Avatar
katrincsak
Člen
Avatar
katrincsak:

Zdravím,

  • Co se stane, když detekuji prohlížeč IE 7 až 9 a zobrazím jiný obsah než na ostatních prohlížečích? Co třeba udělá vyhledávač u google? Ten si informaci za indexuje a neprojíždí v momentě celý web. (Měním jen grafiku a obsah jako takový je totožný, ale položil jsem si tuhle otázku).. URL je samozřejmě stále stejná.
 
Odpovědět 26.11.2015 16:05
Avatar
Odpovídá na katrincsak
Petr Čech (czubehead):

Teoreticky můžeš mít meta tagy zakazující cachování (pořád)
http://stackoverflow.com/…all-browsers
Anebo můžeš z JS zavolat

window.location.reload(true);
Editováno 26.11.2015 17:27
Nahoru Odpovědět 26.11.2015 17:24
Why so serious? -Joker
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na katrincsak
mkub:

myslim, ze Google JS a flash odkazy ignoruje

 
Nahoru Odpovědět 26.11.2015 18:14
Avatar
Tonda Kozák
Člen
Avatar
Tonda Kozák:

Co konkrétně měníš? Jen CSS? Tak to bude Googlu/Seznamu (tipuju, jistě to neví nikdo kromě vývojářů vyhledávače) jedno.

Petr Čech (czubehead)
Co má (ne)cáchování společného s tím, jak se vyhledávače staví k různému obsahu pro různé vyhledávače?

 
Nahoru Odpovědět 26.11.2015 18:35
Avatar
Odpovídá na Tonda Kozák
Petr Čech (czubehead):

Umm... nějak jsem odpovídal na 2 otázky za sebou a... :-`
trochu jsem to zkonil, no :D

Nahoru Odpovědět  +2 26.11.2015 18:49
Why so serious? -Joker
Avatar
katrincsak
Člen
Avatar
Odpovídá na Petr Čech (czubehead)
katrincsak:

Já si říkal, že to asi bude odpověď k té druhé otázce :D Nechtěl jsem to dávat do jednoho vlákna, mám již zkušenost že pak v tom byl bordel :-)

Kouknu na to, děkuji ! ;-)

 
Nahoru Odpovědět  +1 27.11.2015 11:07
Avatar
katrincsak
Člen
Avatar
Odpovídá na Tonda Kozák
katrincsak:

Aktuálně jen css a strukturu html body. Navádím jiný soubor, ale to probíhá uvnitř scriptu, výsledné adresování je beze změny i text.
Např. Mám index.php, index2.phtml a index3.phtml .... Hlavní index načte web a projíždí routingem, ten detekuje který index má načíst.

To by problém být neměl, ale jen jsem si položil otázku, co kdybych měnil i hlavičku jako je title, description, keywords.. Což se mi samozřejmě mění dle stránky, ale to je již jiné adresování.

(Stále jen úvaha, nikoliv aktuální stav)
V tomto případě např. chrome ukáže jiný popis a IE také ukáže jiný popis.... Co pak ukáže google za popis?

Konkrétně se jedná o muj nový http://ebazar.eu který jsem od základu programoval. Při nahlédnutí do kodu to určitě obsahuje nějaké kosmetické chyby, ale stále se učím, rád uvítám negativní info.

 
Nahoru Odpovědět 27.11.2015 11:17
Avatar
Tonda Kozák
Člen
Avatar
Odpovídá na katrincsak
Tonda Kozák:

Ale proč bys to dělal?
Tyhle hlavičkové věci jsou hlavně pro prohlížeče (pro výsledky v prohlížečích). Proč by měl uživatel dostat jiný obsah v jiném prohlížeči?

 
Nahoru Odpovědět 27.11.2015 11:27
Avatar
katrincsak
Člen
Avatar
Odpovídá na Tonda Kozák
katrincsak:

Blbost by to samozřejmě byla, ale jen mě zajímá co s tím vyhledávač udělá. Řekněme, že jen hypotetická otázka :D . (Musel bych tak měnit i kontroler, to je blbost).
Každá zkušenost je někdy dobrá.

Podle mě bude záležet v čem se stránka bude interpretovat při indexování, protože předpokládám že v době indexování není vůbec řešené serverové zpracování (php atp.)

Takže by se mělo ukázat při vyhledání to co např. ukáže Chrome i v Exploreru. Logicky, google neřeší v jakém prohlížeči vyhledávám, aby mi ukázal výsledek stránky, ale ukáže ho podle toho co si již dříve načetl při posledním indexování.

 
Nahoru Odpovědět 27.11.2015 11:45
Avatar
Tonda Kozák
Člen
Avatar
Odpovídá na katrincsak
Tonda Kozák:

Nevím, jak by se k tomu vyhledávač postavil. A asi ti to moc lidí není schopno zodpovědět.
Pokud vím, tak vyhledávače využívají robotů s různým podpisem, takže čert ví.

 
Nahoru Odpovědět  +1 27.11.2015 11:50
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 10 zpráv z 10.