Avatar
relycanx
Člen
Avatar
relycanx:

Stal se mi prapodivný případ na hostingu webzdarma.cz. Jde o to, že hlavní strana (index), nezobrazuje české znaky a mám podezření, že za to může ta reklama nad tím, protože jsem zkusil prohodit soubor "oautorovi.php" a základní "index.php" na svých stránkách a také u té stránky začla blbnout diakritika, i když bylo předtím vše v pořádku. Můžu vás tedy poprosit o kontrolu zdrojového kódu? Děkuji.

 
Odpovědět 6.10.2013 17:48
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na relycanx
David Čápka:

Poprosit nás můžeš, ale dokud nám nedáš adresu, tak to těžko někdo udělá ;-)

Nahoru Odpovědět 6.10.2013 17:49
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
relycanx
Člen
Avatar
relycanx:

ajo, mě to tam chybí (-_(-_-)_-) já na to úplně zapomněl, ach jo :D tady http://relyworld.wz.cz/

Editováno 6.10.2013 17:56
 
Nahoru Odpovědět 6.10.2013 17:55
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na relycanx
David Čápka:

Vzhledem k tomu, že ta reklama je vložená mimo tělo stránky, tak to bude asi tím. Otázka je, proč se vkládá tak blbě, nedal jsi náhodou nahoru ten jejich tag?

Nahoru Odpovědět 6.10.2013 17:59
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
relycanx
Člen
Avatar
Odpovídá na David Čápka
relycanx:

Ještě jsem si to pro jistotu zkontroloval a můj zdrojový kód v indexu vypadá takto

<!DOCTYPE html>
    <head>
       <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
       <title> Lorem Ipsum </title>
       <link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css" />
       <script src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4.2/jquery.min.js" type="text/javascript"></script>
    </head>

<?php
include 'sablona1.php';
?>

<header>
  <h1>Lorem Ipsum</h1>
</header>

<section>
<p><i>Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin facilisis metus et malesuada pretium. In mollis suscipit felis, a venenatis nunc dictum nec. Fusce venenatis, tortor eget bibendum eleifend, libero enim vulputate nisi, nec adipiscing dui odio nec odio. Curabitur iaculis ultrices scelerisque. Aliquam vestibulum faucibus nibh sit amet posuere. Curabitur et nisl at velit rhoncus commodo nec ullamcorper eros. Phasellus in dolor quis augue porttitor facilisis. Fusce vulputate tristique mi, nec euismod urna ullamcorper sed. Curabitur semper felis ut sem mollis ultricies. Phasellus tempor leo sed scelerisque semper.</i><p>

<p>Aenean lobortis ullamcorper tellus, eget molestie ipsum consectetur eget. Vivamus consectetur, sapien id facilisis vulputate, velit felis pellentesque tortor, fringilla feugiat libero odio nec nibh. Nullam quis diam vulputate nunc varius tincidunt. Quisque sed orci in augue aliquet tincidunt sed et mauris. Sed adipiscing, sem vitae pulvinar iaculis, justo ante dictum dolor, eget ornare urna sem sit amet nisi. Sed vitae sodales orci. Phasellus et odio mattis elit convallis pharetra. In erat justo, gravida eu rutrum ut, ullamcorper vitae sapien. <p>

<p>Aenean vitae posuere odio. Nam vestibulum, sem in varius placerat, quam nibh auctor ligula, vel interdum quam mauris euismod lectus. Fusce iaculis laoreet mollis. Aenean sit amet faucibus mi. Pellentesque dictum lobortis tincidunt. Etiam et ante purus. Nulla facilisi. Mauris lacus mauris, varius eget iaculis in, pretium rhoncus mi. Quisque sollicitudin dui nec diam consequat malesuada. Praesent a lectus fermentum, interdum nunc et, ultricies mi.<p>

<p>Nunc enim neque, tempus vel nunc non, egestas porttitor ipsum. Nullam mattis, felis sed bibendum pellentesque, arcu tellus pulvinar lorem, non luctus nulla dolor vel ante. In hac habitasse platea dictumst. Aliquam imperdiet a odio in tristique. Praesent aliquam nisi id magna elementum porttitor. In tempor ante nec sapien consequat, pulvinar aliquet ipsum facilisis. Nam euismod turpis magna, sed fringilla nulla sagittis id. Nam tincidunt eget ligula et feugiat. Cras quis nisi non est pellentesque tincidunt ut at mi. Nullam rhoncus nunc nec elit convallis, a lobortis lectus tincidunt. Praesent ut dignissim risus. <p>

<p>Sed ultrices mi a neque imperdiet faucibus. Praesent eleifend mollis aliquet. Aenean a sagittis tortor. Aliquam porta placerat mauris, a aliquet sapien dictum non. Pellentesque augue tellus, molestie quis dui a, vulputate dignissim mauris. Nunc blandit lorem id eros cursus, et lobortis tellus malesuada. Proin ut massa laoreet, lobortis ligula quis, luctus leo. Aliquam erat volutpat. Integer elementum augue at placerat commodo. Suspendisse ultrices nec tortor dapibus varius. Aliquam consequat lectus neque. Sed suscipit lorem eu nisl feugiat, in tincidunt augue ornare. <p>

</p>
</section>

<?php
include 'sablona2.php';
?>
Editováno 6.10.2013 18:07
 
Nahoru Odpovědět 6.10.2013 18:06
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na relycanx
David Čápka:

Stránky většinou mívají tagy HTML a body. Když je tam nedáš, nesmíš se divit, že to ten robot nechápe. Chlape, to je první lekce v HTML učebnici :)

Nahoru Odpovědět  +3 6.10.2013 18:08
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
relycanx
Člen
Avatar
Odpovídá na David Čápka
relycanx:

jo takhle, já myslel že začátek toho html tagu je to <!DOCTYPE html>, že ten !DOCTYPE je jen doplněk k tomu

 
Nahoru Odpovědět 6.10.2013 18:10
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na relycanx
David Čápka:

Doctype říkáš, že text níže je HTML dokument. Podobná notace se totiž používá třeba i pro XML.

Nahoru Odpovědět 6.10.2013 18:12
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
relycanx
Člen
Avatar
Odpovídá na David Čápka
relycanx:

tak děkuji za informaci. Jinak jsem tam tedy pod ten první tag <!DOCTYPE html> doplnil na druhý řádek <html lang="cs-cz">, nahrál na web, ale zase beze změny :(

 
Nahoru Odpovědět 6.10.2013 18:16
Avatar
Odpovídá na relycanx
Martin Bednář (xbedm01):

Zkontroluj taky sablona1.php a sablona2.php, protože v nich ti to failí!

Nahoru Odpovědět 6.10.2013 19:15
I bez motta se dá žít
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na relycanx
David Čápka:

Možná to neumí HTML 5, zkus za začátek body vložit tohle:

<!--WZ-REKLAMA-1.0-->

Jinak nevím, přesel bych každopádně na Endoru.

Nahoru Odpovědět  +1 6.10.2013 19:42
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:

HTML5 s hostingem nijak nesouvisí.

Nahoru Odpovědět 6.10.2013 19:55
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
relycanx
Člen
Avatar
relycanx:

už jsem na to konečně přišel - ta reklama v javascriptu požadovala tag <body>, jenže ten byl až v includu, což bylo moc pozdě, takže se nejdřív vykonal script někam do blba a až pak se objevil zbytek :D

 
Nahoru Odpovědět 7.10.2013 0:34
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
David Čápka:

Souvisí, když výslednou stránku parsuje nějaký stoletý skript, aby do ní něco vložil.

Nahoru Odpovědět  ±0 7.10.2013 8:44
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:

Ten "stoletý skript" vkládá reklamu podle tagu <body>. Když ho nenajde, vloží reklamu úplně na začátek skriptu.

Na WZ si nechávám reklamu vložit do samostatného souboru, který si přesně usadím tam, kde ho potřebuji.

Nahoru Odpovědět 7.10.2013 9:39
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 15 zpráv z 15.