Avatar
Dominik Gavrecký:

Ahojte,

chcel by som sa opýtať aký dátovy typ využiť v Mysql tabuľke pri práci s časom. Budem potrebovať dátum aj čas a potrebujem aby sa s ním dalo pekne pracovať teda porovnávať formátovať ako chcem a podobne ...

Odpovědět 9. června 16:49
Hlupák nie je ten kto niečo nevie, hlupákom sa stávaš v momente keď sa na to bojíš opýtať.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Dominik Gavrecký
David Čápka:

MySQL má type datetime, tady není moc co vymýšlet, dotaz mi přijde docela zbytečný. Hlavně to neukládej jako int, pracuje se s tím potom mnohem hůře a nemůžeš používat MySQL funkce k tomu určené (jsou popsány ve zdejších online kurzech).

Nahoru Odpovědět  +1 9. června 16:53
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Odpovídá na Dominik Gavrecký
Martin Konečný (pavelco1998):

asi DATETIME. Pokud používáš framework, tak ty často automaticky datum z DB ukládají do objektu DateTime, se kterým se pak dá různě pracovat (přičítat, odčítat čas, formátovat atd).

 
Nahoru Odpovědět 9. června 16:53
Avatar
Nahoru Odpovědět 9. června 16:54
Hlupák nie je ten kto niečo nevie, hlupákom sa stávaš v momente keď sa na to bojíš opýtať.
Avatar
Marek Z.
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Dominik Gavrecký
Marek Z.:

Timestamp je závislí na time_zone, mění se dle časového pásma, datetime nikoliv. Když budeš mít DB zde a přijmeš dotaz v Americe, tak se razítko uloží dle jejich časového pásma.

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět  +2 9. června 17:12
Chybami se člověk učí, běžte se učit jinam!
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.