Avatar
skeletoncraft:

Ahoj mohl by si sem prosím napsat jak to mam udělat pokud jsem si do toho formuláře přidal že můžou lidé přiložit soubor a funkci <input type="radio" name="sfsf" value="1"> Ano
(nevím jak jinak jí popsat) a jak mám udělat aby mi na email přišli i tyto informace?

 
Odpovědět 18.8.2012 21:39
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na skeletoncraft
David Čápka:

To zdaleka přesahuje level tohoto tutoriálu, připojení souboru k emailu je značně komplikované a ani to není dobrá technika, protože je to nespolehlivé.

Řešením by bylo nahrát soubor na server a napsat skript, který by ho stáhl. V emailu by byl poté link na tento skript. Ovšem to opět není úplně jednoduché a je zde řada bezpečnostních rizik.

Nahoru Odpovědět 18.8.2012 21:56
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Odpovídá na David Čápka
skeletoncraft:

Mohl by jsi mi tedy poradit jak napsat ten skript?

 
Nahoru Odpovědět 18.8.2012 22:02
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět 18.8.2012 22:18
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
skeletoncraft:

Omlouvám se ale z té stránky jsem to nepochopil(nejsem tak dobrý angličan a ani nejsem na tak vysoké urovni programování)

 
Nahoru Odpovědět 18.8.2012 22:29
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na skeletoncraft
David Čápka:

No právě :) Zkus pokračovat v seriálu a pak se sem vrať, rádi ti s tím pomůžeme, ale teď bychom ti museli napsat spoustu kódu, který bys ani nepochopil a to přeci postrádá smysl.

Nahoru Odpovědět 18.8.2012 22:40
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Odpovídá na Kit
skeletoncraft:

A tento skript priklada k emailu soubor nebo ho uklada na web? Omlouvám se ale nevičtu to z toho

 
Nahoru Odpovědět 18.8.2012 22:51
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na skeletoncraft
Kit:

Ale je to přesně to, co jsi chtěl. Také sis to mohl vygooglit jako já. To mi chceš naznačit, že jsem těch 30 sekund svého života promarnil?

Nahoru Odpovědět 18.8.2012 22:51
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
David Čápka:

Možná ano, možná ne, třeba se sem vrátí. Když začínáš, tak přeci nevíš, jak je co obtížné :P

Nahoru Odpovědět 18.8.2012 23:04
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Odpovídá na Kit
skeletoncraft:

Chtěl jsem toto ale pokud je vložení na web jednoduší tak my stačí. Ale děkuju ti že jsi my toto napsal

 
Nahoru Odpovědět 18.8.2012 23:06
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na skeletoncraft
David Čápka:

Není o moc jednodušší, soubor musíš uložit pod jiným názvem, abys mu odstranil příponu a poté musíš napsat stahovací skript.

Nahoru Odpovědět 18.8.2012 23:09
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:

Když víš, jak fungují přílohy MIME, tak to obtížné není. Ale kdo by se s tím piplal, když se to dá vygooglit, že? Ovšem přepsat to do objektů, to už by znělo jako výzva.

Nahoru Odpovědět 18.8.2012 23:11
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:

Další možností je uložení souboru do databáze. Pak tě nějaké souborové přípony nemusí vzrušovat. Jen se to nehodí na velké soubory.

Nahoru Odpovědět 18.8.2012 23:19
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Odpovídá na Kit
skeletoncraft:

Mohl by jsi mi říct něco víc? jako například jakou databázi budu potřebovat atd.

 
Nahoru Odpovědět 18.8.2012 23:26
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na skeletoncraft
David Čápka:

Myslím, že jsem ti již vysvětlil, že toho na tomto levelu prostě nejsi schopen. Pokračuj v tutoriálech, řeší se tam i databáze a až budeš trochu vědět, jak PHP funguje, tak ti s tím pomůžeme.

Nahoru Odpovědět 18.8.2012 23:35
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na skeletoncraft
Kit:

Nevím nic o souborech a metadatech, které chceš ukládat ani k jakému účelu to potřebuješ. Jak mám podle toho vybrat vhodnou databázi? Křišťálová koule mlčí.

Nahoru Odpovědět 18.8.2012 23:35
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Odpovídá na Kit
skeletoncraft:

Soubory budou(doufam) obrázky které poté budu chtít z webu stáhnout. A sorry ze se mnou mate takovou práci.
a sdraco php jsem si již pročítal a aspon si myslím že základy jako echo,input atd umím

 
Nahoru Odpovědět 18.8.2012 23:41
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na skeletoncraft
Kit:

V tom případě se databáze moc nehodí, souborový systém bude asi lepší. Nezapomeň těm obrázkům dát v PHP vlastní přípony nebo rovnou nová jména. Nechceš přece, aby ti to hned někdo vybrakoval, že?

Nahoru Odpovědět 18.8.2012 23:45
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na skeletoncraft
David Čápka:

IMHO je nejjednodušší použít funkci move_uploaded_file, jako filename zvolíš výstup funkce uniqid(), která ti vygeneruje unikátní identifikátor a přijdeš o příponu. Složce se soubory zvolíš práva 777 a soubor sem přesuneš. Dále využiješ skriptu ke stažení souboru pomocí funkce readfile a odkaz na skript vložíš do emailu, v get parametru předáš původní název souboru. Skript nalezneš zde: http://php.net/…readfile.php . Obávám se však, že si s tímto neporadíš, protože si nejprve budeš muset udělat tutoriály.

Nahoru Odpovědět 18.8.2012 23:49
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Odpovídá na David Čápka
skeletoncraft:

Máš pravdu nechápu, dával jsem se na www.php.net a nepochopil jsem to.Pkod by jste mi napsali jednotlive jak na ty funkce a ukazkove skripty tak bychom to možná zvládl ale nemusíte.Omlouvám jse že se tu se mnou musíte tak štvát a děkuji za trpělivost.

 
Nahoru Odpovědět 19.8.2012 4:21
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na skeletoncraft
David Čápka:

Já o tom napíši článek, až budu mít volněji, nejsi první kdo se na to ptá ;-) Řekněme, že za týden by tu mohl být.

Nahoru Odpovědět 19.8.2012 8:52
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na skeletoncraft
Kit:

Jednotlivě to tady už máš v různých tutoriálech. Nemůžeš po nás chtít, abychom to z těch tutoriálů opisovali do diskuzního fóra.

PHP jsem se učil z knihy http://www.kosek.cz/…aplikaci.pdf
(mám ji v papírovém vydání, ale můžeš si ji i stáhnout v PDF) a pak už jen z http://www.php.net.

Ještě existuje skvělá kniha http://knihy.cpress.cz/…pro-php.html , ale tu nevlastním.

Nahoru Odpovědět 19.8.2012 9:02
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 22 zpráv z 22.