Avatar
Neaktivní uživatel:

dobry den,

chci se vas zeltat muzu do promennych davat i cele kody? treba $menu a napsanim by se to zobrazilo? pote resim jak vyresit problem aby se treba menuu,logo,patovy copyright a panel adsense zobyzovali na vsech strankach?

treba neco jako na devbooku levohorni logo ktere je na stejne pozici na vsech strankach /pochybuji ze se pise pro kazdou stranku zvlast/

Edit: PS. omlouvam se za pripadne preklepy

next-x...

Editováno 22.1.2014 23:56
Odpovědět 22.1.2014 23:55
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
Jan Vargovský:

Od toho slouží šablony a ty měníš jen content(obsahu, nějaký element, který uvnitř obsahuje ty informace) toho vnitřku.

 
Nahoru Odpovědět 23.1.2014 0:13
Avatar
Odpovídá na Jan Vargovský
Neaktivní uživatel:

a ja vzdy myslel ze sablony jsou jen o designu, dekuji moc podivam se na nejaky sablony a zkusim z toho neco vycist, dekuji moc :)

Editováno 23.1.2014 0:18
Nahoru Odpovědět 23.1.2014 0:17
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
Kit:

Můžeš. Dokonce se do ní dá vložit i PHP, ale nedoporučuje se to kvůli bezpečnosti a výkonu.

Nejlépe pokud to budou objekty. Budeš pak mít objektové šablony.

Nahoru Odpovědět 23.1.2014 7:07
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Snorlax
Redaktor
Avatar
Snorlax:

Mno myslím si, že na tohle bude bohatě stačit include (popř. reqire)...

Nahoru Odpovědět 23.1.2014 7:43
Kdo chce pochopit, pochopí. Kdo dělá že chce pochopit, může pouze dělat, že pochopil...
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Snorlax
Kit:

Od doby, kdy mám v celé aplikaci vždy jen jediný include (resp. require), spím klidněji.

Nahoru Odpovědět 23.1.2014 9:51
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Snorlax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
Snorlax:

Já to mám vyřešený tak že mám soubory, který mají tuhle kostru:

reqire "inc/zacatek.php";
//samotný kód
reqire "inc/konec.php";

Kde zacatek.php obsahuje dalších X reqireů, třeba PDO, menu, funkce,...
Tenhle systém zatim nikdy nezklamal...

Nahoru Odpovědět 23.1.2014 17:19
Kdo chce pochopit, pochopí. Kdo dělá že chce pochopit, může pouze dělat, že pochopil...
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Snorlax
Kit:

Mně stačí tohle:

<?php
function __autoload($class) {
    require strtr($class, "_\\", "//").".php";
}

Víc opravdu není potřeba.

Nahoru Odpovědět 23.1.2014 17:29
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Neaktivní uživatel:

jinak bude stacit na web s online hrama staticky web?

Nahoru Odpovědět 23.1.2014 19:14
Neaktivní uživatelský účet
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 9 zpráv z 9.