Avatar
bunnybugs6
Člen
Avatar
bunnybugs6:

Ahoj, potřeboval bych poradit, jsem začátečník.
Mám vytvořenou databázi s několika tabulkami. Jak udělám odkaz z levého menu, aby se mi vypsala jen určitá tabulka?
A dále, jak v indexové stránce vypíšu tabulku vždy podle aktuálního data?
Lítám už skoro týden po internetu a nemohu to nějak dohledat.
Díky moc za rady.

 
Odpovědět  +1 18.12.2013 1:03
Avatar
KlimiCZ
Člen
Avatar
Nahoru Odpovědět 18.12.2013 6:46
Nesnaž se zakrýt něco, co jsi provedl úmyslně. Svět je tak malý, že dotyčný se to stejně dozví.
Avatar
bunnybugs6
Člen
Avatar
Odpovídá na KlimiCZ
bunnybugs6:

Asi jsem těžká lama, ale nedokážu to nějak pochopit a nebo to blbě vysvětluji.
Zkusím to jinak. Mám následující řádek (jeden z mnoha):

$vysledek = mysql_query("SELECT * FROM $table LIMIT 1,100");

Tu hodnotu $table potřebuji mít proměnou, abych na každý odkaz nemusel dělat jinou stránku, ale aby se mi vše po odkliknutí zobrazovalo v indexové stránce?
Fakt nevím, jak na to, prosím o radu, nebo nějaký příklad, jak tu proměnou zadat do odkazu. Děkuji moc.

Editováno 18.12.2013 17:12
 
Nahoru Odpovědět 18.12.2013 17:11
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na bunnybugs6
Kit:

To ti fakt máme radit, jak se máš střílet do nohy?

Udělej to do jedné tabulky (její jméno pak bude konstantní) a použij klauzuli WHERE. A nezapomeň si ošetřit SQL injection.

Nahoru Odpovědět  +1 18.12.2013 17:19
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
bunnybugs6
Člen
Avatar
Odpovídá na Kit
bunnybugs6:

Jo, to mne nenapadlo, díky moc, takhle je to vyřešené.
Mám k tomu ale ještě malý dotaz, i když budu asi vypadat jako blbec :P
Mám nějaký formulář pro zápis do databáze a je tam i políčko, kde se vyplní počet míst. Jak udělám to, aby se mi z databáze ten řádek opakoval tolikrát, kolikrát je vyplněno počet míst? Ty řádky budou úplně stejné, jen třeba vypsané pod sebou dvakrát, třikrát, atd.?

 
Nahoru Odpovědět 22.12.2013 20:27
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na bunnybugs6
David Čápka:

Prostě ho tam vložíš několikrát. Buď dáš dotaz do cyklu nebo si vygeneruješ text dotazu několikrát cyklem, aby vypadal třeba takto:

INSERT INTO tabulka (sloupec1, sloupec2, sloupec3) VALUES
(1,2,3),
(1,2,3),
(1,2,3)
Nahoru Odpovědět 23.12.2013 17:43
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
bunnybugs6
Člen
Avatar
Odpovídá na David Čápka
bunnybugs6:

Já jsem opravdu asi tupej. Dle rady, jsem vše dal do jedné tabulky a filtruji to funkcí WHERE, ale pořád nevím, jak to udělat do odkazu?

Nyní mám:
$vysledek = mysql_query("SELECT * FROM $table WHERE id_vyjezd = '$vyjezd' LIMIT 1,100");

jak na to ale udělám jednotlivé odkazy, který mi bude dosazovat proměnou $vyjezd a tedy na každý odkaz vypisovat jinou část tabulky?
Nějakou funkcí, nebo tak?
Prosím trochu polopatě, já už si s tím fakt nevím rady :(

 
Nahoru Odpovědět 30.12.2013 3:22
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 7 zpráv z 7.