Avatar
DHPICO
Redaktor
Avatar
DHPICO:

Zdravím, v databázi mám uloženou nějaký čas a chci, aby po kliknutí se načetl čas z DB a zobrazil se odpočet tohoto času a po uplynutí se do DB zapíše, že to bylo splněno. Má otázka tedy zní, já načíst čas z PHP do JavaScriptu a po uplynutí vrátit hodnotu, že bylo dokončeno ?

Odpovědět 21.1.2015 15:26
Požehnáni budíš oráj
Avatar
Odpovídá na DHPICO
Martin Konečný (pavelco1998):

Můžeš si ten čas z DB vytáhnout jako počet sekund. Ty předáš javascriptu, který od nich bude odečítávat po jedničce (každou sekundu). Až se to dostane na nulu, pošleš AJAXem požadavek, aby se upravila hodnota v databázi.

Editováno 21.1.2015 15:35
 
Nahoru Odpovědět 21.1.2015 15:34
Avatar
DHPICO
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Martin Konečný (pavelco1998)
DHPICO:

vím jak udělat odpočet a vím jak to teoreticky udělat, mě jde o konkrétní dvě funkce na předání a vrácení PHP a JS

Nahoru Odpovědět 21.1.2015 15:40
Požehnáni budíš oráj
Avatar
Odpovídá na DHPICO
Martin Konečný (pavelco1998):

Nevím, jak hodně tomu rozumíš, proto pro začátek zkusím obecný zápis :D

<?php

$sekund = vytahání počtu sekund z DB;

?>

<script>

var sekund = <?php echo $sekund; ?>;

setInterval(1000, function() {
  sekund--;

  if (sekund <= 0) {
    $.post("soubor_ktery_upravi_hodnotu_v_db.php");
    clear interval;  // z hlavy nevím, jaká přesně funkce k tomu je
  }
});

</script>
Editováno 21.1.2015 15:43
Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět  +1 21.1.2015 15:43
Avatar
DHPICO
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Martin Konečný (pavelco1998)
DHPICO:

ano tohle mi stačí, díky

Editováno 21.1.2015 15:45
Nahoru Odpovědět  +1 21.1.2015 15:44
Požehnáni budíš oráj
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.