Avatar
smoukey
Člen
Avatar
smoukey:

Zdravím všechny,

mám problém. Tvořím si web, tím se i učím PHP. No mám registraci uživatelů. Vše funguje. Ale když mám ověření, zda náhodou neexistuje přezdívka, kterou chce nový uživatel, tak mi to správně vyhodí hlášku, že tato přezdívka existuje. To je OK, tak to chci. Nic méně, když provádím stejnou kontrolu u emailu, tak si můžu zadat stejný email a stejně mě to toho uživatele zaregistruje. Nevíte kde je chyba? Přikládám celý zdrojový kód.

<?php
require_once("funkce.php");
nacti_db();
chat_db();
header("Content-Type: text/html; charset=utf-8");
$pismeno=array("a","A","b","B","c","C","d","D","e","E","f","F","g","G","h","H","i","I","j","J","k","K","l","L","m","M","n","N","o","O","p","P","q","Q","r","R","s","S","t","T","u","U","v","V","w","W","x","X","y","Y","z","Y");

        $kod=array();

                for($i=1; $i<20; $i++){
                        $n=rand(0,50);
                        $char=$pismeno[$n];
                        $kod[$i]=$char;
                        $cislo=rand(0,9);
                        $kod[$i].=$cislo;
                }
                $akod=implode($kod);
$dotaz=mysql_query("SELECT * FROM users where username='".$_POST['nick']."' AND email='".$_POST['email']."'");
mb_internal_encoding("UTF-8");
$heslo1=mysql_real_escape_string($_POST['heslo']);
$heslo2=mysql_real_escape_string($_POST['heslo2']);
$nick=mysql_real_escape_string($_POST['nick']);
$e_mail=mysql_real_escape_string($_POST['email']);
$jmeno=mysql_real_escape_string($_POST['jmeno']);
$prijmeni=mysql_real_escape_string($_POST['prijmeni']);
$adresa="smoukey@m1p.eu";
$predmet="Registrace nového uživatele";
$text="Uživatel: ".$nick." se právě zaregistroval na web.<br/>";
$text.="Jméno uživatele: ".$jmeno."<br />";
$text.="Příjmení: ".$prijmeni."<br />";
$text.="Email: ".$e_mail."";
$hlavicka= 'From: Lorem-ipsum.bot';
$hlavicka2= 'From: admin';
$hlavicka.= "\nMIME-Version: 1.0\n";
$hlavicka.= "Content-Type: text/html; charset=\"utf-8\"\n";
$hlavicka2.= "\nMIME-Version: 1.0\n";
$hlavicka2.= "Content-Type: text/html; charset=\"utf-8\"\n";
$ip=$_SERVER['REMOTE_ADDR'];
$zprava="Dobrý den, <br /> děkuji za registraci ne mém webu. Ještě než se budete moci přihlásit, musíte svůj účet aktivovat.";
$zprava.="<br /><br /> <br />";
$zprava.="Váš aktivační kód je:".$akod." <br />";




$dotaz2=mysql_query("SELECT * FROM users");
$overeni1=mysql_fetch_array($dotaz2);

if ($overeni1['username']!==$nick){
        if ($overeni1['email']!==$e_mail){
                if ($heslo1 == $heslo2){
                        if ($nick AND $e_mail){
                                $heslo=md5($heslo1);
                                mysql_query("INSERT INTO users VALUES (null,'".$nick."','".$heslo."','".$e_mail."','".$jmeno."','".$prijmeni."','".$ip."','".time()."','0', '0', '".$akod."')");
                                mb_send_mail($adresa, $predmet, $text, $hlavicka);
                                mb_send_mail($e_mail, "Aktivace uživatelského účtu", $zprava, $hlavicka2);
                                echo("<script language='JavaScript'>
                                                <!--
                                                window.alert('Byl jste úspěšně zaregistrován');
                                                window.location.href='index.php'
                                                // -->
                                                </Script>");
                        }
                        else
                        echo '<script>alert("Nevyplnili jste uživ. jméno nebo email");history.back();</script>';
                }
                else
                echo '<script>alert("Zadaná hesla se neshodují");history.back();</script>';

        }
        else
                echo '<script>alert("Uživatel s tímto emailem již existuje! Zadejte prosím jiný email, nebo si obnovte zapomenuté heslo."); history.back();</script>';
        }
        else
                echo '<script>alert("Uživatel s tímto uživatelským jménem již existuje! Zadejte prosím jiné uživatelské jméno, nebo si obnovte zapomenuté heslo."); history.back();</script>';






?>
 
Odpovědět 9.7.2014 17:07
Avatar
Michal Žůrek (misaz):

ten kód má několik zásadních chyb.

1.) neobjektový, takhle se ti s ním blbě pracuje a ještě §ř se řeší problémy
2.) starý databázový ovladač, v dokumentaci k PHP je to i výslovně napsané
3.) SQL injekce, pokud bych jako nick uvedl KarelHacker a email

';TRUNCATE `users`--

smažu ti všechny uživatele.
4.) příliš mnoho zanoření (ale to souvisí i s bodem 1

if ($overeni1['username']!==$nick){
       if ($overeni1['email']!==$e_mail){
               if ($heslo1 == $heslo2){
                       if ($nick AND $e_mail){

FUJ!
5.) vypisovaní HTML. Logika má být oddělena od výstupu.
6.) pole písmen si naplň cyklem, ale to pole mi přijde celkově zbytečné.

přečti si zdejší tutorialy hodně ti pomůžou.

Nahoru Odpovědět  +1 9.7.2014 17:14
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Martin Konečný (pavelco1998):

Pokud se na tom teprve učí, OOP bych do toho netahal.
Úplně se v tom scriptu nevyznám, ale zkusím pomoct:

Zprávu pro mail bych vytvářel až v případě, že takový uživatel neexistuje (tzn. se registruje nový účet). Pokud ji vytváříš před kontrolami, pak je to jednak zbytečné, jednak je to nepřehledné (alespoň mně to tak přijde).

První SQL dotaz je nebezpečný na SQL inject, o tom psal už Misaz.

Ten druhý ti vybírá všechny záznamy z tabulky users, ale v proměnné $overeni1 je pouze jeden záznam (myslím, že ten poslední v tabulce), takže ti to nezkontroluje, jestli už nějaký uživatel s daným jménem / emailem existuje.

Doporučuji nepoužívat názvy proměnných, ve kterých je na konci číslo, jako např. $dotaz1 a $dotaz2. Je to nepřehledné a navíc máš potom $overeni1 u $dotaz2 (takže k sobě ani ta čísla nesedí).

Při dotazu INSERT doporučuji vyjmenovat sloupce, do kterých vkládáš hodnoty. Jednak pak nemusíš ručně psát všechny hodnoty (např. ID, které je AI, nebo sloupce, které mají defaultní hodnotu), tak se nestane chyba, že ti třeba nějaký sloupec přebývá.

Heslo bych nehashoval pomocí funkce md5(), která už není bezpečná.

Pokud program obsahuje hodně rozvětvení (podmínek), je otázka, zda nebude lepší podmínky psát opačně a jednotlivé chyby si ukládat do pole. Výhoda je v přehlednosti a také můžeš vypsat více chyb naráz. Např.:

$chyby = array();

if (empty($_POST["jmeno"])) {
  $chyby[] = "Nebylo vyplněno jméno".
}
if (empty($_POST["heslo"])) {
  $chyby[] = "Nebylo vyplněno heslo".
}
if (empty($_POST["heslo_kontrola"])) {
  $chyby[] = "Nebylo vyplněno kontrolní heslo".
}
if (empty($_POST["email"])) {
  $chyby[] = "Nebyl vyplněn e-mail".
}

// zde může být další hromada podmínek

if (empty($chyby)) {  // pokud je pole s chybami prázdné
  $jmeno = mysql_real_escape_string($_POST["jmeno"]);
  $heslo = nejaka_hash_funkce($_POST["heslo"]);
  $email = $_POST["email"];  // zde se předpokládá, že hodnota mailu byla ošetřena např. regulárním výrazem (aby byl správný formát)

  $mail_zprava = "nějaké texty";
  $mail_hlavicka = "...";

  mysql_query("
    INSERT INTO `users` (`jmeno`, `heslo`, `email`)
    VALUES ('{$jmeno}', '{$heslo}', '{$email}')
  ");

  mb_send_mail($email, $mail_zprava, $mail_hlavicka);

  header("location:nekam.php");
  exit;
}


// Chyby pak můžeš vypisovat poměrně snadno:

if (!empty($chyby)) {
  echo "<ul>";
  foreach ($chyby as $chyba) {
    echo "<li>{$chyba}</li>";
  }
  echo "</ul>";
}
Editováno 9.7.2014 18:01
 
Nahoru Odpovědět  ±0 9.7.2014 17:59
Avatar
BlugW
Redaktor
Avatar
Odpovídá na smoukey
BlugW:

S emailem mi to taky blbo, vyřešil jsem to jednoduše, že jsem v PHPMyAdmin dal na sloupec email UNIQUE. To ti vlastně zakáže vkládat do sloupce email stejné(opakující se) údaje.

Editováno 9.7.2014 18:20
Nahoru Odpovědět 9.7.2014 18:19
Pořiď si mac na www.appletrh.cz. Novinky a zajímavosti ze světa Apple na https://www.applemagazin.eu
Avatar
smoukey
Člen
Avatar
smoukey:

Michal Žůrek (misaz)
Jak píše pod tebou, učím se to teprve a OOP moc neholduji. Databázový ovladač mám ze zdejších tutoriálů, zde se taky vše učím a proto se i zde obracím.

ale děkuji ti, kritika je nejlepší :) Alespoň vím na čem zapracovat

Martin Konečný (pavelco1998)
O prvním SQL vím, akorát jsem to zatím nepředělal, vše provádím na lokálním serveru (můj pc/ntb).

S heslama bych potřeboval také poradit, když už jsme u toho. Zkoušel jsem použít SHA1, ale to mi pak nešlo přihlašování.. (Heslo to nebralo)

S chybama do pole, koukám dobrý nápad, jdu to předělat. :)

Tobě také děkuji.

BlugW

Když ho nastavím na UNIQUE, nebo primární klíč, tak se mi sice duplicitní záznam nepřidá, ale já spíše řeším to, aby mi to napsalo hlášku, že tento email je již používám, nebo něco na ten způsob :)

 
Nahoru Odpovědět 9.7.2014 19:50
Avatar
smoukey
Člen
Avatar
smoukey:
$dotaz1=mysql_query("SELECT * FROM users WHERE username=$nick OR email=$e_mail");
$overeni1=mysql_fetch_array($dotaz1);

Takhle když to budu mít, tak vlastně pokud budou nějaké záznamy z tohoto dotazu, tak uživatel existuje, tudíž ho nezaregistruji a vypíšu mu chybu, s konkrétní hláškou. Takže by to mělo takhle fungovat?

 
Nahoru Odpovědět 9.7.2014 20:13
Avatar
Odpovídá na smoukey
Martin Konečný (pavelco1998):

Takhle už ti to vytáhne jen ty lidi, které mají daný nick a mail (v tvém případě jednoho, když nepovolíš víc stejných jmen nebo mailů).
Jen ty hodnoty raději dej do apostrofů, nejsem si jistý, jestli to bez nich bude fungovat.

 
Nahoru Odpovědět 9.7.2014 20:24
Avatar
smoukey
Člen
Avatar
smoukey:

No a když mi nic nevrátí, tak můžu registrovat, když vrátí nebudu registrovat.

 
Nahoru Odpovědět 9.7.2014 20:29
Avatar
Odpovídá na smoukey
Martin Konečný (pavelco1998):

Nebo můžeš využít již zmiňovaný UNIQUE. To ti zabrání vložit záznam se stejnou hodnotou a ty zjistit můžeš, jestli se záznam vložil nebo ne (pomocí funkce mysql_affected_row­s()) a nějak musí jít vydolovat i důvod. Možná to bude pomocí funkce mysql_error(), ale to nevím, tento ovladač už dlouho nepoužívám.

 
Nahoru Odpovědět 9.7.2014 21:04
Avatar
smoukey
Člen
Avatar
smoukey:
$pismeno=array("a","A","b","B","c","C","d","D","e","E","f","F","g","G","h","H","i","I","j","J","k","K","l","L","m","M","n","N","o","O","p","P","q","Q","r","R","s","S","t","T","u","U","v","V","w","W","x","X","y","Y","z","Z");

        $kod=array();

                for($i=1; $i<20; $i++){
                        $n=rand(0,50);
                        $char=$pismeno[$n];
                        $kod[$i]=$char;
                        $cislo=rand(0,9);
                        $kod[$i].=$cislo;
                }
                $akod=implode($kod);




$dotaz=mysql_query("SELECT * FROM users where username='".mysql_real_escape_string($_POST['nick'])."' AND email='".mysql_real_escape_string($_POST['email'])."'");
mb_internal_encoding("UTF-8");
$heslo1=mysql_real_escape_string($_POST['heslo']);
$heslo2=mysql_real_escape_string($_POST['heslo2']);
$nick=mysql_real_escape_string($_POST['nick']);
$e_mail=mysql_real_escape_string($_POST['email']);
$jmeno=mysql_real_escape_string($_POST['jmeno']);
$prijmeni=mysql_real_escape_string($_POST['prijmeni']);
$adresa="smoukey@m1p.eu";
$predmet="Registrace nového uživatele";
$text="Uživatel: ".$nick." se právě zaregistroval na web.<br/>";
$text.="Jméno uživatele: ".$jmeno."<br />";
$text.="Příjmení: ".$prijmeni."<br />";
$text.="Email: ".$e_mail."";
$hlavicka= 'From: Lorem-ipsum.bot';
$hlavicka2= 'From: admin';
$hlavicka.= "\nMIME-Version: 1.0\n";
$hlavicka.= "Content-Type: text/html; charset=\"utf-8\"\n";
$hlavicka2.= "\nMIME-Version: 1.0\n";
$hlavicka2.= "Content-Type: text/html; charset=\"utf-8\"\n";
$ip=$_SERVER['REMOTE_ADDR'];
$zprava="Dobrý den, <br /> děkuji za registraci ne mém webu. Ještě než se budete moci přihlásit, musíte svůj účet aktivovat.";
$zprava.="<br /><br /> <br />";
$zprava.="Váš aktivační kód je:".$akod." <br />";

$chyby = array();

if (empty($jmeno)) {
  $chyby[] = "Nebylo vyplněno jméno";
}
if (empty($heslo1)) {
  $chyby[] = "Nebylo vyplněno heslo";
}
if (empty($heslo2)) {
  $chyby[] = "Nebylo vyplněnné druhé heslo";
}
if (empty($e_mail)) {
  $chyby[] = "Nebyl vyplněn e-mail";
}

if (empty($nick)){
        $chyby[]="Nebylo vyplněnné jméno";
}


$dotaz1=mysql_query("SELECT * FROM users WHERE username='$nick' OR email='$e_mail'");
$overeni1=mysql_num_rows($dotaz1);
$overeni1_1=mysql_fetch_array($dotaz1);

if ($overeni1_1['email']==$e_mail){
        $chyby[]="Uživatel s tímto emailem již existuje";
}

if ($overeni1_1['username']==$nick){
        $chyby[]="Uživatel s touto přezdívkou již existuje";
}

if ($heslo1!==$heslo2){
        $chyby[]="Zadaná hesla se neshodují";
}



        if ($chyby){
                echo '<script>alert("V registrace nebylo možné pokračovat z níže uvedených důvodů: \n';

                foreach ($chyby as $chyba) {
                echo '-'.$chyba.'\n';
                }

        echo '");</script>';
        }
        if ($overeni1==0){
                $heslo=md5($heslo1);
                mysql_query("
                        INSERT INTO users (username, email, pw, firstname, lastname, ip, datum, akt_kod)
                        VALUES ('$nick', '$e_mail', '$heslo', '$jmeno', '$prijmeni', '$ip', '".time()."', '$akod')
                ");
                mb_send_mail($adresa, $predmet, $text, $hlavicka);
                mb_send_mail($e_mail, "Aktivace uživatelského účtu", $zprava, $hlavicka2);
                if (mysql_error()){
                        echo mysql_error();
                }
        }

Takhle to funguje jak má.

No děkuji za pomoc. Teď mám dotaz ohledně toho hashování hesel, můžu zde, nebo mám založit jiný topic?

 
Nahoru Odpovědět 9.7.2014 21:11
Avatar
Odpovídá na smoukey
Martin Konečný (pavelco1998):

Výhodou toho pole s chybami je, že můžeš testovat kdykoliv, jestli není prázdné. Osobně bych to udělal tak, že projdu podmínky pro samotný formulář (vyplněné údaje, správný formát, správná délka, ...), pak zkontroluji, jestli pole není prázdné a teprve potom dávám dotazy do DB.
Řešil bych to asi takhle:

<?php

$chyby = array();

// prvně kontrola, zda pole vůbec něco obsahuje (= jestli byl odeslán formulář)
if ($_POST) {
        if (empty($_POST["jmeno"])) {
                $chyby[] = "Nebylo vyplněno jméno";
        }
        if (empty($_POST["heslo"])) {
                $chyby[] = "Nebylo vyplněno heslo";
        }
        if (empty($_POST["heslo2"])) {
                $chyby[] = "Nebylo vyplněnné druhé heslo";
        }
        if (empty($_POST["email"])) {
                $chyby[] = "Nebyl vyplněn e-mail";
        }
        if (empty($_POST["nick"])){
                $chyby[] = "Nebylo vyplněnné jméno";
        }

        // prvně zkontroluji, jestli data poslaná přes formulář jsou validní
        // pokud jsou OK, mohu postupovat dál
        if (empty($chyby)) {
                $nick = mysql_real_escape_string($_POST["nick"]);
                $email = mysql_real_escape_string($_POST["email"]);
                $heslo = $_POST["heslo"];
                $hesloOvereni = $_POST["heslo2"];

                $dotazUzivatel = mysql_query("
                        SELECT `username`, `email`
                        FROM `users`
                        WHERE `username` = '{$nick}' OR `email` = '{$email}'
                        LIMIT 1
                ");
                $existuje = (bool) mysql_num_rows($dotazUzivatel);  // pokud vrátí 0, automaticky bude FALSE, pokud 1 a víc, automaticky bude TRUE

                // pokud uživatel existuje, uložíme chybu
                if ($existuje) {
                        $chyby[] = "Takový uživatel existuje.";
                }

                // nyní znovu zkontrolujeme stav chyb
                if (empty($chyby)) {
                        $uzivatel = mysql_fetch_assoc($dotazUzivatel);

                        if ($uzivatel["email"] == $email) {
                                $chyby[] = "Uživatel s tímto emailem již existuje.";
                        }
                        if ($uzivatel["username"] == $nick) {
                                $chyby[] = "Uživatel s tímto nickem již existuje.";
                        }

                        if (empty($chyby)) {
                                if ($heslo !== $hesloOvereni) {
                                        $chyby[] = "Zadaná hesla se neshodují.";
                                }

                                if (empty($chyby)) {
                                        $hesloHash = nejaka_hash_funkce($heslo);
                                        mysql_query("
                                                INSERT INTO `users` (`username`, `email`, `pw`, ...)
                                                VALUES ('{$nick}', '{$email}', '{$heslo}', ...)
                                        ");

                                        mb_send_mail($email, "predmet", "zprava");

                                        // přesměrování a ukončení scriptu
                                        header("location:ucet.php");
                                        exit;
                                }
                        }
                }
        }
}

?>

<h1>Registrace uživatele</h1>

<?php

if (!empty($chyby)) {
        echo "<ul>";
        foreach ($chyby as $chyba) {
                echo "<li>{$chyba}</li>";
        }
        echo "</ul>";
}

?>

<form>
        ...
</form>

Obecně platí, že by jakékoliv zpracování mělo být na začátku souboru před jakýmkoliv výstupem (např. vykreslení HTML).
Proto se formulář zpracovává nad jeho vykreslením, chyby se ukládají postupně do pole. V případě chyby se stránka načte znovu a pod nadpisem se vypíší všechny chyby. V případě úspěchu se přesměruje na soubor ucet.php a script se ukončí.

Nevím, zda by to takhle fungovalo, psal jsem to z hlavy. Je to jen takový příklad a ukázka, jak bych to udělal já.
Větvení je tam taky hodně, někdy se tomu úplně vyhnout nedá. Když už ale musím hodně rozvětvovat, snažím se to dělat přehledně.

Další věc je, že pokud není vyplněné např. jméno ve formuláři, pak $_POST["jmeno"] neexistuje, tudíž by ti to mělo hodit NOTICE na řádku, kde máš:

$jmeno=mysql_real_escape_string($_POST['jmeno']);
 
Nahoru Odpovědět 9.7.2014 21:44
Avatar
smoukey
Člen
Avatar
smoukey:

Jediný co, tak u INSERT INTO users (sloupec1, sloupec2) S apostrofy to nebere, VALUES ('$hodnota1', '$hodnota2') už jedině s apostrofem.

Jinak děkuji za velké nakopnutí, s tou průběžnou kontrolou chyb, vypadá to lépe.

 
Nahoru Odpovědět 9.7.2014 22:17
Avatar
Odpovídá na smoukey
Martin Konečný (pavelco1998):

Názvy tabulek a sloupců se píší se zpětnými apostrofy. To se dělá kvůli tomu, aby nedošlo ke kolizi názvu a klíčového slova. Samotné hodnoty se pak píší s klasickými apostrofy.

Kdyby ještě něco, dej vědět.

 
Nahoru Odpovědět 9.7.2014 22:22
Avatar
smoukey
Člen
Avatar
smoukey:

Mám něco, ještě ty hesla, ale to asi do jiného topicu už že?

 
Nahoru Odpovědět 9.7.2014 22:32
Avatar
Odpovídá na smoukey
Martin Konečný (pavelco1998):

Pokud to patří k tématu, napiš to klidně sem.

 
Nahoru Odpovědět 9.7.2014 22:37
Avatar
smoukey
Člen
Avatar
smoukey:

No je to sporné, ale patří to i sem. Zde mi to i ostatní vytýkali, že používám md5.

Takže pro registraci a přihlašování používám hash funkci md5, ale ta už není bezpečná a je snadno prolomitelná. No tak jsem si řekl dobře, použiji jinou fci, třeba sha1. Tak jsem vše upravil, co bylo třeba (registrace a přihlašování), ale poté jsem se nikdy už nepřihlásil, protože se mi heslo zadané ve formuláři a heslo v db neshodovali, tak mě to nepřihlásilo.

 
Nahoru Odpovědět 9.7.2014 22:39
Avatar
Odpovídá na smoukey
Martin Konečný (pavelco1998):

Jasně, protože hesla v DB jsou uložena podle md5(), ale na přihlášení už používáš jinou funkci. Budeš muset vytvořit nová hesla a zahashovat je podle nové funkce.
Obvykle se k heslu přidává ještě tzv. sůl. Používám pro to funkci hash_hmac() a SHA512.

$heslo = hash_hmac("SHA512", "heslo", "sůl");
 
Nahoru Odpovědět 9.7.2014 22:43
Avatar
smoukey
Člen
Avatar
smoukey:

Takže pokud to dobře chápu.

Registrace:

$heslo=hash_hmec("SHA512", "$overeneHeslo", "asd123456");

No a login by vypadal jak?

Teď vypadá:

$dotaz2=mysql_query("select * from users where aktivovan=1 AND username= '$login' AND pw = '$md5heslo'");

a $md5heslo:

$md5heslo=md5($heslo)

Je možné, že přihlašování bude vypadat:

$hashHeslo=hash_hmac("SHA512", "$heslo", "asd123456")

a $hahsHeslo dosadím do dotazu:

$dotaz2=mysql_query("select * from users where aktivovan=1 AND username= '$login' AND pw = '$hashHeslo'");
Editováno 9.7.2014 22:51
 
Nahoru Odpovědět 9.7.2014 22:50
Avatar
Odpovídá na smoukey
Martin Konečný (pavelco1998):

U registrace a přihlášení musíš mít použitý stejný hash. Takže použiješ stejnou funkci jak při registraci uživatele, tak i jeho přihlášení.

 
Nahoru Odpovědět 9.7.2014 23:08
Avatar
smoukey
Člen
Avatar
smoukey:

To vím. Takže je to tak, jak jsem to se napsal?

 
Nahoru Odpovědět 9.7.2014 23:09
Avatar
Odpovídá na smoukey
Martin Konečný (pavelco1998):

Pokud jsem tě správně pochopil, tak jo :D
Obvykle jako sůl používám jméno uživatele, protože je unikátní. Ale nejsem si jist, jestli je to úplně OK řešení.

 
Nahoru Odpovědět 9.7.2014 23:11
Avatar
smoukey
Člen
Avatar
smoukey:

Šlo by třeba:

$hashHeslo=hash_hmac("SHA512", "heslo", "Sůl", "sůl2")

nebo

$hashHeslo=hash_hmac("SHA512", "$heslo", "sůl, sůl1, sůl2")
 
Nahoru Odpovědět 9.7.2014 23:32
Avatar
Odpovídá na smoukey
Martin Konečný (pavelco1998):

Moc jsem nepobral, co tím máš na mysli. První způsob určitě ne, protože pro sůl je určený jen třetí parametr.

 
Nahoru Odpovědět 9.7.2014 23:39
Avatar
smoukey
Člen
Avatar
smoukey:

Jo. No myslel jsem mít víc soli. No nic, každopádně ti moc děkuji. Nějak jsem si srovnal myšlenky a ještě chvíli budu psát a zbytek nechám na zítra.

Měj se a už to můžeš zamknout, jestli se to tady teda dělá. :)

 
Nahoru Odpovědět 9.7.2014 23:41
Avatar
Odpovídá na smoukey
Martin Konečný (pavelco1998):

Nemáš zač. Když tak se ptej... každopádně doporučuji projít ten tutorial na PDO.

Bohužel nemám práva na zamykání témat :)

 
Nahoru Odpovědět 9.7.2014 23:54
Avatar
smoukey
Člen
Avatar
smoukey:

Právě to tady procházím a pročítám. To je připojení do DB řešené objektově...No mrknu na tutoriál.

 
Nahoru Odpovědět 10.7.2014 0:01
Avatar
gullyCZ
Člen
Avatar
Odpovídá na smoukey
gullyCZ:

Ahoj. Jestli můžu, zkus se podívat na toto videjko z jedné z přednášek Michala Špačka, který je právě k problematice ukládání hesel. https://www.youtube.com/watch?…

 
Nahoru Odpovědět 15.7.2014 16:30
Avatar
smoukey
Člen
Avatar
Odpovídá na gullyCZ
smoukey:

Ahoj

Díky, určitě se podívám.

Ale jak je zde psáno, funguje to tak, jak jsme se zde zmiňovali.

 
Nahoru Odpovědět 15.7.2014 17:34
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 28 zpráv z 28.