Avatar
radek.hanek
Člen
Avatar
radek.hanek:

Zdravím, při práci na jednom projektu jsem narazil na takový problém. Tak se zkusím zeptat zkušenějších.
Mám v PHP vytvořenou třídu pro práci s MySQL databází. V této třídě načítám pomocí require soubor s přístupovými údaji k databázi. Do nedávné doby vše fungovalo jak mělo, ovšem když jsem začal tuto třídu využívat i v dalších souborech, které jsou v jiných adresářích, tak mi to začalo hlásit, že to nemůže soubor načíst, kvůli špatné cestě. Dočasně jsem si ve třídě tedy vytvořil tohle (vím není to moc pěkné řešení):

if(file_exists('../ostatni/private/password.php')) {require('../ostatni/private/password.php');}else{
    require('./ostatni/private/password.php'); }

Chtěl bych se zeptat, jak by se dal můj problém rozumně vyřešit. Předem děkuji za pomoc ;)

 
Odpovědět 1.10.2013 22:37
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na radek.hanek
Kit:
set_include_path('../ostatni/private/'.PATH_SEPARATOR.'./ostatni/private/');
require('password.php');
Editováno 1.10.2013 22:44
Nahoru Odpovědět 1.10.2013 22:43
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
radek.hanek
Člen
Avatar
radek.hanek:

Super, funguje. Díky moc

 
Nahoru Odpovědět 1.10.2013 22:53
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 3 zpráv z 3.