Avatar
KiRoS
Člen
Avatar
KiRoS:

Ahoj

Chci se zeptat v databázi (mysql) mám uložené produkty ale je tam utf-8 na stránce kde se to vypisuje je taky utf 8 a taky je nastavenej mysql_query("SET CHARACTER SET utf8"); Všude je kódování správné ...

Nevíte kde by mohla být chyba .. Na jiném serveru to ukazuje správně ..

Odpovědět 4.7.2014 16:48
Programování a informační technologie má budoucnost.
Avatar
Monarezio
Redaktor
Avatar
Monarezio:

co je ta chyba? Ukazuje ti to čtverečky, místo diakritiky?

Nahoru Odpovědět 4.7.2014 16:50
First, solve the problem. Then, write the code.
Avatar
KiRoS
Člen
Avatar
Odpovídá na Monarezio
KiRoS:

Místo DŮM to píše DÅ®M

Nahoru Odpovědět 4.7.2014 17:21
Programování a informační technologie má budoucnost.
Avatar
Odpovídá na KiRoS
Michal Žůrek (misaz):

někde máš rozlišné kódování.

  1. databáze MySQL
  2. zdrojový kód PHP
  3. výsledné HTML posílané prohlížeči
Nahoru Odpovědět  +1 4.7.2014 17:22
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na KiRoS
David Čápka:

Má tam být SET NAMES utf8 viz zdejší seriály.

Nahoru Odpovědět 4.7.2014 17:27
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
KiRoS
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
KiRoS:

Nevim ale všechno je stéjné .. kouknu se na to pořádně ..

Nahoru Odpovědět 4.7.2014 17:29
Programování a informační technologie má budoucnost.
Avatar
KiRoS
Člen
Avatar
Nahoru Odpovědět 4.7.2014 17:29
Programování a informační technologie má budoucnost.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na KiRoS
David Čápka:

Tady máš seriál který řeší to co ti nejde - http://www.itnetwork.cz/php/databaze. Prostě si ty 3 články přečti a najdi si chybu, něco si nenastavil.

Nahoru Odpovědět 4.7.2014 17:32
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Findthee
Člen
Avatar
Odpovídá na KiRoS
Findthee:

Zkoušel jsi třeba?

ini_set("default_charset", "utf-8");
setlocale(LC_ALL, "cs_CZ.utf8");
Editováno 4.7.2014 18:23
 
Nahoru Odpovědět 4.7.2014 18:22
Avatar
Neaktivní uživatel:

Len doplním, že mysql_query() a ďalšie mysql(i) funkcie sú deprecated a je už zbytočné sa ich učiť, kedže sa už prakticky nepoužívajú. Na prácu s databázami je vhodné používať PDO triedu (nutná znalosť OOP), prípadne databázový wrapper, ktorý nájdeš tu na devbooku. :)

Editováno 4.7.2014 18:54
Nahoru Odpovědět  +1 4.7.2014 18:54
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Kejmou
Člen
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
Kejmou:

Kazdymu se nemusí líbit ovladač PDO..

 
Nahoru Odpovědět  ±0 4.7.2014 20:36
Avatar
Odpovídá na Kejmou
Michal Žůrek (misaz):

ano existuje spousta lidí, kterým se líbí zastaralé metody a techniky.

Nahoru Odpovědět 4.7.2014 21:00
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kejmou
mkub:

je otazka casu, kedy stary ovladac z PHP bude uplne vypusteny... zatial je tam z dovodu kompatibility, ale treba prejst na PDO, ktory podporuje aj parametricke dotazy

 
Nahoru Odpovědět 4.7.2014 21:03
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na mkub
David Čápka:

Já mám dojem že v novém PHP už není nebo to minimálně hází warningy.

Nahoru Odpovědět  ±0 4.7.2014 21:52
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Michal Žůrek (misaz):

zkouším to a jo jde to i bez warningu. Warning je jenom v dokumentaci, ale i tak tam není pro srandu králikům.

Nahoru Odpovědět 4.7.2014 22:18
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
KiRoS
Člen
Avatar
Odpovídá na David Čápka
KiRoS:

Mám dotaz, nemůže ta čeština být mysql databází a hostingem ?? Protože celý web i stejnou tabulku jsem si převedl na jiný hosting (Wedos) a vše funguje jak má ... pak jsem to převedl tam kde to má být a nefunguje to ... V čem může být chyba ?? V kódování už asi ne když to jinde funguje ... ?

Nahoru Odpovědět 5.7.2014 13:22
Programování a informační technologie má budoucnost.
Avatar
Odpovídá na KiRoS
Michal Žůrek (misaz):

některé pitomé hostingy, když nahrávají soubory tak je znásilní k nějakému úchylnému kódování.

Nahoru Odpovědět  +1 5.7.2014 13:57
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
KiRoS
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
KiRoS:

Hm já používám jenom známější a tam je to vždy ok ... ale jedná se o tenhle http://g-hosting.cz/cz/home/ a je tam nějaká stará mysql databáze ..

Nahoru Odpovědět 5.7.2014 14:31
Programování a informační technologie má budoucnost.
Avatar
Marek Z.
Redaktor
Avatar
Odpovídá na KiRoS
Marek Z.:

Jak pravil misaz, kontroloval si přímo na FTP serveru nahraný soubor zda nemá náhodou změněné kódování? Hádám, ale, že spíže ano.. :)

Nahoru Odpovědět 5.7.2014 23:43
Chybami se člověk učí, běžte se učit jinam!
Avatar
KiRoS
Člen
Avatar
KiRoS:

Ano, ale také jsem psal že na jiném hostingu to funguje ... takže chyba v kódování asi nebude

Nahoru Odpovědět 6.7.2014 9:11
Programování a informační technologie má budoucnost.
Avatar
Vojtěch Novák:

Podle toho co jsem tu četl, tak to vypadá na chybu v HTML. Zkus si v prohlížeči nastavit jiné kódování a zjistit v jakém to je posílané.
Mohl by jsi sem hodit odkaz na stránku?

 
Nahoru Odpovědět 6.7.2014 17:05
Avatar
KiRoS
Člen
Avatar
Odpovídá na Vojtěch Novák
KiRoS:

Odkaz bych hodit nemohl ale taky jsem psal že na jiném hostingu to funguje správně ! Takže chyba v mém kódování nikde neni ..

Nahoru Odpovědět 6.7.2014 20:18
Programování a informační technologie má budoucnost.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 22 zpráv z 22.