Avatar
Neaktivní uživatel:

Čau! Mám jeden problém přidávání komentářů mi normálně funguje když je dávám postupně bez přeskakování ,ale když komentuju příspěvek s přeskakováním "Přeskočím příspěvek před příspěvkem" tak se to do databáze uloží ,ale již se nezobrazí ani když okomentuju příspěvek předtím. Potřeboval bych pomoc díky :)

                if(mysqli_num_rows($getcomments) > 0) {
                        if($idpost == $idtopost) {
                                $querycompost = mysqli_query($con ,"SELECT * FROM comments WHERE idpost='$idpost'");

                                $compostrowdb = mysqli_fetch_assoc($querycompost);
                                $compost = $compostrowdb['comment'];
                                $comname = '<b>'. $compostrowdb['user_from'] .':</b>';
                                $com = ''. $comname .' '. $com .'';
                        } else {
                                $compost = "<font color='red'>Be first who comment the post...</font>";
                                $comname = "";
                                $com = "";
                        }
                }

        echo '<hr /><div class="post">By '. $getname .'<br />'. $body .'<br /><br /></div><form method="post"><input type="text" name="comment" placeholder="Comment it..." /><input type="hidden" value="'. $rowposts['id'] .'" name="commenting"><button type="submit" name="comit" value="comit">Send It</button></form><br />Comments: <br />'. $com .'<br />';
}
Odpovědět 5. června 11:22
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Kuroaku
Člen
Avatar
Kuroaku:

A teď tak, aby ten dotaz dával smysl.

Nahoru Odpovědět  +3 5. června 13:08
Třikrát přemýšlej, dvakrát piš a debug a testy nebudou zapotřebí.
Avatar
Neaktivní uživatel:

Dobře :) Když chci okomentovat příspěvek ,který byl napsán jako první ze všech tak se ten komentář odešle do databáze a následně se ukáže pod příspěvkem ,ale když chci okomentovat nejnovější komentář tak se to taky do databáze zapíše ,ale už se nezobrazí pod příspěvkem. A co horší? Že potom co se to stane nejdou okomentovat žádné příspěvky.

Nahoru Odpovědět 5. června 13:16
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Petr Čech (czubehead):

Pravděpodobně nám budeš muset ukázat mnohem víc tvého kódu, křišťálové koule už bohužel došly ;)
Ptáš se co všechno? Nevím, to bys měl vědět ty, ale to nahoře opravdu nestačí.
Vážně používáš <font>? Vážně? Alespoň, že nepoužíváš myslq_ funkce, příjemně mě to překvapilo.

Každopádně nečekej žádnou užitečnou odpověď na to, co jsi postnul.

Nahoru Odpovědět 5. června 16:09
Why so serious? -Joker
Avatar
Neaktivní uživatel:

Já vím font už řeším pomocí CSS :) Jinak toto je ten kód :)

//Get posts
$getposts = mysqli_query($con, "SELECT * FROM posts");
$getcomments = mysqli_query($con,"SELECT * FROM comments");

while ($rowposts = mysqli_fetch_assoc($getposts)) {
        $compostrow = mysqli_fetch_assoc($getcomments);
        $body = $rowposts['body'];
        $user = $rowposts['user_from'];
        $imagecheck = $rowposts['image'];
        $idpost = $rowposts['id'];
        $idtopost = $compostrow['idpost'];

        //Check the image
        if($imagecheck == "") {

                $imageshow = "";

        } else {

                $imageshow = "<img src='$imagecheck' height='270' width='450'>";

        }

        //Get firstname and lastname
        $getinfo = mysqli_query($con, "SELECT * FROM users WHERE username='$user'");
        $getinforow = mysqli_fetch_assoc($getinfo);
        $firstname = $getinforow['firstname'];
        $lastname = $getinforow['lastname'];
        $getname = ''. $firstname .' '. $lastname .'';

        //Get how many comments are on post
        $getpostcom = mysqli_query($con,"SELECT * FROM comments WHERE idtopost='$idpost'");

                if(mysqli_num_rows($getcomments) > 0) {
                        if($idpost == $idtopost) {
                                $querycompost = mysqli_query($con ,"SELECT * FROM comments WHERE idpost='$idpost'");

                                $compostrowdb = mysqli_fetch_assoc($querycompost);
                                $compost = $compostrowdb['comment'];
                                $comname = '<b>'. $compostrowdb['user_from'] .':</b>';
                                $com = ''. $comname .' '. $compost .'';
                        } else {
                                $compost = "<font color='red'>Be first who comment the post...</font>";
                                $comname = "";
                                $com = "";
                        }
                }

        echo '<hr /><div class="post">By '. $getname .'<br />'. $body .'<br />'. $imageshow .'<br /></div><form method="post"><input type="text" name="comment" placeholder="Comment it..." /><input type="hidden" value="'. $rowposts['id'] .'" name="commenting"><button type="submit" name="comit" value="comit">Send It</button></form><br />Comments: <br />'. $com .'<br />';
}

        if(isset($_POST['comit'])) {
                $idofpost = isset($_POST['commenting']) ? $_POST['commenting'] : false;
                $comment = $_POST['comment'];
                $comch = mysqli_fetch_array($comment);
                if($idofpost) {

                mysqli_query($con, "INSERT INTO comments(idpost,user_from,comment) VALUES('$idofpost','$usrname','$comment')");
                header("Location: home.php");
        }
}
?>
Nahoru Odpovědět 5. června 16:24
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Kuroaku
Člen
Avatar
Kuroaku:

Pořádně si ten kód po sobě přečti. Řekl bych, že tam bude víc než jedna chyba. Vkládáš do tabulky comments k jakého příspěvku se vztahuje, od jakého je uživatele a obsah samotný, ale zdá se mi, že zanořování komentářů tam nijak neřešíš, tak ti nemůže fungovat komentování komentáře.

Takže - doplň si do databáze pole, kde bude uvedeno k jakému komentáři který komentář patří + ti doporučuju si ukládat i čas vložení, ať můžeš nějak rozumně řadit.

To, že ti přidávání takhle přestává fungovat nedává příliš smysl. Nejspíš ti nezbude nic jiného, než si postupně přečíst, co dělá celý kód a pomocí var_dump zjistit, kde jsou jaká data. Bez zbytku kódu (struktura databáze, odkud se ta data berou a pod.) ti k tomu nemáme moc co říct.

Podrobněji si pročti výukové materiály, ať víš, co jak funguje. Například tam máš naprosto zbytečně výběr všeho z tabulky comments.

Nahoru Odpovědět 5. června 16:37
Třikrát přemýšlej, dvakrát piš a debug a testy nebudou zapotřebí.
Avatar
Odpovídá na Kuroaku
Neaktivní uživatel:

Do databáze potřebuju zapsat jaký příspěvek komentuju takže se do komentáře zapíše číslo příspěvku a to od jakého uživatele je ten komentář taky ,jelikož chci vidět jaký uživatel ten komentář šel :)

Nahoru Odpovědět 5. června 16:41
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Kuroaku
Člen
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
Kuroaku:

Já jsem psal, že tohle děláš, nepsal jsem, že je to špatně. Podstatné na tom je, že právě řešíš jen to, pod jaký příspěvek komentář spadá. Ale neřešíš už případ, kdy komentář nespadá pouze pod příspěvek, ale i pod další komentář (komentování komentáře). Logicky ti tudíž nemohou takto vnořené komentáře fungovat.

Nahoru Odpovědět 5. června 19:47
Třikrát přemýšlej, dvakrát piš a debug a testy nebudou zapotřebí.
Avatar
David Hynek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
David Hynek:

Nejvyšší čas na "vyšší dívčí", tomu se říká traverzování kolem stromu. Viz příklad. http://php.vrana.cz/…rakticky.php
Počítej, že s jednoduchými dotazy a příkazy si v tomto případě v MySQLi nevystačíš. Příklad je v MySQL a tak si to budeš muset upravit na MySQLi... ostatně pak asi dojdeš k závěru, že nejlepší je to řadit podle času a na nějaké komplikace se vykašleš, ostatně tak jako to je u drtivé většiny diskusí...

Nahoru Odpovědět 5. června 22:01
Čím víc vím, tím víc věcí nevím.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 9 zpráv z 9.