Avatar
Paranormal
Redaktor
Avatar
Paranormal:

Můj adresář:

page_parts > index.php, o_nas.php ...
index.php

Server nebere automaticky ten index z page_parts a tak sem si musel udělat jeden mimo složku a pomocí toho pak přesměrovat na ten druhej.. Jde to udělat i jinak? :)

Díky moc.

Odpovědět 5. února 17:58
„Když toho moc neumíme tak jsme na nejlepší pozici se něčemu naučit.“
Avatar
Odpovídá na Paranormal
Martin Konečný (pavelco1998):

Mělo by to jít nějak přes .htaccess, ale tuhle konfiguraci neumim, tak buď ti poradí někdo jiný, nebo se budeš muset podívat na google :)

 
Nahoru Odpovědět 5. února 18:54
Avatar
joci
Člen
Avatar
Nahoru Odpovědět 5. února 20:48
Svet patrí tím, ktorí sa neposerú.
Avatar
Martin Štěpánek (Enormyk):

Pokud je to skládané pomocí php jako je uvedeno zde http://www.itnetwork.cz/…dani-stranek stačí si modifikovat kód. V tvém případě by mohl vypadat takto:

if (isset($_GET['stranka']))
        $stranka = $_GET['stranka'];
else
        $stranka = 'index';
if (preg_match('/^[a-z0-9]+$/', $stranka))
{
        $vlozeno = include('page_parts/' . $stranka . '.php');
        if (!$vlozeno)
                echo('Podstránka nenalezena');
}
else
        echo('Neplatný parametr.');

Jiném případě je potřeba využít soubor .htaccess, jak je uvedeno výše. Pak tedy pokud to chceš automaticky přesměrovat zapiš do .htaccess (, který se musí nacházet v kořenovém adresáři webu):

RewriteRule index\.php page_parts/index.php [R]

Pokud ti jde jen o podstrčení stránky:

RewriteRule index\.php page_parts/index.php
Nahoru Odpovědět 6. února 10:46
Nesnáším, když někdo u if nepoužívá {}, byť se jedná o jeden řádek.
Avatar
Paranormal
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Martin Štěpánek (Enormyk)
Paranormal:

Mě to nejde.. Zkouším tu metodu výše pomocí get a když zapnu stránky na indexu tak mi to skočí na novinky což funguje a když pak překliknu na jinou stránku tak mi to napíše že přístup odepřen a chyba serveru.. Co to?

Editováno 6. února 11:56
Nahoru Odpovědět 6. února 11:55
„Když toho moc neumíme tak jsme na nejlepší pozici se něčemu naučit.“
Avatar
Odpovídá na Paranormal
Martin Štěpánek (Enormyk):

Je každý odkaz udělám tímto způsobem?
index.php?stran­ka=nazev
místo toho název dej název souboru, tedy pokud chceš dát odkaz na soubor kontakt.php tak adresa bude:
index.php?stran­ka=kontakt

Nahoru Odpovědět 6. února 15:39
Nesnáším, když někdo u if nepoužívá {}, byť se jedná o jeden řádek.
Avatar
Paranormal
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Martin Štěpánek (Enormyk)
Paranormal:

Dobrý, už to funguje já sem tam měl špatně nastavený .htaccess
Jinak jak pro tyto stránky udělám** .htacces rewrite**? Nebo jakým by to šlo udělat způsobem aby tam pak v URL třeba nebyla vidět ta složka page_parts třeba a jenom název toho souboru bez přípony? :)

Editováno 6. února 16:39
Nahoru Odpovědět 6. února 16:38
„Když toho moc neumíme tak jsme na nejlepší pozici se něčemu naučit.“
Avatar
Paranormal
Redaktor
Avatar
Odpovídá na joci
Paranormal:

Ty seš tu takovej aktivnější :D Ještě dotaz, čím víc budu mít stránek tím je to pomalejší nebo to nevadí? :D Já totiž ještě potřebuju na každou stránku udělat upravovací.. Takže když je admin přihlášenej tak se zapne ta druhá stránka a on to bude moci upravovat takže budu potřebovat 2x tolik stránek vadí to?

Nahoru Odpovědět 6. února 19:16
„Když toho moc neumíme tak jsme na nejlepší pozici se něčemu naučit.“
Avatar
Odpovídá na Paranormal
Martin Štěpánek (Enormyk):

Pokud nechceš tu složku, aby byla vidět, tak použij to podtrčení, jak jsem již zmiňoval. Pokud chceš i bez přípony, tak to je takzvané pretty url a toho dosáhneš buď metodou MVC a nebo si to uděláš vlastní parsování url. Tak či tak je oboje vcelku složitý (alespoň na mě) :-)

Nahoru Odpovědět  +1 6. února 19:39
Nesnáším, když někdo u if nepoužívá {}, byť se jedná o jeden řádek.
Avatar
Odpovídá na Paranormal
Martin Štěpánek (Enormyk):

Počet stránek neovlivní rychlost, jen velikost na disku.

Nahoru Odpovědět 6. února 19:42
Nesnáším, když někdo u if nepoužívá {}, byť se jedná o jeden řádek.
Avatar
Paranormal
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět 6. února 20:22
„Když toho moc neumíme tak jsme na nejlepší pozici se něčemu naučit.“
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 11 zpráv z 11.