Diskuze: Vypsání z databáze na jinou stránku

PHP PHP Vypsání z databáze na jinou stránku American English version English version

Avatar
Jiří Jeřábek (thechorcheecz):

Zdravím, mám tu problém s vypsání z databáze na jinou stranu, vypsání z databáze na stejnou stránku mi funguje bez problému, ale jakmile je to jiná stránka, tak se do databáze ani nezapíše, ale již zapsané hodnoty dokáži vypsat, přikládám kód, díky za snahu

<!DOCTYPE html>
<html lang="cs-cz">

        <head>
                <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8"/>
                <title>Pridani clanku</title>
        </head>

        <body>

                <h1>Pridani clanku</h1>

                <?php

                require_once('Db.php');
                Db::connect('127.0.0.1', 'zkouska01', 'root', '');
                if ($_POST)
                {
                        $datum = date("Y-m-d H:i:s", strtotime($_POST['datum']));
                        Db::query('
                                INSERT INTO prispevky (nadpis, text , datum)
                                VALUES (?, ?, ?)
                        ', $_POST['nadpis'], $_POST['text'], $datum);

                        echo('<p>prispevek uspesne pridan :)</p>');





                }


                ?>

                <form method="post" action="vypis.php">
                        Nadpis:<br />
                        <input type="text" name="nadpis" /><br />
                        text:<br />
                        <textarea type="text" name="text" /></textarea><br/>
                        datum: <br />
                        <input type="text" name="datum" /><br />
                        <input type="submit" value="pridat" />
                </form>

        </body>
</html>

tu přikládám výpis na tu jinou stránku

<!DOCTYPE html>
<html>
    <head>
        <meta charset="UTF-8">
        <title></title>
    </head>
    <body>
        <?php
require_once('Db.php');
Db::connect('127.0.0.1', 'zkouska01', 'root', '');
$prispevky = Db::queryAll('
        SELECT *
        FROM prispevky
');
echo('<h2>Prispevky</h2><table border="1">');
foreach ($prispevky as $u)
{
        echo('<tr><td>' . htmlspecialchars($u['nadpis']));
        echo('</td><td>' . htmlspecialchars($u['text']));
        $datum = date("d.m.Y", strtotime($u['datum']));
        echo('</td><td>' . htmlspecialchars($datum));

        echo('</td></tr>');
}
echo('</table>');

        ?>
    </body>
</html>
 
Odpovědět 9.10.2014 21:30
Avatar
Odpovídá na Jiří Jeřábek (thechorcheecz)
Martin Konečný (pavelco1998):

Zdar,

přišel jsem teď z poměrně aktivního sportování, tak je možný, že mi to moc nemyslí, ale - moc jsem nepobral ty výrazy "výpis na stejnou stránku" a "výpis na jinou stránku".

V prvním kódu máš očividně formulář, pomocí kterého přidáš nějaký článek do DB.
V druhém kódu pak vybíráš z DB všechny příspěvky a postupně je vypisuješ.

Mohl bys mi, prosím, ještě jednou zopakovat, v čem že je problém? Při nejlepším ještě dodat názvy souborů, které v příkladu používáš (kromě Db.php).

 
Nahoru Odpovědět 9.10.2014 22:18
Avatar
Odpovídá na Martin Konečný (pavelco1998)
Jiří Jeřábek (thechorcheecz):

Zdravím, je to jednoduchá záležitost ale neumím to vysvětlit jednoduše :D, prostě jediné co potřebuji je ve formuláři zadat nadpis, text a datum, poté aby se to uložilo do databáze a poté chci jednoduše vypsat na jinou stránku (tady je to vypis.php), ale nefunguje mi to v tom smyslu, že se to do databáze nezapíše když odešlu form.,ale při vypisování na stejnou stránku to funguje správně, názvy souborů index.php a vypis.php

Nově zadaná a odeslaná data formulářem se prostě na jiné stránce nevypíšou, to znamená že musím mít chybu někde ve vkládání do DB, ale pokud vypisuji na stejnou stránku, tak se nově zadaná data vypíšou správně :D díky

 
Nahoru Odpovědět 9.10.2014 22:36
Avatar
Odpovídá na Jiří Jeřábek (thechorcheecz)
Michal Štěpánek:

A nebude to tím, že ten form máš jako "action" rovnou do toho souboru vypis.php, kde nemáš žádný script pro ukládání do té DB?

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět  +1 9.10.2014 23:14
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
Jiří Jeřábek (thechorcheecz):

Ale přece v vypis.php nic neukládám jen to beru z té DB aby se to vypsalo ne?

 
Nahoru Odpovědět 10.10.2014 0:40
Avatar
Jiří Jeřábek (thechorcheecz):

Díky funguje, vůbec mě nenapadlo, že je to tímhle, díky moc

 
Nahoru Odpovědět  +1 10.10.2014 0:48
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.