Avatar
mayo505
Redaktor
Avatar
mayo505:

Ahojte mám nasledovný problém, dúfam, že to vysvetlím zrozumiteľne.
Je to fiktívny eshop v MVC.
Krátky popis:
mám tri typy URL
localhost/futbal ->volám to hlavné menu, vypisuje produkty podla hlavneho menu tu konkrétne futbalové produkty
localhost/fut­bal/lopty -> volám to pod menu, tiež vypisuje produkty ale špecifickejšie tu napr futbalove lopty
localhsot/fut­bal/lopty/lop­ta-nike -> konkretny produkt, ešte nespravené

mám kotrolery
zakladkontroler -> vypíše banner, menu, košík, všetko čo má byť na každej stranke, určuje či je vybrané hlavné menu(futbal) alebo podmenu (futbal/lopty) a zavolá jeden z nasledujúcich
hlavnemenuKon­troler -> je mu predany typ hlavneho menu a podla neho vypise produkty
podmenuKontroler -> je mu predany typ hlavneho menu a pod menu a vypise produkty

tým vypíše produkty myslím, že requirne sablonu

pri type url localhost/futbal je všetko v poriadku ale problém nastane
pri type url localhost/fut­bal/lopty
šablony, obrazky, scripty hľada v priečinku localhost/futbal ale malo by to hladať v localhost/
Pre obe typy url sú použité tie isté dve šablony, lebo obe rovnako vypisujú okolie a obe rovanko vypisujú produkty, záleží len na parametroch

Vedel by som to vyriešiť ifovaním a podla toho dávať napríklad href="../obra­zok.img" ale pride mi to neprehladne. Je aj iny spôsob?

Prikladávam zdrojové kody https://www.dropbox.com/…pj/eshop.rar

Editováno 28.1.2014 13:12
 
Odpovědět 28.1.2014 13:10
Avatar
Odpovídá na mayo505
Jan Poláček (johny881):

Pokud to chápu správně, tak bych použil absolutní cestu k souborům a nebo cestu od rootu (href="/obraz­ky/obr1.png")

Nahoru Odpovědět 28.1.2014 13:31
Instrukce na adrese 0x77104f29 odkazovala na adresu paměti 0x00000014. S pamětí nelze provést operaci: written.
Avatar
mayo505
Redaktor
Avatar
mayo505:

Obe spôsoby samozrejme fungujú, ale nechcel som to takto robiť, lebo keď to presuniem niekde inde, budem to musieť celé prepisovať.

Ja len nechápem prečo obrázky, styly hľadá ako keby podľa toho čo je v url, keď to aj tak všetko spracováva index.php a kontrolery, šablony sú načítané správne. Nedá sa to explicitne určiť, že kde to má hľadať?

Editováno 28.1.2014 18:21
 
Nahoru Odpovědět 28.1.2014 18:20
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na mayo505
David Čápka:

Do HTML hlavičky si dej tag base, kde nastav výchozí URL. To bude sloužit jako kořen pro všechny odkazy na webu (obrázky, odkazy, rámy...).

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět  +1 29.1.2014 10:01
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
mayo505
Redaktor
Avatar
mayo505:

ďakujem, niečo také som hľadal :)

 
Nahoru Odpovědět 29.1.2014 12:11
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.