Avatar
universalsevo:

Caute, potrebujem presunut informacie napriklad zo suboru admin.php (data z formularu .. jeden html kod co zada uzivatel) presunut do suboru index.php aby sa to zobrazilo aj ostatnym. Skusal som to cez SESSION ale to je blbost kedze sa to zobrazi iba tomu uzivatelovi ktory ten html kod tam vlozil .. existuje nejaka alternativa ci musim pouzit databazu? :)

 
Odpovědět 20.2.2015 13:22
Avatar
Inoue Yūki
Redaktor
Avatar
Odpovídá na universalsevo
Inoue Yūki:

Existuje jich dokonce několik - k těm výhodnějším patří třeba uložení do souboru. Jestli jsem to ale dobře pochopil, osobně doporučuji spíše tu databázi.

Nahoru Odpovědět 20.2.2015 13:25
Avatar
Odpovídá na universalsevo
Martin Konečný (pavelco1998):

Udělal bych to přes DB. Teoreticky to můžeš vkládat i do samotnýho souboru, ale bylo by s tim hodně práce (pokud v tom indexu máš i něco jinýho než jen čistý HTML).

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět  +1 20.2.2015 13:41
Avatar
Richard
Člen
Avatar
Odpovídá na Martin Konečný (pavelco1998)
Richard:

Tak přeci není problém to includovat.

Nahoru Odpovědět 20.2.2015 17:04
$action = $_GET['Life']; | Když dáš mínus, napiš proč!
Avatar
Odpovídá na Richard
Martin Konečný (pavelco1998):

Neni, pokud mezi tim někde neni nějaký PHP apod. Leda by chtěl admin upravovat celej soubor včetně scriptů.
V takovém případě by ještě byla možnost rozdělit stránku na několik prvků, jako je hlavička, patička atp. a includovat těch souborů víc.
Stejně bych raději použil databázi, ale záleží, jak mu aplikace funguje.

 
Nahoru Odpovědět 20.2.2015 17:09
Avatar
Richard
Člen
Avatar
Odpovídá na Martin Konečný (pavelco1998)
Richard:

Eeh cože? A co se jako stane když tam bude php kód?
A navíc:

data z formularu .. jeden html kod co zada uzivatel
Nahoru Odpovědět 20.2.2015 17:20
$action = $_GET['Life']; | Když dáš mínus, napiš proč!
Avatar
Odpovídá na Richard
Martin Konečný (pavelco1998):

Pokud se jedná o uživatele, kterej bude psát jen HTML, nenechal bych mu tam i přístup k PHP.
Pravda je, že jsem si to přečetl letmo. Když je to jen nějaká určitá část, pak je asi jednodušší upravit jeden soubor, kterej se v indexu bude includovat.

Klidně mi někdo odeberte ten bod za odpověd :D

 
Nahoru Odpovědět  +1 20.2.2015 18:01
Avatar
Richard
Člen
Avatar
Odpovídá na Martin Konečný (pavelco1998)
Richard:

Přidávám bod za upřímnost :-D

Je pravda že to autor nepopsal moc jasně, zřejmě chce aby z administrace mohl upravovat část webu - v tom případě ideální zapisovat do souboru a includovat, db by taky šla.

Nahoru Odpovědět 20.2.2015 18:08
$action = $_GET['Life']; | Když dáš mínus, napiš proč!
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 9 zpráv z 9.