Avatar
universalsevo:

Čaute, má niekto nejaký nápad? Potrebujem urobiť systém hodnotenia. Príklad:

Hodnotenie: 0
button + Hodnotenie bude 1 potom 2...
button - Hodnotenie bude -1 potom -2...

Pravdepodobne to bdem musieť riešiť cez databázu ale problém je že takých užívateľov tam bude okolo 15 (užívateľ 1 - hodnotenie 0 .. užívateľ 2 - hodnotenie 0 ...).

 
Odpovědět 2.3.2015 22:40
Avatar
Odpovídá na universalsevo
Michal Šmahel (ceskyDJ):

Do databáze to dej, to jistě. Do souboru by to asi nebylo nic moc. Vždy po kliku prostě uložíš +1 nebo -1 (z DB vytáhneš aktuální a pak +1 nebo -1) a uživatele tam ukládat nemusíš, ale můžeš...

Nahoru Odpovědět 2.3.2015 23:19
Nejdůležitější je motivace, ovšem musí být doprovázena činy.
Avatar
Odpovídá na Michal Šmahel (ceskyDJ)
universalsevo:

Okej, ide o to že mám nejaký zoznam ľudí (Konkrétne moderátorov streamu) v jednej tabulke. Tých zobrazujem z databázy a každý z nich má položku hodnotenie. Takto by som asi musel pre každého moderátora vytvoriť vlastnú tabulku.

 
Nahoru Odpovědět 3.3.2015 8:54
Avatar
Odpovídá na universalsevo
Michal Doubek (HAPPY DAY):

tak to v tom sloupci uprav jako pole

Editováno 3.3.2015 9:55
Nahoru Odpovědět 3.3.2015 9:53
Svoboda tvé pěsti končí na špičce mého nosu
Avatar
katrincsak
Člen
Avatar
katrincsak:

Však přeci nemusíš ne? v PHP si jen vytvoříš podmínky kdy jak a proč a zpracuješ klasický SQL příkaz.

např. (Ber to jen jako nasměrování)

if (isset($_POST['zvys_hodnoceni'])) {
        $select = mysql_query("SET NAMES utf8");
    $select = mysql_query("SELECT `id` FROM `prispevky` WHERE `id`='".addslashes($_POST['id'])."'");
        mysql_query("UPDATE `JMENO_TABULKY` SET `NAZEV_SLOUPCE` = +1' WHERE `uzivatel` ='{$_POST['uzivatel']}'");
    }
 
Nahoru Odpovědět 3.3.2015 11:32
Avatar
debeneesse
Člen
Avatar
Odpovídá na katrincsak
debeneesse:

Mám tabulku s uživateli, kde každý z nich má své unikátní ID?
Pak by neměl být problém vytvořit druhou tabulku, např. s těmito sloupci

id | time | assessment_id | user_id | rating

time = čas hodnocení, pokud je relevantní a použitelný
assessment_id = id subjektu, ke kterému se hodnocení vztahuje
user_id = id uživatele / moderátora, který hodnotil
rating = hodnocení

EDIT:
Hlavně bych nepoužíval zastaralé mysql_ ~ příkazy

Editováno 3.3.2015 15:28
 
Nahoru Odpovědět 3.3.2015 15:27
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.