Diskuze: Problém s připojením k databázi

PHP PHP Problém s připojením k databázi American English version English version

Avatar
jakubho
Člen
Avatar
jakubho:

Ahoj. Snažím se pomocí zdejšího tutoriálu začít s mysql, ale mám problém s připojením k databázi. Nemám však vše u sebe na počítači, ale na hostingu na Endoře. V příloze posílám screenshot mého phpMyAdmina. Kód v PHP mám stejný jako v tutoriálu, jen přepsané údaje:

require_once('Db.php');
Db:connect('sql.endora.cz:3309', 'databazeproweb', 'root', '');
Db::query('
        INSERT INTO uzivatele (jmeno, prijmeni, datum_narozeni, pocet_clanku)
        VALUES ("Jan",  "Novák",  "1984-11-03", 17)
');

Nepřišel jsem na to, proč se mi databáze nenačete a stránka neustále vyhazuje chybu 500 - internal server error. Přijde mi, že mám všechno úplně v pořádku. Poraďte prosím, kde je chyba.

Odpovědět 7. října 8:49
Chyba-Jediná jistota v životě programátora.
Avatar
Odpovídá na jakubho
Ondřej Štorc:

Jestli se připojuješ z localhostu na tu endoří DB tak to nepude. Mají zakázaný vzdálený přístup.

Nahoru Odpovědět 7. října 10:43
Život je příliš krátký na to, abychom bezpečně odebírali USB z počítače..
Avatar
jakubho
Člen
Avatar
Odpovídá na Ondřej Štorc
jakubho:

Ne, normálně mám na Endoře web i databázi.

Nahoru Odpovědět 7. října 12:07
Chyba-Jediná jistota v životě programátora.
Avatar
Mego
Člen
Avatar
Mego:

U endory treba ako host používať "localhost" furt.

require_once('Db.php');
Db:connect('localhost', 'databazeproweb', 'root', '');
Db::query('
        INSERT INTO uzivatele (jmeno, prijmeni, datum_narozeni, pocet_clanku)
        VALUES ("Jan",  "Novák",  "1984-11-03", 17)
');
Editováno 7. října 12:28
Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět 7. října 12:26
Radšej 15 minút skôr, ako 15 sekúnd neskoro...
Avatar
jakubho
Člen
Avatar
Odpovídá na Mego
jakubho:

Ano, to byla jedna chyba. Druhou jsem udělal, když jsem špatně vyplnil pořadí a hloupě zaměnil heslo za jméno. Děkuju za pomoc :-)

Nahoru Odpovědět 7. října 13:00
Chyba-Jediná jistota v životě programátora.
Avatar
Mego
Člen
Avatar
Mego:

Jaj sry, tak to som si nevišmol... nepoužívam tento DB:connect :D

Nahoru Odpovědět 7. října 13:36
Radšej 15 minút skôr, ako 15 sekúnd neskoro...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.