Diskuze: Uložení správné formátu data i času do databáze (PHP)

PHP PHP Uložení správné formátu data i času do databáze (PHP) American English version English version

Avatar
Marek Z.
Redaktor
Avatar
Marek Z.:

Ahoj, včera jsem si pročítal knihovny pro PHP.
V článku http://www.itnetwork.cz/…-datum-a-cas od David Čápka jsem se dočetl, že ukládat čas ve formátu Unix je nešikovné a mělo by se mu radši vyhnout.

Tak se ptám, proč a v jakém formátu bych to měl ukládat?

Nevýhodu pro formát unix jsem si pročetl zde: http://php.vrana.cz/…databazi.php.
A formát asi tento Y-m-d H:i:s? (Pro datum i čas)

Chtěl bych vědět váš názor a popřípadě radu.. :)

Odpovědět 9.3.2014 12:48
Chybami se člověk učí, běžte se učit jinam!
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Marek Z.
David Čápka:

Klasický DateTime, přesně jak píšeš - Y-m-d H:i:s.

Nahoru Odpovědět  +1 9.3.2014 12:50
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Marek Z.
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět 9.3.2014 13:00
Chybami se člověk učí, běžte se učit jinam!
Avatar
albertpatera
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
albertpatera:

díky, moc jsi mi tímhle pomohl ;-)

 
Nahoru Odpovědět 9.3.2014 22:34
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 4 zpráv z 4.