Do nového roku jako lepší programátoři? Znovu otevíráme večerní školu programování. Nette framework, návrhové vzory, testování nebo vůbec poprvé kurzy ASP.NET dostupné odkudkoli v republice.
Avatar
tribal.cz
Redaktor
Avatar
tribal.cz:

ahoj potřebuji protlačit tag
pomoci funkce preg replace ale vubec nevim jak takoveto nepoarove tagy přes tuto funkci protlačit u párových vim tam je to hračka

 
Odpovědět 3.1.2014 14:12
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na tribal.cz
David Čápka:

Nějak nerozumím řeči tvého kmene. Zkus problém lépe popsat.

Nahoru Odpovědět  +2 3.1.2014 17:13
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
tribal.cz
Redaktor
Avatar
tribal.cz:

Myslel jsem timze pouzivam funkci htmlspecialchars kterou aplikuji az pri vypissu z db a jelikoz pouzivam funkci nl2br tak se mi do db uklada tag
tak potrebuji nejakej zpusob jak tento tag prevest zpet do zpracovatelneho formatu jako nejvhodnejsi zpusob se mi jevi funkce preg_replace ale nevim jak tam zapsat neparovy tag.

Omlouvam se za chybejici interpunkce a pripadne chyby pisu z mobilu

 
Nahoru Odpovědět 3.1.2014 18:18
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na tribal.cz
Kit:

Jako půlku párového.

Nahoru Odpovědět 3.1.2014 18:36
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na tribal.cz
David Čápka:

Zapíšeš ho přeci úplně stejně. Nepotřebuješ na to ani regulár, stačí ti str_replace. Pokud chceš preg, vypadal by takhle:

preg_replace('#\<br*.?\>#is', '\n', $vstup);
Nahoru Odpovědět 3.1.2014 18:52
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na tribal.cz
Kit:

Nejjednodušší by bylo zrušit funkci nl2br().

Nahoru Odpovědět 3.1.2014 18:58
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
tribal.cz
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
tribal.cz:

Cus diky za tipy ale co jinak pouzit misto nl2br() pouzivam ho od zacatku tak bohuzel nevim

 
Nahoru Odpovědět 4.1.2014 13:24
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na tribal.cz
Kit:

Nic. Prostě ji vypustit.

Nahoru Odpovědět 4.1.2014 13:36
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
tribal.cz
Redaktor
Avatar
tribal.cz:

jenom pro pořádek vím že sem funkci nl2br() začal používat z nějakého důvodu a to pro to že sem musel odentrovávat vícekrát pokud jsem chtěl udělat odřádkování co mi to zajití pokud vypustím tuto funkci

 
Nahoru Odpovědět 5.1.2014 0:48
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na tribal.cz
Kit:

Jenže pokud ponecháš nl2br() a pak nasadíš preg_replace() podle David Čápka, dostaneš se do výchozího stavu, kdy se nic neodřádkuje. Promysli si, co vlastně potřebuješ. Odřádkovat a současně neodřádkovat?

Nahoru Odpovědět 5.1.2014 9:16
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na tribal.cz
Kit:

Kromě toho vícenásobné odřádkování je nesmysl. To se řeší v CSS nastavením mezer mezi bloky.

Nahoru Odpovědět 5.1.2014 9:27
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 11 zpráv z 11.