Diskuze: Spojení s databází MySQL

PHP PHP Spojení s databází MySQL American English version English version

Avatar
Filip Stryk
Redaktor
Avatar
Filip Stryk:

Zdravím, potřeboval bych poradit, udělal jsem si web chtěl bych, aby k přístupu na něho bylo potřeba přihlášení. Na lokální serveru (XAMPP) mi to funguje normálně a všechno jede, jak má, ale když to nahraju na webhosting, kde mám vytvořenou stejnou databázi jako na lokalhostu, tak se mi ani nenačte přihlašovací stránka a hned se mi ukáže tohle: Warning: require(Db.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/u28122347­0/public_html/pr­ojektsgo/prih­laseni.php on line 3 Warning: require(Db.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/u28122347­0/public_html/pr­ojektsgo/prih­laseni.php on line 3 Fatal error: require(): Failed opening required 'Db.php' (include_path='­.:/usr/lib/php') in /home/u28122347­0/public_html/pr­ojektsgo/prih­laseni.php on line 3

přihlašovací script vypadá takhle:

<?php
session_start();
require('Db.php');
Db::connect('mysql.moxo.cz', 'XXX', 'XXX', 'XXX');

if (isset($_SESSION['uzivatel_id']))
{
        header('Location: index.php');
        exit();
}

if ($_POST)
{
        $uzivatel = Db::queryOne('
                SELECT uzivatel_id, level
                FROM uzivatele
                WHERE nick=? AND heslo=SHA1(?)
        ', $_POST['jmeno'], $_POST['heslo'] . "t&#ssdf54gh");
        if (!$uzivatel)
                $zprava = '<div class="zprava-info">Neplatné uživatelské jméno nebo heslo!</div>';
        else
        {
                $_SESSION['uzivatel_id'] = $uzivatel['uzivatel_id'];
                $_SESSION['nick'] = $_POST['jmeno'];
                $_SESSION['level'] = $uzivatel['level'];







                $cas = StrFTime("%H:%M:%S", Time());
                $datum = StrFTime("%d.%m.%y", Time());
                $browser = $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'];
                $username = $_SESSION['nick'];
                $ipadress = $_SERVER["REMOTE_ADDR"];



                Db::query('
                    INSERT INTO logovani (prihlaseni_uzivatel, prihlaseni_prohlizec, prihlaseni_cas, prihlaseni_datum, prihlaseni_ipa)
                    VALUES (?, ?, ?, ?, ?)
                    ', $_SESSION['nick'], $browser, $cas, $datum, $ipadress);

                header('Location: index.php');

        }
}
?>

jako wrapper (Db.php) používám wrapper ze zdejšího seriálu o mysql http://www.itnetwork.cz/…sql-ovladace , nevíte někdo, co dělám špatně prosím?

Odpovědět 19.5.2014 20:27
„Neděláš dobře, když chválíš to, čemu nerozumíš, ale ještě horší je, když to haníš.“ Leonardo DaVinci
Avatar
Odpovídá na Filip Stryk
Michal Žůrek (misaz):

přečti si tu tučnou chybu. Píše se tam, že se nepodařilo načíst ten soubor Db.php, protože tam prostě není.

Nahoru Odpovědět  +1 19.5.2014 20:29
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Filip Stryk
Redaktor
Avatar
Filip Stryk:

díky, už vím, v čem byla chyba, když jsem to nahrával na FTP přes total comander, tak on mi převedl názvy všech souborů na malá písmena, když jsem přepsal Db.php na db.php, tak už to jeden v pohodě:)

Nahoru Odpovědět  +1 19.5.2014 20:34
„Neděláš dobře, když chválíš to, čemu nerozumíš, ale ještě horší je, když to haníš.“ Leonardo DaVinci
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Filip Stryk
mkub:

na velkosti pismen si vazne treba davat bacha, na systemoch zalozenych na MS velkost pismen nehra ziadnu rolu a ak v subore odkazujes na Db.php, nacita sa aj db.php, ako aj DB.PHP
ale ak uploadujes na OS zalozenom na Unix/Linux a pri uploadovani sa prevedie nazov suborov na male pismenka, treba to opravit aj vo vsetkych suboroch, ktore nan odkazuju, inak sa vypise tato chyba

 
Nahoru Odpovědět 22.5.2014 7:04
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 4 zpráv z 4.