Avatar
coreplaysk123:

čaute mam problem....na stranke mi ukazuje � tam kde je dlzen alebo makcen, to co je napisane normalne v html sa zobrazí spravne ale to co je vypísané v php cez echo tam to nejde, skusal som aj menit header v php ale stale nič neviem už čo mám robiť

 
Odpovědět 23.11.2015 21:37
Avatar
tomass
Člen
Avatar
tomass:

Řekl bych, že to vypadá na špatné kódování. Máš v záhlaví nastaveno kódování na UTF-8?

<meta charset="UTF-8">
 
Nahoru Odpovědět  +2 23.11.2015 21:42
Avatar
Odpovídá na tomass
coreplaysk123:

ano mam to presne tak, zaujimave je že to ide len na polovici stránky https://ctrlv.cz/Lkw0

 
Nahoru Odpovědět 23.11.2015 21:45
Avatar
tomass
Člen
Avatar
Odpovídá na coreplaysk123
tomass:

Tak ještě zkusit to nastavit v PHP.

mb_internal_encoding("UTF-8");
http://php.net/manual/en/function.mb-internal-encoding.php

Nebo nevím jestli se mi to zdá, ale nepoužíváš tam nějaký vlastní font? Ten by české znaky nemusel podporovat.

 
Nahoru Odpovědět 23.11.2015 21:49
Avatar
Odpovídá na coreplaysk123
Michal Šmahel (ceskyDJ):

Někde se ti míchá kódování, mrkni do nastavení IDE/Editoru, prohlížeče a souborů (PHP a HTML).

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět 23.11.2015 21:52
Nejdůležitější je motivace, ovšem musí být doprovázena činy.
Avatar
Odpovídá na tomass
coreplaysk123:

nastavilo sa to na UTF-8 ale stale to nejde dobre....nepouzivam vlastny font, jedine bootstrap a normalize.css

 
Nahoru Odpovědět 23.11.2015 21:53
Avatar
Odpovídá na Michal Šmahel (ceskyDJ)
coreplaysk123:

ake nastavenia mas na mysli konkretne?

 
Nahoru Odpovědět 23.11.2015 22:00
Avatar
Odpovídá na coreplaysk123
Michal Šmahel (ceskyDJ):

V IDE či editoru se nastavuje kódování, někde v nastavení. V čem to vyvíjíš??

Nahoru Odpovědět 23.11.2015 23:10
Nejdůležitější je motivace, ovšem musí být doprovázena činy.
Avatar
Odpovídá na Michal Šmahel (ceskyDJ)
coreplaysk123:

PHPStorm ale neotvaral som to v žiadnom inom editore

 
Nahoru Odpovědět 24.11.2015 7:38
Avatar
tomass
Člen
Avatar
Odpovídá na coreplaysk123
tomass:

Tak sem zkus hodit kód, třeba na něco příjdeme, takhle poslepu se ta chyba hledá hůř.

 
Nahoru Odpovědět 24.11.2015 12:09
Avatar
Numero
Redaktor
Avatar
Numero:

Jestli děláš v PHPstormu tak vpravo dole je možnost změnit kódování souboru nastav tam UTF8

Nahoru Odpovědět 24.11.2015 13:47
Co si člověk neudělá sám to nemá...
Avatar
David Hynek
Redaktor
Avatar
David Hynek:

a v prohlížeči máš nastaveno co?

Nahoru Odpovědět 24.11.2015 18:50
Čím víc vím, tím víc věcí nevím.
Avatar
Odpovídá na Numero
coreplaysk123:

zmenil som kodovanie v phpstorme a napisal som cely kod nanovo a uz to ide v poriadku...dakujem

 
Nahoru Odpovědět  +1 24.11.2015 22:22
Avatar
Numero
Redaktor
Avatar
Odpovídá na coreplaysk123
Numero:

Nemáš zač, doporučuji si to hlídat vždy, když si to ohlídáš, když ten soubor založíš. :)

Nahoru Odpovědět 25.11.2015 10:58
Co si člověk neudělá sám to nemá...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 14 zpráv z 14.