Avatar
Samuel Illo
Redaktor
Avatar
Samuel Illo :

Ahojte, spravil som jednoduchý web v PHP, kde sa do šablóny vkladajú články podľa toho akú časť si užívateľ vyžiada. Všetko som vyskúšal v Apache na PC, kde to išlo a nahral na hostingy (až dva) a keď som to vyskúšal tak mi vkuse hlási error, že nemôže načítať dynamickú časť webu. Na PC však ide všetko bez zaváhania. Netreba ešte nejako nastaviť server alebo niečo zmeniť pri nahrávaní na server?
Ďakujem za odpovede.

Odpovědět 23.5.2014 21:41
www.samuelillo.com; lamka02sk(zavináč)samuelillo.com, www.point.samuelillo.com, www.csgorig.eu
Avatar
Odpovídá na Samuel Illo
Michal Žůrek (misaz):

začni kontrolou velikostí písmen, pak sem přilož celý popis chyby.

Nahoru Odpovědět 23.5.2014 21:48
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Samuel Illo
Redaktor
Avatar
Samuel Illo :

Písmená som pre istotu skontroloval :) sú v poriadku.
Ako to vyzerá si môžeš pozrieť www.lamka02sk-test.moxo.sk alebo na www.lamka02-test.php5.sk
Hneď je vidieť, že obsah sa nenačíta ;)

Editováno 23.5.2014 21:56
Nahoru Odpovědět 23.5.2014 21:55
www.samuelillo.com; lamka02sk(zavináč)samuelillo.com, www.point.samuelillo.com, www.csgorig.eu
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Samuel Illo
Honza Bittner:

Super, ale chtělo by to nějaký kód, který toto ovlivňuje či jaká je chyba z PHP, né tvoje?

Nahoru Odpovědět 23.5.2014 23:04
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Samuel Illo
mkub:

ked to funguje u teba a na webenie, tak mozeto byt aj tym, ze mozes pouzivat aj rozsirenie, ktore poskytovatel nepodporuje
a dalsou chybou je, ze sa ti rozhadzala adresarova struktura, ci sa zlenahrali subory na web

 
Nahoru Odpovědět 24.5.2014 0:45
Avatar
Samuel Illo
Redaktor
Avatar
Odpovídá na mkub
Samuel Illo :

Tie adresáry ešte skontrolujem.
Rozšírenia ešte istotne nepoužívam, lebo je to úplne primitívny kód podľa 10.návodu: Skladanie webových stránok na Devbooku. Ten kód z návodu je minimálne upravený, tak aby to fungovalo v mojich súboroch.

Nahoru Odpovědět 24.5.2014 10:02
www.samuelillo.com; lamka02sk(zavináč)samuelillo.com, www.point.samuelillo.com, www.csgorig.eu
Avatar
raito
Člen
Avatar
raito:

ini_set('displa­y_startup_error­s',1);
ini_set('displa­y_errors',1);
error_reporting(-1);

máš? Jestli ne, tak to mrskni na řádek 0 (samozřejmě hned po <?php)

Nahoru Odpovědět 24.5.2014 10:33
Asi sem usnul. Co se dělo posledních... 5 let?
Avatar
FastNode
Redaktor
Avatar
FastNode:

Jakou máš uvedenou cestu v include? Zkontroluj si složku, kde ti běží kód a ve které máš ty šablony.

BTW, ten kód by se opravdu hodil..

 
Nahoru Odpovědět 24.5.2014 11:00
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na raito
mkub:

apo odladeni by sa nemalo zasbudnut vymazat, lebo chybove hlasky dost prezradzaju o adresarovej strukture daneho projektu a uz pri znalosti adresara sikovnejsi hacker moze sa dostat k suborom, cize aj k prihlasovacim udajom k databaze

 
Nahoru Odpovědět 24.5.2014 15:41
Avatar
Samuel Illo
Redaktor
Avatar
Odpovídá na mkub
Samuel Illo :

Nemal som čas to sem hodiť, tak až teraz:

<div class="text">
   <?php
      if (isset($_GET['stranka']))
        $stranka = $_GET['stranka'];
      else
        $stranka = 'home';
      if (preg_match('/^[a-z0-9]+$/', $stranka))
        {
      $vlozene = include( '/'  . $stranka . '.php');
        if (!$vlozene)
        echo('Ľutujeme, stránka nenájdená :( Skúste stránku navštíviť neskôr, skontrolovať správnosť odkazu alebo skúsiť Google.');
        }
      else
        echo('Nastala chyba.');
  ?>
</div>

trošku ten kód rozhádzalo ale hádam sa vyznáte :D pri odkaze na je potom vložené napríklad:

<a class="pojmy" href="index.php?stranka=pojmy">

zatiaľ je všetko len v jednej zložke, teda aj šablóna aj články

Nahoru Odpovědět 24.5.2014 16:02
www.samuelillo.com; lamka02sk(zavináč)samuelillo.com, www.point.samuelillo.com, www.csgorig.eu
Avatar
Samuel Illo
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Samuel Illo
Samuel Illo :

Pridal som tam aj toto
ini_set('displa­y_startup_error­s',1);
ini_set('displa­y_errors',1);
error_reporting(-1);
a skúšal zmeniť odkaz v include ale nejak to nechce nájsť.

Nahoru Odpovědět 24.5.2014 17:50
www.samuelillo.com; lamka02sk(zavináč)samuelillo.com, www.point.samuelillo.com, www.csgorig.eu
Avatar
Samuel Illo
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Samuel Illo
Samuel Illo :

Tak už konečne. Problém bol asi v tom, že server nejak neaktualizoval? súbory a začalo to ísť až na pekný desiaty pokus a tretí upload. ;)

Nahoru Odpovědět 24.5.2014 18:07
www.samuelillo.com; lamka02sk(zavináč)samuelillo.com, www.point.samuelillo.com, www.csgorig.eu
Avatar
raito
Člen
Avatar
Odpovídá na Samuel Illo
raito:

Takže už ti to funguje?

Jinak být tebou tenhle způsob includování vůbec nepoužívám. Je to dost nebezpečené. Samozřejmě, člověk nějak musí začínat a přesně asi takhle nějak vypadalo moje první použití PHP :D Až se budeš trochu cítít na víc, zkus počíst o šablonovacích systémech aka Smarty nebo Latte. Oddělení aplikační části od šablon je krok, kterej ti hoooooooooooo­ooooooooodně (ano, fakt tak moc) usnadní práci, ještě 10x víc zpřehlední kód atd., jsou z toho jenom výhody ;)

Editováno 24.5.2014 21:51
Nahoru Odpovědět 24.5.2014 21:50
Asi sem usnul. Co se dělo posledních... 5 let?
Avatar
Samuel Illo
Redaktor
Avatar
Odpovídá na raito
Samuel Illo :

Už to funguje :D
A možno neskôr sa dostanem aj k tým systémom ako si napísal ale na začiatok je lepšie naučiť sa robiť aj bez nich. :)

A tá bezpečnosť :D na tej stránke nebude aj tak nič, čo by hackerom strašne pomohlo takže nech si hacknú ak majú záujem ;)

Nahoru Odpovědět  +1 24.5.2014 22:27
www.samuelillo.com; lamka02sk(zavináč)samuelillo.com, www.point.samuelillo.com, www.csgorig.eu
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 14 zpráv z 14.