Avatar
marek9122
Člen
Avatar
marek9122:

Zdárek.
Potreboval by som pomoc. Chcel by som si spraviť stránku kde by som nahadzoval svoje fotky čo som nafotil a aj nafotím, ale je tu problém, že neviem jak by som mal spraviť upload. Chcel by som to zverejňovať ako galérie. Premýšľal som už nad tým ako by som to spravil a napadlo ma to, že by sa to mohlo spraviť cez 2 tabuľky. V jednej by som mal informácie o galérií a v druhej by boli "fotky".
T1: ID, Názov, Autor, dátum fotenia, dátum zverejnenia, text, kategória.
T2: ID, názov fotky, ID galérie.

Vedel by mi niekto s týmto pomôcť?? Skúšal som len obyčajné scripty na upload a nejak mi nefungovali, alebo keby ste mali nejaký script podobný tomuto čo potrebujem by som bol veľmi vďačný.
Za každý nápad, radu vopred Ďakujem
S pozdravom Marek

Editováno 7.2.2014 20:10
 
Odpovědět 7.2.2014 20:09
Avatar
Michal Doubek (HAPPY DAY):

použij:

<input type="file">

podívej se na http://www.w3schools.com/…e_upload.asp
a nezapoměň osetřit vstup v PHP ;)

Editováno 7.2.2014 21:02
Nahoru Odpovědět 7.2.2014 21:02
Svoboda tvé pěsti končí na špičce mého nosu
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na marek9122
mkub:

a pokial by nahravanie nefungovalo, tak moze byt problem s nastavenim limitu uploadingu v php.ini - nastaveny maly limit...
ale bezne by mala stacit defaultna hodnota

 
Nahoru Odpovědět 7.2.2014 21:15
Avatar
marek9122
Člen
Avatar
marek9122:

Okej. Zase v PHP nie som nejaký expert, ale ako zistím aké ID mám prideliť galérií?? Lebo obrázky chcem nahrávať do galerie/ID_Ga­lerie/. Mám skontrolovať počet riadkov v tabuľke s galériami alebo pripočítať 1 k poslednému ID??

 
Nahoru Odpovědět 7.2.2014 21:30
Avatar
Odpovídá na marek9122
Michal Doubek (HAPPY DAY):

Pokud jsem tě správně pochopil, tak chceš vědět jak připojit ID k obrázku.
V tom případě máš 2 možnosti:

  1. funkce time()
  2. připočíst k poslednímu ID 1

!!!rozhodně ho negeneruj na základě počtu řádků v tabulce (někdo obrázek smaže , další dá nový a máš dvě ID)!!!

Nahoru Odpovědět 8.2.2014 9:37
Svoboda tvé pěsti končí na špičce mého nosu
Avatar
marek9122
Člen
Avatar
marek9122:

nemyslel som k obrázku ale celkovej galérii. lebo každá galéria bude mať priečinok s fotkami nazvaný podľa svojho ID. napr. galerie/1/fot­ka1.jpg.

Čiže toto riešiť cez pripočítavanie "1" k poslednému ID

A keď dám nahrať viac obrázkov naraz v jednom input tak vtedy neodošle všetky názvy obrázkov do jedného riadku v DB???

 
Nahoru Odpovědět 8.2.2014 11:41
Avatar
radek.mummye
Člen
Avatar
radek.mummye:

Ahoj, zkouším se dostat do php přes tvorbu vlastní galerie a jako jednoduché řešení mi přijde nakopírovat ručně fotky na server do nějaké složky, nechat php někam vypsat jejich názvy a automaticky k nim generovat takovou tu omáčku pro zobrazování obrázků v html.
Vím, asi to nebude úplně profi řešení, nicméně mi přijde jednoduché, jde jen o to, jestli php má nějakou funkci, která vypíše názvy souborů z nějaké složky na serveru?

 
Nahoru Odpovědět 16.2.2014 14:03
Avatar
Nahoru Odpovědět 17.2.2014 17:25
Celý svet sa ponáhľa, prečo by som sa mal ponáhľať aj ja?
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.