Diskuze: soubory

PHP PHP soubory American English version English version

Avatar
pintera.jakub:

Ahoj
Snazim se udelat stahovani nejakych souboru z meho webu zkusil sem toto
header('Content-Description: File Transfer');
header('Content-Type: application/octet-stream');
header('Content-Disposition: attachment; filename='.ba­sename($filed));
header('Content-Transfer-Encoding: binary');
header('Expires: 0');
header('Cache-Control: must-revalidate, post-check=0, pre-check=0');
header('Pragma: public');
header('Content-Length: ' . filesize($filed));
readfile($filed);

Ale kdyz pres toto stahnu obrazky tak je to stahne, ale nefunkcni. Textove soubory(php,html,­txt...) to stahne funkcni. A este kdyz to chci pouzit na androidu tak spadne prohlizec.
Kdybyste nekdo vedel co s tim tak pls napiste dik.

 
Odpovědět 15.2.2014 8:47
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na pintera.jakub
Jiří Gracík:

// Tak to co jsem posílal nefunguje, ještě to budu zkoušet.

Editováno 15.2.2014 11:36
Nahoru Odpovědět 15.2.2014 11:35
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na pintera.jakub
Jiří Gracík:

Jo, tak evidentně jsou dva způsoby.

  1. Podobné tomu tvému, prý to není tak docela správně
<?php
  $soubor = "image.jpg";

  header("Content-Description: File Transfer");
  header("Content-Type: application/force-download");
  header("Content-Disposition: attachment; filename=\"$soubor\"");
  readfile($soubor);
?>
  1. zřejmě správný způsob
<?php
  $soubor = "image.jpg";

  header("Location: $soubor");
?>
Nahoru Odpovědět  +1 15.2.2014 12:01
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na pintera.jakub
Jiří Gracík:

Tak ještě dodatek :D

První způsob je pro textové dokumenty a další soubory, které je prohlížeč schopný a ochotný zobrazit(txt, html, css, php, js, někdy i pdf, nyní i hudební soubory a některé formáty videí). Druhý způsob je pro soubory, které nezná (exe, rar a zip, doc, xls, ...)

Nahoru Odpovědět  +2 15.2.2014 12:32
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.