Avatar
mat.masar
Člen
Avatar
mat.masar:

Ahoj, kde je chyba v tomto kódu?

if (isset ($_GET["vyhledanynadpis"]))
{

$vyhledanynadpis = "%" . mysql_real_escape_string( $_GET['vyhledanynadpis'], $link) . "%";
$poznamka = mysql_query("SELECT * FROM poznamky WHERE nadpis LIKE $vyhledanynadpis");
$vysledek = mysql_fetch_assoc($poznamka);
  foreach($vysledek as $poznamky)
 {
 echo('<h2><a href="zobrazenipoznamky.php?poznamka=' . htmlspecialchars($poznamka['url']) . '"></a></h2>');

 }
}

a nad tím je:

 <form action="hl-stranka.php" method="get">
<input type="text" placeholder="Vyhledejte poznámku dle nadpisu" class="vyhledani" name="vyhledanynadpis">
<input type="image" src="vyhledat.png" class="vyhledat">
<p class="poznamky"> Poznámky </p>

Ten konec je dělaný podle tutoriálu NERS tady na webu.

Editováno 25.2.2015 18:23
 
Odpovědět 25.2.2015 18:22
Avatar
Odpovídá na mat.masar
Martin Konečný (pavelco1998):

Jestli chyba = vypisuje to jen jeden řádek, pak musíš to mysql_fetch_assoc() hodit do cyklu (nevim, jak to funguje s foreach, ale u tohohle je zvykem dávat while).

while ($vysledek =mysql_fetch_assoc($poznamka)) {
  echo "odkaz";
}
 
Nahoru Odpovědět 25.2.2015 18:32
Avatar
mat.masar
Člen
Avatar
Odpovídá na Martin Konečný (pavelco1998)
mat.masar:

Jo, pardon zapomněl jsem tam připsat tu chybu.
Ta chyba je: **Warning: mysql_fetch_assoc() expects parameter 1 to be resource, boolean given in C:\Users\j\Des­ktop\PHP\hl-stranka.php on line 22

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in C:\Users\j\Des­ktop\PHP\hl-stranka.php on line 23**

 
Nahoru Odpovědět 25.2.2015 18:42
Avatar
Fredep
Redaktor
Avatar
Odpovídá na mat.masar
Fredep:

Ahoj, chyba nastává proto, protože je očekáván odkaz na tabulku (resource), ale dostalo to false (boolean). Proč? Dotaz, který jsi spustil je chybný a proto bylo navráceno false, nikoli resource.

V tom dotazu, ta poslední věc by měla být v uvozovkách, když to opravíš, dotaz by měl být správný a již by to nemělo vracet false.

$poznamka = mysql_query("SELECT * FROM poznamky WHERE nadpis LIKE '$vyhledanynadpis'");

Nezapomeň, že funkce mysql_fetch_assoc ti navrátí jen jeden řádek a při procházení získáváš jednotlivá políčka tabulky. Když tak využij skript od Martina.

Ještě jedna věc, tento ovladač je zastaralý a bude v budoucnu odstraněný. Použij novější :D

Nahoru Odpovědět  +1 25.2.2015 19:56
Týmová práce je důležitá proto, aby bylo možno obvinit z neúspěchu někoho jiného.
Avatar
mat.masar
Člen
Avatar
Odpovídá na Fredep
mat.masar:

Co tím myslíš? jaký ovladač? jako mysql? místo mysqli?

 
Nahoru Odpovědět 25.2.2015 19:59
Avatar
Fredep
Redaktor
Avatar
Odpovídá na mat.masar
Fredep:

No že funkce typu mysql_ by se neměly používat. Můžeš místo nich použít velice podobné mysqli_ nebo PDO...

Funguje ti už ten skript? :)

Nahoru Odpovědět  +1 25.2.2015 20:06
Týmová práce je důležitá proto, aby bylo možno obvinit z neúspěchu někoho jiného.
Avatar
mat.masar
Člen
Avatar
mat.masar:

Akorád, ted to chybu nevypisuje ale nevypisuje to vůbec nic. Co to znamená?

Edit: Aha, dobře příště budu používat mysqli_ nebo PDO :)

Editováno 25.2.2015 20:22
 
Nahoru Odpovědět  +1 25.2.2015 20:22
Avatar
Fredep
Redaktor
Avatar
Odpovídá na mat.masar
Fredep:

Nevím, co vše jsi změnil. V tom tvém původním skriptu máš ještě jednu chybu, ve foreachu používáš $poznamky a také $poznamka..

Nahoru Odpovědět 25.2.2015 20:25
Týmová práce je důležitá proto, aby bylo možno obvinit z neúspěchu někoho jiného.
Avatar
mat.masar
Člen
Avatar
Odpovídá na Fredep
mat.masar:

No to vím, ale tak ta $poznamka je dobře ale nevím co mám dělat s tou $poznamky.. to tam mam dát $poznamky=10;? a bude to procházet 10x? Muj kod je ted takový:

<html>
<head>

<link rel="stylesheet" href="styl-index.css" type="text/css" />
</head>
<body>
<article>
 <form action="hl-stranka.php" method="get">
<input type="text" placeholder="Vyhledejte poznámku dle nadpisu" class="vyhledani" name="vyhledanynadpis">
<input type="image" src="vyhledat.png" class="vyhledat">
<p class="poznamky"> Poznámky </p>

<?php
 $link = mysql_connect("localhost", "root", "your_password");
 mysql_select_db('internetove-poznamky',$link);

 if (isset ($_GET["vyhledanynadpis"]))
 {

 $vyhledanynadpis = "%" . mysql_real_escape_string( $_GET['vyhledanynadpis'], $link) . "%";
 $poznamka = mysql_query("SELECT * FROM poznamky WHERE nadpis LIKE '$vyhledanynadpis'");
 $vysledek = mysql_fetch_assoc($poznamka);
   foreach($vysledek as $poznamky)
  {
  echo('<h2><a href="zobrazenipoznamky.php?poznamka=' . htmlspecialchars($poznamka['url']) . '"></a></h2>');

  }
 }


?>

</article>
</body>
</html>

Je to celé, pro lepší hledání chyby :D

 
Nahoru Odpovědět 25.2.2015 20:35
Avatar
sahlepik
Člen
Avatar
Odpovídá na mat.masar
sahlepik:
echo('<h2><a href="zobrazenipoznamky.php?poznamka=' . htmlspecialchars($poznamka['url']) . '"></a></h2>');

Toto je řádek z tvého cyklu foreach($vysledek as $poznamky). Nemá tedy být ve výše zmíněném kódu spíše $poznamky['url'] místo $poznamka['url']?

Editováno 25.2.2015 21:31
 
Nahoru Odpovědět 25.2.2015 21:30
Avatar
mat.masar
Člen
Avatar
mat.masar:

No, asi ano ale teď mi to píše:
Warning: Illegal string offset 'url' in C:\Users\j\Des­ktop\PHP\hl-stranka.php on line 25.

Zadal jsem do inputu písmeno a.
V DB mám záznamy(podle nadpisu, protože se to má hledat dle nadpisu): as, ahojka, amsamle, anglictina

 
Nahoru Odpovědět 25.2.2015 21:38
Avatar
sahlepik
Člen
Avatar
Odpovídá na mat.masar
sahlepik:

a co tohle?

$poznamka = mysql_query("SELECT * FROM poznamky WHERE nadpis LIKE '$vyhledanynadpis'");
   while($vysledek=mysql_fetch_array($poznamka))
   {
   echo('<h2><a href="zobrazenipoznamky.php?poznamka=' . htmlspecialchars($vysledek['url']) . '"></a></h2>');
   }
 
Nahoru Odpovědět 25.2.2015 21:51
Avatar
mat.masar
Člen
Avatar
mat.masar:

To chybu nepíše, ale zase to nevypíše nic :D... Já už fakt nevím :(

 
Nahoru Odpovědět 25.2.2015 21:56
Avatar
sahlepik
Člen
Avatar
Odpovídá na mat.masar
sahlepik:

Do budoucna je ale opravdu dobré přejít na novější (bezpečnější) ovladače mysqli_ resp. PDO. Mě se moc líbil a používám již hodtový "databázový wrapper", snad jsem to nazval dobře, který jsem tady objevil v rámci jednoho seriálu o databázích: http://www.itnetwork.cz/…sql-ovladace

 
Nahoru Odpovědět  +1 25.2.2015 21:57
Avatar
mat.masar
Člen
Avatar
mat.masar:

Jo, vím ale tento projekt jsem už chtěl dokončit takhle. Do budoucna na to přejdu.

 
Nahoru Odpovědět 25.2.2015 22:00
Avatar
sahlepik
Člen
Avatar
Odpovídá na mat.masar
sahlepik:

nech si ještě vypsat obsah proměnné $_GET['vyhleda­nynadpis']. Otázkou totiž zůstává, co přesně obsahuje a co je tedy výsledným obsahem lokální proměnné $vyhledanynadpis, která je součástí dotazu.

Dej si napřed do dotazu "natvrdo" za LIKE nějaký textový řetězec, např, to písmeno "a" místo proměnné a zjisti, jestli ti teď něco vrátí databáze.

 
Nahoru Odpovědět 25.2.2015 22:02
Avatar
sahlepik
Člen
Avatar
Odpovídá na mat.masar
sahlepik:

přesněji tam zadej natvrdo "%a%" :)

 
Nahoru Odpovědět 25.2.2015 22:03
Avatar
mat.masar
Člen
Avatar
mat.masar:

Výsledek je žádný. A kod vypadá takhle, snad jsem tě dobře pochopil :)

$vyhledanynadpis = "%" . mysql_real_escape_string( $_GET['vyhledanynadpis'], $link) . "%";
$poznamka = mysql_query("SELECT * FROM poznamky WHERE nadpis LIKE 'a'");
  while($vysledek=mysql_fetch_array($poznamka))
  {
  echo('<h2><a href="zobrazenipoznamky.php?poznamka=' . htmlspecialchars($vysledek['url']) . '"></a></h2>');
  }

Edit: po vložení %a% to stejně nic nedělá, takže je problém asi někde po téhle části. Nebo spíš před ní?

Editováno 25.2.2015 22:09
 
Nahoru Odpovědět 25.2.2015 22:05
Avatar
sahlepik
Člen
Avatar
Odpovídá na mat.masar
sahlepik:

SELECT * FROM poznamky WHERE nadpis LIKE '%a%'

Nezapomeň na ty znaky "procenta".

 
Nahoru Odpovědět 25.2.2015 22:07
Avatar
mat.masar
Člen
Avatar
Odpovídá na sahlepik
mat.masar:

Jojo, přečetl jsem si to až potom. Je to tam doplněné pod slovem Edit. Ale to je jedno :D opět to nic nedělá. Já opravdu netuším kde je chyba. Myslel jsem si, že když to udělám podle toho co je tady na webu tak mi to konečne bude fungovat. Ale jak vidím, tak asi ne .(

 
Nahoru Odpovědět 25.2.2015 22:10
Avatar
sahlepik
Člen
Avatar
Odpovídá na mat.masar
sahlepik:

teď jsem si všimnul:

<a href="zobrazenipoznamky.php?poznamka=' . htmlspecialchars($vysledek['url']) . '"></a>

Vždyť ty nemáš nic (text) mezi značkami

<a> </a>

Zkus toto:

<a href="zobrazenipoznamky.php?poznamka=' . htmlspecialchars($vysledek['url']) . '">'.$vysledek['url'].'</a>
Editováno 25.2.2015 22:15
Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět 25.2.2015 22:13
Avatar
mat.masar
Člen
Avatar
mat.masar:

Už to funguje, strašně mockrát díky. Konečně můžu dokončit ten projekt. Díky

 
Nahoru Odpovědět  +1 25.2.2015 22:21
Avatar
sahlepik
Člen
Avatar
Odpovídá na mat.masar
sahlepik:

pomohlo to? podle mě totiž něměl skript co vypsat na obrazovku :)

 
Nahoru Odpovědět  +1 25.2.2015 22:22
Avatar
mat.masar
Člen
Avatar
mat.masar:

Jo pomohlo a bylo to ono. Ted si to dostyluju a umístím, aby to zapadlo do designu. A můžu pokračovat. Díky.

 
Nahoru Odpovědět 25.2.2015 22:24
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 24 zpráv z 24.