Avatar
Marek Burda
Člen
Avatar
Marek Burda:

Zdravím . Vtyvori lsom nový stplec z názvom 1 (rvno sa pýtam či môžem číslo používať ako názov stplca) ak áno, ako ho potom mám selectnúť ? Pretože ak dám select 1 from ...... tak mi php súbor jednoducho vypíše len číslo 1 :) Mám dávať tento číseldný select do úvpodzoviek alebo zátvoriek alebo ako ? Ak NIE - ak nemôžem používať číslo ako názov stplca tak mám otázku či môžem používať názov stplca napríklad i1 ,i2 , i3 a podobne. Ak môžem používať tento typ , prosím napíšte mi o aký typ stpcla ide (text,varchar a pod) pretože mi kód potom nerobí to čo by mal. Ďakujem za odpovede

 
Odpovědět 22.9.2015 16:22
Avatar
TomasGlawaty
Člen
Avatar
Odpovídá na Marek Burda
TomasGlawaty:

Možné to asi je, ale není to asi úplně přehledné když se sloupec jmenuje pouze '1' ...
Pokud jde o MySQL, tak to zapiš jako

SELECT `1` FROM ...

V jiných SQL derivátech se asi používá něco jiného než ``, např. [] atd... to najdeš v dokumentaci ...

Datový typ sloupce záleží na tom co do něho budeš ukládat, ne podle názvu sloupce.

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět  +1 22.9.2015 16:37
Člověk může dosáhnout čeho si zamane. Jen musí chtít, případně něco obětovat ...
Avatar
Marek Burda
Člen
Avatar
Marek Burda:

Selectujem v PHP súbore.. nevadí to ? Malo by to fungovať ?

 
Nahoru Odpovědět 22.9.2015 16:44
Avatar
Marek Burda
Člen
Avatar
Marek Burda:

Funguje to :) Ďakujem veľmi pekne

 
Nahoru Odpovědět 22.9.2015 16:45
Avatar
Marek Burda
Člen
Avatar
Marek Burda:

Bohužiaľ ak použijem kód:

$1 = $poo['1'];

tak dostanem na stránke tento error...myslím že aj toto bdue treba inak premienať a oznaovať

Parse error: syntax error, unexpected T_DNUMBER, expecting T_VARIABLE or '$' in blabla.php on line 25

riadok 25 je riado kktorý som vám dal hore...tie čísla sa zle selectujú no

 
Nahoru Odpovědět 22.9.2015 16:54
Avatar
Marek Burda
Člen
Avatar
Marek Burda:

Problém vyriešený - pohral som sa z premennými :) Môžte zmazať tému

 
Nahoru Odpovědět 22.9.2015 17:09
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.