Avatar
rrepin15
Člen
Avatar
rrepin15:

Ahoj, nikde na internetu nemužu najit jak pomocí php spustím exe soubor, ktery bude ve stejnem adresáři jako index. Předem diky za odpověď.

 
Odpovědět 23.9.2015 19:30
Avatar
patrik.valkovic
Šéfredaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět  ±0 23.9.2015 19:31
Nikdy neumíme dost na to, abychom se nemohli něco nového naučit.
Avatar
rrepin15
Člen
Avatar
Odpovídá na patrik.valkovic
rrepin15:

Nefunguje mi to. Neposkytnete někdo prosím kod?

 
Nahoru Odpovědět 23.9.2015 19:51
Avatar
patrik.valkovic
Šéfredaktor
Avatar
Odpovídá na rrepin15
patrik.valkovic:

Kde máš hosting? Pokud máš nějaký free, tak to určitě není povolené. I na komerčních serverech to je zpravidla zakázáno - z dobrého důvodu. Bash je mocný nástroj!

Nahoru Odpovědět 23.9.2015 20:01
Nikdy neumíme dost na to, abychom se nemohli něco nového naučit.
Avatar
rrepin15
Člen
Avatar
Odpovídá na patrik.valkovic
rrepin15:

Mam to na svem PC přes wamp.

 
Nahoru Odpovědět 23.9.2015 20:04
Avatar
patrik.valkovic
Šéfredaktor
Avatar
Odpovídá na rrepin15
patrik.valkovic:
$return = shell_exec("dir");
print_r($return);

Tohle mi normálně funguje, mám taky wamp a ni jsem nenastavoval.

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět  +2 23.9.2015 20:11
Nikdy neumíme dost na to, abychom se nemohli něco nového naučit.
Avatar
00
Člen
Avatar
Odpovídá na patrik.valkovic
00:

To se nastavuje pro každý program zvlášt. Alespoň u mě.

 
Nahoru Odpovědět 23.9.2015 20:29
Avatar
patrik.valkovic
Šéfredaktor
Avatar
patrik.valkovic:

Ještě mě napadá, mě se Wamp defaultně spouští s právy Admina, jestli to nebude tím.

Nahoru Odpovědět 23.9.2015 20:34
Nikdy neumíme dost na to, abychom se nemohli něco nového naučit.
Avatar
Jindřich Máca
Tým ITnetwork
Avatar
Jindřich Máca:

Ahoj, předpokládám, že když chceš spustit exe soubor, tak jsi na Windows. Jakou máš verzi PHP a co ten spuštěný program má přesně dělat tj. chceš ho spustit na pozadí nebo čekat na výsledky? Dále, zadáváš k němu správnou cestu a zkusil ses podívat, jestli ten program nevrací nějakou chybu? Jako spouštět takhle programy z PHP není úplně sranda. :-D Taky by mě zajímalo k čemu konkrétně potřebuješ spouštět lokální programy z webové aplikace a pokud to není jen pro lokální použití, jak to plánuješ nasadit někam jinam na server?

 
Nahoru Odpovědět  +1 24.9.2015 2:00
Avatar
Odpovídá na rrepin15
Neaktivní uživatel:

Ahoj, jak už tady většina lidí naznačila, je zapotřebí více informací o prostředí v kterém to má fungovat.

Jinak budeš vesměs odkázán sem: http://php.net/…ell-exec.php Jinak shell_exec by měl normálně fungovat. Vyzkoušej si nejprve spuštění programu přes klasický "cmd"

Nicméně, nemyslím si, že je dobrý nápad. Mít spustitelný program v adresáři webu smrdí špatným návrhem, nebo vágní bezpečnostní politikou.

Nahoru Odpovědět  +1 24.9.2015 8:10
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
rrepin15
Člen
Avatar
Odpovídá na Jindřich Máca
rrepin15:

Na server to davat nebudu jen takový menší vtípek na segru :-D

 
Nahoru Odpovědět 24.9.2015 16:25
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 11 zpráv z 11.