Diskuze: přidávání položek + rozdělení

PHP PHP přidávání položek + rozdělení American English version English version

Avatar
Michal Holub
Člen
Avatar
Michal Holub:

Ahoj. Chci se zeptat jestli tohle jde udělat v php.

Potřebuju aby si uživatel mohl vložit různý počet položek které se procentuálně rozdělí mezi např. 100 dalších uživatelů. aby si mohl nastavit procento každé položky sám a když ne tak se mu to automaticky nastaví samo rovnoměrně. A celkový počet % všech položek nesmí přesáhnout 100%.

Pokud by se někomu chtělo a podařilo vyřešit byl bych moc rád. A nebo říct jestli to jde vyřeši abych se tím zbytečně nezabýval.

 
Odpovědět 29. ledna 18:27
Avatar
Martin Štěpánek (Enormyk):
// promněná položky obsahuje počet položek, které si sám nerozdělil
// součet přidělených položek obsahuje součet procent, který si uživatel sám rozdělí
$k_rodeleni = 100 - $soucet_pridelenych_procent;
$procenta = $k_rozdeleni / $polozky;
// poté proměnou procenta vypíšeš u každé položky, ke které nejsou přidělená procenta

tohle je ten matematický příklad pokud jsi myslel tohle :-)
PS: ty promněné si pojmenuj, jak chceš - je to jen pro ukázku :-)

Nahoru Odpovědět 29. ledna 19:08
Nesnáším, když někdo u if nepoužívá {}, byť se jedná o jeden řádek.
Avatar
Michal Holub
Člen
Avatar
Odpovídá na Martin Štěpánek (Enormyk)
Michal Holub:

díky tohle tak nějak vím ale to zpracování.. aby mohl uživatel přidat položku a propojit to s tím.. toho se nemůžu nikde dopátrat. ani v žádných tutoriálech ani nikde tady na it.

 
Nahoru Odpovědět 29. ledna 19:26
Avatar
David Hynek
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět 29. ledna 19:31
Čím víc vím, tím víc věcí nevím.
Avatar
Martin Štěpánek (Enormyk):

pokud chápu správně, jak to chceš tak tedy:

  1. vytvoř si v databázi tabulku položky - ta bude obsahovat jméno a procenta (popřípadě další informace, které potřebuješ jako, kdo ji vytvořil)
  2. udělej jednoduchý formulář, který bude do databáze vkládat položky - vždy před vložením vytáhni z databáze procenta ostatních položek, proveď s nimi příklad nahoře a aktualizuj je
  3. poté je už stačí vypsat :-)
Nahoru Odpovědět 29. ledna 19:33
Nesnáším, když někdo u if nepoužívá {}, byť se jedná o jeden řádek.
Avatar
Michal Holub
Člen
Avatar
Odpovídá na Martin Štěpánek (Enormyk)
Michal Holub:

řeknu to tak učím se to teprve chvilku tak možná to vypáda jak kdybych byl debil, ale napíšu to tak...

Potřebuju aby si uživatel vytvořil profil. V jeho profilu měl tu tabulku co sem dal na horu... tam zadal nějaké položky a potvrdil (nebo vytvořil nějakou akci aby se mu tam mohli připojit ostatní uživatelé a ty položky by se mezi ně rozdělily podel procent)

 
Nahoru Odpovědět 29. ledna 19:58
Avatar
Martin Štěpánek (Enormyk):

budou uživatelé Petr Honza a Matěj
Petr vytvoří 6 položek
Honza se na něj "připojí" a tím se rozdělí položky na 3 Honzovi a 3 Petrovi
potom se na Petra připojí i Matěj a položky se rozdělí na 2 Honzovi 2 Petrovi a 2 Matěji
takhle si to myslel? já si právě nejsem jistý, jestli to chápu :-S

Nahoru Odpovědět 29. ledna 20:06
Nesnáším, když někdo u if nepoužívá {}, byť se jedná o jeden řádek.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 7 zpráv z 7.