Diskuze: Upload souborů na server

PHP PHP Upload souborů na server American English version English version

Avatar
martinstejskal15:

Potřeboval bych poradit, našel jsem si dva kódy na upload souborů na server, u jednoho mi to nahraje na server, ale když potom kliknu na odkaz kam mi to uložilo, tak mi to napíše chybovou hlášku, přitom na serveru to je nahraný.
Ten druhý nemůžu nějak rozchodit, píše mi to nějaký chyby.
zde je odkaz - http://pharaon.cz/download/upload

 
Odpovědět  -1 25.12.2014 12:27
Avatar
martinstejskal15:

tak už dobrý, už to funguje jak má, všechny soubory už mi to nahrává

 
Nahoru Odpovědět 25.12.2014 12:53
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
 
Nahoru Odpovědět  +1 26.12.2014 5:16
Avatar
martinstejskal15:

ten kód jsem si okopíroval z této stránky - http://mujskript.cz/…ku-na-server
vyházel jsem z toho aby se mohl okopírovat obrázek, a taky že se může podívat na něj

<?php
// konfigurace
$uploadDir = '/upload'; // adresar, kam se maji nahrat obrazky (bez lomitka na konci)
$allowedExt = array('jpg', 'jpeg', 'png', 'gif', 'xls', 'xlsx', 'doc', 'docx', 'txt'); // pole s povolenymi priponami
// zpracovani uploadu
if(isset($_FILES['obrazky']) && is_array($_FILES['obrazky']['name'])) {
    $counter = 0;
    $allowedExt = array_flip($allowedExt);
    foreach($_FILES['obrazky']['name'] as $klic => $nazev) {
        $fileName = basename($nazev);
        $tmpName = $_FILES['obrazky']['tmp_name'][$klic];
        // kontrola souboru
        if(
            !is_uploaded_file($tmpName)
            || !isset($allowedExt[strtolower(pathinfo($fileName, PATHINFO_EXTENSION))])
        ) {
            // neplatny soubor nebo pripona
            continue;
        }
        // presun souboru
        if(move_uploaded_file($tmpName, "{$uploadDir}".DIRECTORY_SEPARATOR."{$fileName}")) {
            ++$counter;
        }
    }
    echo "<p>Soubor by úspěšně nahrán na server.</p>";
}
?>
<form method="post" enctype="multipart/form-data">
<table align="center">
<tr><td><input type="file" name="obrazky[]" multiple="multiple" /></td><td><input type="submit" value="Nahrát soubor" /></td></tr>
</table>
</form>
Editováno 26.12.2014 9:54
Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět 26.12.2014 9:54
Avatar
jupik02
Člen
Avatar
Odpovídá na martinstejskal15
jupik02:

Ahoj,
jsem rád, že používáš můj skript. Jsem autorem webu MůjSkript.cz, ze kterého jsi čerpal. Pokud bys chtěl kdykoliv s čímkoliv pomoci, ozvi se (na té stránce je vpravo dole chat).

S pozdravem,
Tomáš Jareš

 
Nahoru Odpovědět 26.12.2014 16:18
Avatar
martinstejskal15:

Jenom upozorňuji, že odkaz, který byl vložen 25.12. 2014 už není funkční !!!!!! Tak prosím adminy o smazání odkazu, píše mi to do chybových statistik

 
Nahoru Odpovědět  ±0 27. června 22:19
Avatar
martinstejskal15:

jak tak koukám, tak odkaz furt nezmizel, vytvořil jsem tedy platný odkaz, který vrátí zpět na toto fórum, když to nedokážete dát pryč ten odkaz, tak jsem nastavil zpětný přesun sem !!!

 
Nahoru Odpovědět  ±0 28. června 18:13
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 7 zpráv z 7.