Diskuze: Použitie css vnútri kódu php

PHP PHP Použitie css vnútri kódu php American English version English version

Avatar
Libor Šimo (libcosenior):

Prepáčte ak to tu už niekde je, ale aj keď som tu toho už veľa prečítal, nestretol som sa s informáciou, ako použiť css vnútri kódu php.
Uvediem príklad:

<?php
        $veta = 'Testovanie cyklu';
        echo($veta . '<br/ >');
        for ($i = 1; $i <= 50; $i++)
        {
                echo($veta . '<br />');
        }
        echo("<br /> Tento riadok by som rád vypísal červenou farbou.");
        ?>
</body>

Určite je to triviálna záležitosť, ale kým to nájdem, moje vnúčatá budú mať dlhú bielu bradu. :D
Ďakujem za pochopenie.

Odpovědět 24.1.2014 21:27
Aj tisícmíľová cesta musí začať jednoduchým krokom.
Avatar
Juraj Mlich
Redaktor
Avatar
Juraj Mlich:

Daj to napríklad do bloku (p) alebo spanu a priraď triedu/id a potom to jednoducho naštýluj v CSS ...

Nahoru Odpovědět  +1 24.1.2014 21:29
Vždy je lepšie učiť sa z cudzích chýb, než z vlastných chýb.
Avatar
Snorlax
Redaktor
Avatar
Snorlax:

Nebo ti i možná bude stačit tzv. in-line zápis:

<?php
       $veta = 'Testovanie cyklu';
       echo($veta . '<br/ >');
       for ($i = 1; $i <= 50; $i++)
       {
               echo($veta . '<br />');
       }
       echo("<br /> <span style='color:red;'>Tento riadok by som rád vypísal červenou farbou.</style>");
       ?>

Do atributu style prostě píšeš klasický CSS. Ale používej to rozumně, nemělo by se to objevovat kvůli každé věci, je to spíš pro nějaké výjimečné případy, pokud je to něco "častějšího" použij id/class jak radí Juraj.

Editováno 24.1.2014 21:43
Nahoru Odpovědět  +1 24.1.2014 21:42
Kdo chce pochopit, pochopí. Kdo dělá že chce pochopit, může pouze dělat, že pochopil...
Avatar
Odpovídá na Snorlax
Libor Šimo (libcosenior):

Toto ale nie je využitie css, ak sa nemýlim.

Nahoru Odpovědět 24.1.2014 22:01
Aj tisícmíľová cesta musí začať jednoduchým krokom.
Avatar
Odpovídá na Juraj Mlich
Libor Šimo (libcosenior):

Asi toto by som potreboval, mám v css:

.cerveny {
        color:red;
}

poradíš mi prosím ako presne to použiť v uvedenom kóde?

Nahoru Odpovědět 24.1.2014 22:03
Aj tisícmíľová cesta musí začať jednoduchým krokom.
Avatar
Juraj Mlich
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Libor Šimo (libcosenior)
Juraj Mlich:

style='color:red;' - atribut na štýlovanie v CSS

Nahoru Odpovědět 24.1.2014 22:03
Vždy je lepšie učiť sa z cudzích chýb, než z vlastných chýb.
Avatar
Juraj Mlich
Redaktor
Avatar
Juraj Mlich:
<?php
       $veta = 'Testovanie cyklu';
       echo($veta . '<br/ >');
       for ($i = 1; $i <= 50; $i++)
       {
               echo($veta . '<br />');
       }
       echo("<span class='cerveny'>Tento riadok by som rád vypísal červenou farbou</span>.");
       ?>
Editováno 24.1.2014 22:06
Nahoru Odpovědět 24.1.2014 22:05
Vždy je lepšie učiť sa z cudzích chýb, než z vlastných chýb.
Avatar
Libor Šimo (libcosenior):

Prosím pochopte, že netvorím stránku, ale sa učím používať php.

Nahoru Odpovědět 24.1.2014 22:05
Aj tisícmíľová cesta musí začať jednoduchým krokom.
Avatar
Juraj Mlich
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Libor Šimo (libcosenior)
Juraj Mlich:

Učíš sa PHP bez znalosti HTML? PHP ti vlastne generuje HTML(mimo iného).

Nahoru Odpovědět 24.1.2014 22:07
Vždy je lepšie učiť sa z cudzích chýb, než z vlastných chýb.
Avatar
Odpovídá na Juraj Mlich
Libor Šimo (libcosenior):

Ďakujem, toto som presne potreboval. :)

Nahoru Odpovědět 24.1.2014 22:10
Aj tisícmíľová cesta musí začať jednoduchým krokom.
Avatar
Odpovídá na Juraj Mlich
Libor Šimo (libcosenior):

Zatiaľ mi ide len o úplne základné tagy html a úplné základy css.
Pomerne dobre ovládam céčko, ale chcem sa naučiť php, ktoré z neho vychádza a je mu dosť podobné.
Aby ste tomu dobre rozumeli.
Zatiaľ mi nejde o krásu, rozloženie stránky, ale o použitie php.

Nahoru Odpovědět  +1 24.1.2014 22:14
Aj tisícmíľová cesta musí začať jednoduchým krokom.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Libor Šimo (libcosenior)
Kit:

CSS je obyčejný text, dá se generovat v PHP úplně stejně jako HTML. Obvykle se to tak nedělá. Vytvoří se statický style.css, který se nalinkuje do HTML výstupu úplně stejně, jako kdybys to v HTML dělal přímo.

Nahoru Odpovědět  +2 24.1.2014 22:20
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Libor Šimo (libcosenior):

Ďakujem všetkým. :)

Nahoru Odpovědět 24.1.2014 22:32
Aj tisícmíľová cesta musí začať jednoduchým krokom.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 13 zpráv z 13.