Avatar
kxmx
Redaktor
Avatar
kxmx:

Ahoj poprvé řeším login přes cookies a mám problém s odhlášením, jelikož mi cookies nejdou vymazat.

zjednodušený login (bez db a IO)

public function login() {
            setcookie("user-id", "1", time()+2592000);
            setcookie("user-nick", "admin", time()+2592000);
            setcookie("user-lvl", "aaa", time()+2592000);

}

to funguje normálně, při úspěšném přihlášení se vytvoří všechny 3 cookie

ovšem logout nic nedělá

public function logout() {
    setcookie("user-id", " ", time() - 3600);
    setcookie("user-nick", " ", time() - 3600);
    setcookie("user-lvl", " ", time() - 3600);
}

čemu ještě nerozumím když jsem to dal mimo metodu (metoda funguje testováno výpisem uvnitř), tak se dokonce vymazala hodnota, ale ne celý cookie, odzkoušeno i bez parametru hodnoty (setcookie("user-id");) OVŠEM teď pozor :) pokud mám ve formuláři vyplněno "zapamatovat si přihlášení" což přidá ten parametr time()+měsíc jinak je tam null, po vypnutí a zapnutí prohlížeče jsou vymazané hodnoty opět obnoveny.

zkoušel jsem všechno co jsem našel na netu, toho bohužel zase tolik není jelikož všichni radí jen to co dokumentace a to mi nefunguje, takže jsem se chtěl zeptat jestli nemůže být třeba bug v prohlížeči nebo já nevím, nějaká funkce na smazání... unset nefunguje

předem děkuji za váš čas

 
Odpovědět 15.1.2014 23:35
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 1 zpráv z 1.