Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Daniel Vítek:

Zdravím,
když používám

$stranka = $_GET['stranka'];
switch($stranka):
case "neco":
blabla :D
break;
case "necojinyho":
D: albalb
break;
default:
necoco
break;
endswitch;

Jak u těch podstránek nastavím <title> ?

 
Odpovědět 21.8.2012 14:16
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
David Čápka:

Mircosoft to řeší v tutoriálech, přečti se je ;-)

Nahoru Odpovědět 21.8.2012 16:33
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
jackm18
Redaktor
Avatar
jackm18:

Tak do šablony dáš:

<title><?php
echo $titulek;
?></title>

a tento kód upravíš:

$stranka = $_GET['stranka'];
switch($stranka)
{
case "neco":
echo"neco";$titulek = "titulek podstranky";
break;
case "necojinyho":
echo"necojinyho";$titulek = "titulek podstranky 2";
break;
default:
echo"necoco";$titulek = "default title";
break;
}
 
Nahoru Odpovědět 21.8.2012 16:37
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Nahoru Odpovědět 21.8.2012 17:45
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
Kit:

Většinou se to řeší bez switch prostým dotazem do databáze, který nastaví $titulek i $textnastrance.

Nahoru Odpovědět 21.8.2012 18:16
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
Daniel Vítek:

Jj v databázi to mám,jen jsem nějak nevěděl jak nastavit title

 
Nahoru Odpovědět 21.8.2012 18:19
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
Kit:

Úplně stejně jako text. Titulek máš přece také v databázi, ne? Tak ho tam jednoduše šoupni.

Nahoru Odpovědět 21.8.2012 18:23
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
 
Nahoru Odpovědět 21.8.2012 18:23
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
Kit:

Jenom doufám, že titulek i text z té databáze netaháš dvěma SQL dotazy, ale jen jedním.

Nahoru Odpovědět 21.8.2012 18:33
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
Kit:

No dobrá. Ale můžeš mi věřit, že jsem takových exotů potkal už dost. Dělají všechno možné, aby ta aplikace byla co nejpomalejší.

Nahoru Odpovědět 21.8.2012 18:40
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
Daniel Vítek:

:D ale to mám na starém,teď dělám nový - http://new.bobikpage.cz

 
Nahoru Odpovědět 21.8.2012 19:11
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
David Čápka:

To začíná i nějak vypadat :)

Nahoru Odpovědět 21.8.2012 19:13
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Daniel Vítek:

:) ...a co ten redakční systém ? to pozadí je taky dobré že ?
Já to chtěl dát i na to nové bobikpage ale nějak mi to nešlo :D
Myslím,že tohle je lepší.

 
Nahoru Odpovědět 21.8.2012 19:55
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Daniel Vítek:

Lidi nevíte proč mi nefunguje

<span style="text-align: right;">TEXT</span>
 
Nahoru Odpovědět 21.8.2012 20:21
Avatar
jackm18
Redaktor
Avatar
 
Nahoru Odpovědět 21.8.2012 20:29
Avatar
Drahomír Hanák
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
Drahomír Hanák:

span není blokový element. Centruje ti to ten text ve velikosti bloku. span má v tomhle případě pár pixelů tak akorát na slovo "TEXT" a v těch ti to centruje doprostřed. Nastav mu display: block nebo text-align: center dej vyššímu elementu.

 
Nahoru Odpovědět 21.8.2012 20:45
Avatar
jackm18
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
jackm18:

tak máš něco špatně, mně to jede:

 
Nahoru Odpovědět 22.8.2012 19:39
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na jackm18
Daniel Vítek:

Já myslel to druhý,s tím title

 
Nahoru Odpovědět 22.8.2012 19:46
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
Kit:

S tím title mi to normálně funguje.

Nahoru Odpovědět 22.8.2012 20:41
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
Daniel Vítek:

Nevím,jestli jsem někde udělal chybu ? Už jsem to vyřešil přes javascript

document.title='Nadpis | Stránky';
 
Nahoru Odpovědět 22.8.2012 20:43
Avatar
Drahomír Hanák
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
Drahomír Hanák:

Teď si nevzpomínám, jestli jsem ti to už říkal, nebo ne. JavaScriptem titulek neměň! To google ani žádný jiný vyhledávač nezaindexuje.

 
Nahoru Odpovědět 22.8.2012 20:46
Avatar
jackm18
Redaktor
Avatar
jackm18:

Ten PHP kód co jsem psal je naprosto primitivní a funguje. Pokud ale nemáš jednu šablonu a máš pro každou podstránku jinou, tak všude musíš načítat do hlavičky v title proměnnou $titulek.

 
Nahoru Odpovědět 22.8.2012 20:53
Avatar
jackm18
Redaktor
Avatar
jackm18:

Jo ale to break za default být nemá, takže:

$stranka = $_GET['stranka'];
 switch($stranka)
 {
 case "neco":
 echo"neco";$titulek = "titulek podstranky";
 break;
 case "necojinyho":
 echo"necojinyho";$titulek = "titulek podstranky 2";
 break;
 default:
 echo"necoco";$titulek = "default title";
 }
 
Nahoru Odpovědět 22.8.2012 20:54
Avatar
Drahomír Hanák
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
Drahomír Hanák:

Pokud chceš měnit jenom titulky, šlo by použít pole stránka => titulek

$titles = array(
        "uvod" => "Úvodní stránka",
        "galerie" => "Galerie obrázků"
);

Pak můžeš v HTML ten titulek vypsat třeba:

<title><?php echo isset($titles[$_GET['stranka']]) ? $titles[$_GET['stranka']] : "Defaultní titulek"; ?></title>
 
Nahoru Odpovědět 22.8.2012 21:03
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
Kit:

Koukám, že na tom novém webu máš chybu v nadpisu

<h1>Vítejte na mém webu !!!!</h1>

Jsou tam 4 zbytečná slova a 4 zbytečné vykřičníky. Dal bych je pryč.

Jestli ti můžu poradit, nikdy nedělej osobní web, ale vždy jen web na nějaké téma, které by mohlo někoho zajímat. Pokud máš těch témat víc, udělej víc webů. A název tématu dej do nadpisu i do titulku.

Nahoru Odpovědět 23.8.2012 10:29
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na jackm18
Daniel Vítek:

co když mám víc podstránek, např.:
index.php

<?php
$stranka = $_GET['stranka'];
switch($stranka)
{
default:
$title = "Default page";
echo('Default stránka');
break;
case "vtipy":
$title = "Vtipy";
include('vtipy.php');
break;
}

vtipy.php

$kategorie = $_GET['kategorie'];
switch($kategorie)
{
case "nejvtipnejsi":
$title = "Vtipy Nejvtipnější";
echo('HaHaHa');
break;
}

Nebudou se ty $title plést ?

Editováno 20.1.2013 16:35
 
Nahoru Odpovědět 20.1.2013 16:34
Avatar
jackm18
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
jackm18:

Děláš to zbytečně blbě, plést se to bude respektive platit bude asi ten z načteného souboru vtipy.php, protože je novější.
Nicméně proč tam dáváš tedy 2x $title? $title = "Vtipy"; todle stačí vymazat u index.php, když to chceš mít v souboru vtipy.php

Editováno 14.2.2013 20:09
 
Nahoru Odpovědět 14.2.2013 20:09
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 34 zpráv z 34.