Diskuze: uložení změn

PHP PHP uložení změn American English version English version

Avatar
albertpatera
Redaktor
Avatar
albertpatera:

ahoj,

nevěděl by někdo, jak vypadá skript na uložení (save changes)?

nemuzu to nikde najít a nevim, jak na to...na Youtube sem taky zkousel hledat, ale nic :(

diky

 
Odpovědět 25.8.2013 1:32
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na albertpatera
Kit:

Skript na uložení čeho? Běžně se data ukládají do databáze.

Nahoru Odpovědět 25.8.2013 2:09
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
matesax:

Lepší otázkou je čeho, kam a jak?

 
Nahoru Odpovědět 25.8.2013 6:46
Avatar
Odpovídá na albertpatera
Michal Žůrek (misaz):

to si jako představuješ že zavoláš jednu metodu?

Nahoru Odpovědět 25.8.2013 7:14
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět 25.8.2013 10:05
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Odpovídá na Kit
Michal Žůrek (misaz):

ale nemyslím si že je to zrovna jeho případ.

Nahoru Odpovědět 25.8.2013 10:21
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Kit:

To ale nevíme. Například logování dělám zavoláním jediné funkce PHP, která dostane jako parametry jen jméno souboru a data, která do něj chci zapsat.

Nahoru Odpovědět 25.8.2013 10:46
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Odpovídá na Kit
Michal Žůrek (misaz):

jo jenže save changes si představuji jako uložení změn ve wordu.

Nahoru Odpovědět 25.8.2013 10:50
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Kit:

Word? Hmmm.

Hodně aplikací dnes průběžně ukládá na pozadí, takže to stupidní řešení Wordu bych bral jako historickou záležitost. Pořád ještě nevíme, čeho chce albertpatera dosáhnout.

Nahoru Odpovědět 25.8.2013 11:02
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Odpovídá na Kit
Michal Žůrek (misaz):

word taky ukládá automaticky (sám) na pozadí a umí uložit dokonce do cloudu. :)

Editováno 25.8.2013 11:17
Nahoru Odpovědět 25.8.2013 11:17
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Kit:

Je možné se po uložení vrátit k předchozí verzi? (Ctrl-Z) Kdysi to nešlo.

Nahoru Odpovědět 25.8.2013 11:21
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Nahoru Odpovědět 25.8.2013 11:36
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Kit:

To už není Word, ale schopnost úložiště. Totéž uděláš i bez cloudu na lokálu s nainstalovaným Gitem. Pak už je jedno, ze které aplikace ukládáš.

Nahoru Odpovědět 25.8.2013 13:09
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
jan.vencl
Redaktor
Avatar
Odpovídá na albertpatera
jan.vencl:

Chceš-li původní data přepisovat postačí ti SQL příkaz UPDATE,pokud má být možnost navrátit se k původním datům. Tak použij INSERT.Hezké řešení by bylo navrhnout si kolik "návratů" do předešlého stavu má být možných.
Já bych to navrhnul takto:

Při "save changes" bych vybral z tabulky sloupec kde je datum+čas změny nejstarší a tam uložil změny a zároveň bych změnil i datum úpravy.

Data můžeš uživateli vypisovat jednoduše tak že seřadíš tabulku podle data :) Snad jsem na tvůj VELICE !important obecný dotaz odpověděl:)

Editováno 25.8.2013 13:10
 
Nahoru Odpovědět  +1 25.8.2013 13:09
Avatar
albertpatera
Redaktor
Avatar
albertpatera:

a nee
xistuje neco jako ukladini do cookies

 
Nahoru Odpovědět 25.8.2013 17:00
Avatar
coderex213
Člen
Avatar
coderex213:

Ano. Prikazem setCookie(nazev­cookie,hodnota­cookie) a k datum prisrupujes pomoci superglobalni proměnné $_COOKIE[nazev­cookie]

 
Nahoru Odpovědět 25.8.2013 17:03
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na albertpatera
Kit:

Kdybys to napsal hned, poradil bych ti setcookie().

Stejně je mi divné, proč takové věci hledáš na YouTube.

Nahoru Odpovědět 25.8.2013 17:05
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
albertpatera
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
albertpatera:

ja vetsinou nehledam na Youtube, ale nikde sem nemohl najit...jo a co zadam jako hodnotu cookeis ?

 
Nahoru Odpovědět 25.8.2013 18:33
Avatar
jan.vencl
Redaktor
Avatar
Odpovídá na albertpatera
jan.vencl:

Tak tedy úplně polopatě:

<?php
//do Cookie s názvem: a uloží hodnotu "hodnota" a cookie bude existovat 3600sekund
setcookie("a","hodnota",3600);
?>

Teď jak získat data

<?php
$pes=$_COOKIE['a'];
echo $pes;
?>

Vypíše: hodnota

 
Nahoru Odpovědět  +2 25.8.2013 18:55
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 20 zpráv z 20.