2013 12:49
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Monarezio
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
Monarezio:

Xampp na windows 8

Nahoru Odpovědět 13.10.2013 12:50
First, solve the problem. Then, write the code.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Monarezio
David Čápka:

Problém bude ve formuláři, možná jich máš na stránce více nebo ho máš dokonce vložený v jiném.

Nahoru Odpovědět 13.10.2013 12:53
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Monarezio
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Monarezio:

Mam tam ale jenom jeden .php soubor a to je index a pak tam mam jen jeden form :/

Nahoru Odpovědět 13.10.2013 12:57
First, solve the problem. Then, write the code.
Avatar
Monarezio
Redaktor
Avatar
Monarezio:

Uz sem na to prisel z nakyho nepochopitelnyho duvodu netbeans neukladal ten soubor I kdyz sem to ukladal dik vsem za pomoc :) a sorry za muj netbeans (sem to otevrel s notepad++)

Editováno 13.10.2013 13:06
Nahoru Odpovědět 13.10.2013 13:04
First, solve the problem. Then, write the code.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Monarezio
Kit:

Také mi nebylo jasné, proč používáš Netbeans. Už vím. Abys měl co ladit :)

Nahoru Odpovědět  -3 13.10.2013 13:09
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 24 zpráv z 24.