Avatar
universalsevo:

Ahojte, mám taký problém že chcem urobiť niečo ako lajkovací systém a rozhodol som sa že to urobím pomocou get metódy v url adrese a potom budem kontrolovať pomocou if že či existuje get metóda s nejakým menom (ktorému sa bude dať LAJK :) ). a potreboval by som urobiť niečo takéto:

<a href="nieco.sk?hod­notenie=plus" a za tým plus nejaká premenná s menom. takže:
<a href="nieco.sk?hod­notenie=plus$me­no" (samozrejme aby to fungovalo) .. má niekto nejaký nápad?

 
Odpovědět 2.3.2015 15:07
Avatar
serifko
Člen
Avatar
Odpovídá na universalsevo
serifko:

<a href="nieco.sk?hod­notenie=plus&me­no=<?php echo $meno;?>"...

 
Nahoru Odpovědět  +2 2.3.2015 15:12
Avatar
IT Man
Redaktor
Avatar
Odpovídá na serifko
IT Man:

V tomhle případě je lepší:

<a href="nieco.sk?hodnotenie=plus&meno=<?= $meno ?>"...
Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět  +3 2.3.2015 15:23
Když nevíš jak dál, podá ti ruku někdo, od koho by jsi to nečekal. A tu šanci musíš přijmout!
Avatar
Odpovídá na IT Man
universalsevo:

Okej, a keď to chcem zakomonovať do php napr. :

echo '<tr><td>' . htmlspecialchar­s($m['name']);
echo '</td><td>' . htmlspecialchar­s($m['score'])
. Kod
. Kod;
echo '</td></tr>';

kod predstavuje toto: <a href="nieco.sk?hod­notenie=plus&me­no=<?= $meno ?>"

 
Nahoru Odpovědět 2.3.2015 15:57
Avatar
IT Man
Redaktor
Avatar
Odpovídá na universalsevo
IT Man:

Tak to uděláš takto, ne? :)

echo '<tr><td>' . htmlspecialchars($m['name']) .
'</td><td>' . htmlspecialchars($m['score']) .
'</td><td><a href="nieco.sk?hodnotenie=plus&meno=' . $meno . '">LIKE</a>' .
'</td></tr>';
Nahoru Odpovědět 2.3.2015 15:59
Když nevíš jak dál, podá ti ruku někdo, od koho by jsi to nečekal. A tu šanci musíš přijmout!
Avatar
Marek Z.
Redaktor
Avatar
Marek Z.:

Jenom nechápu mínuska u příspěvku uživatele serifko. Jeho řešení je také použitelné, sice delší, ale správné..

Nahoru Odpovědět 2.3.2015 16:16
Chybami se člověk učí, běžte se učit jinam!
Avatar
Nahoru Odpovědět 2.3.2015 17:48
Nejdůležitější je motivace, ovšem musí být doprovázena činy.
Avatar
universalsevo:

Diky všetkým páni :) .. fakt ste pomohli

 
Nahoru Odpovědět  +2 2.3.2015 19:00
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na universalsevo
mkub:

a este nieco... nemusis vsetok HTML vkod vypisovat pomocou prikazu echo, staci pred blokom HTML kodu vlozit ukoncovaciu sekvenciu ?> a po HTML bloku zase <?php...
a okrem toho, ak vlozis do echo() HTML kod, prides o kontrolu HTML syntaxe

jednoduchy priklad...
mame jednoduchy priklad:

<?php
$text = "bla, bla, bla";
echo "<html>";
echo "<head>";
echo "<title>Priklad</title>";
echo "</head>";
echo "<body>";
echo "$text";
echo "</body>";
echo "</html>";

mozes zapisat aj takto:

<?php
$text = "bla, bla, bla";
?>
<html>
<head>
<title>Priklad</title>
</head>
<body>
<?= $text;?>
</body>
</html>

alebo:

<?php
$text = "bla, bla, bla";
?>
<html>
<head>
<title>Priklad</title>
</head>
<body>
<?php echo $text;?>
</body>
</html>

v prvom pripade PHP preprocesor generuje HTML dokument podla vystupu prikazov echo
a v druhom a v tretom priklade (oba su uplne rovnake, len sa lisia zapisom prikazu echo) PHP preprocesor spracuje iba tu cast, ktora je pre neho urcena (medzi <?...?>) a zvysok uz nespracovava, to ponechava tak, ako je a na mieste, kde je echo, vlozi obsah premennej a vyhoda poslednych dvoch je aj usetrenie miesta a ako som spomenul, aj zvyraznenie HTML syntaxe oproti prvej ukazke

dufam, ze som to dostatocne znazornil

 
Nahoru Odpovědět  +4 2.3.2015 19:40
Avatar
Odpovídá na mkub
universalsevo:

Hej, jasné. Toto ma nenapadlo :) Diky

Editováno 2.3.2015 21:27
 
Nahoru Odpovědět 2.3.2015 21:24
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 10 zpráv z 10.