Diskuze: Potvrzovací hláška přes PHP

PHP PHP Potvrzovací hláška přes PHP American English version English version

Avatar
Michal Kuba
Redaktor
Avatar
Michal Kuba:

Ahoj.
Když uživatel na mé stránce v administraci zvolí smazání dat z databáze, chci mu ještě vyhodit potvrzovací hlášku ano/ne, zda to chce opravdu smazat, aby nedošlo k nechtěnému zmáčknutí smazat. Jak se to dá šikovně ošetřit přes PHP, když mazací tlačítka se generují přes PHP do tabulky podle počtu záznamů, takže vše v tabulce i políčko smazat je pomocí příkazu echo.

Má někdo nějaký nápad nebo to jinak než přes JS nepůjde? Zkoušel jsem do <a href..> vložit nějak onclick, ale nefunguje to a háže to chybu už v NetBeans.

Díky

 
Odpovědět 1.3.2015 13:03
Avatar
Matúš Petrofčík
Šéfredaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Kuba
Matúš Petrofčík:

ja som dával na <a> alebo <input type="submit"> alebo <button> toto:

onclick="return confirm('Skutočne?')"

napr:

<input type="submit" name="delete_submit" onclick="return confirm('Skutočne?')" value="Zmazať" />
Nahoru Odpovědět 1.3.2015 13:11
obsah kocky = r^2 ... a preto vlak drnká
Avatar
Michal Kuba
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Matúš Petrofčík
Michal Kuba:

když dám například na to <a> onlick tak mi to háže chybu. Jak to začlenit do tohoto řádku? :

 <?php
..
echo( '<td style="width: 160px;border:none;"><a href="administrace.php?odstranit=' . htmlspecialchars($inzerat['ID']) . '"><img src="../img/ikony/smazat.png"></a></td>');
?>
 
Nahoru Odpovědět 1.3.2015 13:12
Avatar
Odpovídá na Michal Kuba
Denis Homolík (Alfonz):

Samozřejmě, že to bez JS půjde. Uživatel odešle požadavek na smazání a ty místo toho aby jsi ho smazal vygeneruješ stránku na které bude Ano/Ne tlačítka. Ano záznam smaže a Ne tě vrátí zpět. Ale podle mě je mnohem uživatelsky příjemnější vyhodit v JS okno které se tě zeptá :)

Nahoru Odpovědět 1.3.2015 13:14
Vše je možné, dokud si to myslíte!
Avatar
Michal Kuba
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Denis Homolík (Alfonz)
Michal Kuba:

No a tak jak to má na mysli Matúš Petrofčík to nejde zařídit? Snažím se tam nacpat nějak to onclick ale nechce to jít :/

 
Nahoru Odpovědět 1.3.2015 13:16
Avatar
Matúš Petrofčík
Šéfredaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Kuba
Matúš Petrofčík:

Tebe to asi píše chybu lebo tam máš veľa " a ', musíš si niektoré z nich escapovať ;) to preto

<?php
..
echo( '<td style="width: 160px;border:none;"><a onclick="return confirm(\'Skutočne?\')"href="administrace.php?odstranit=' . htmlspecialchars($inzerat['ID']) . '"><img src="../img/ikony/smazat.png"></a></td>');
?>

snáď tak nejako by to mohlo ísť... ak nie tak uzatváraj string do " a escapuj všetky " znaky v stringu... trochu viac námahavé

alebo nech ti niekto iný poradí iný spôsob

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět  +3 1.3.2015 13:17
obsah kocky = r^2 ... a preto vlak drnká
Avatar
Michal Kuba
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Matúš Petrofčík
Michal Kuba:

Byl tam problém s těmi apostrofy a už to funguje! :) díky, přesně takovéto jednoduché řešení jsem chtěl.

 
Nahoru Odpovědět  +1 1.3.2015 13:21
Avatar
Matúš Petrofčík
Šéfredaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Kuba
Matúš Petrofčík:

Nie je to síce ideálne, pretože tam vyskakuje tá divná hláška ktorú si nevieme naštýlovať, ale myslím že to stačí, veď na ČSFD to majú rovnako :) není zač

Nahoru Odpovědět 1.3.2015 13:26
obsah kocky = r^2 ... a preto vlak drnká
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.