Avatar
karel-911
Člen
Avatar
karel-911:

Dobrý den, potřebuju dostat pár dat z mysql. Toto jsem napsal, ale stále to nejde a nevím kde je chyba. Předem děkuji.

<?php
  mysql_connect("******", "*****", "*****");
  mysql_select_db("debriefing");
  $dotaz = mysql_query("SELECT * FROM kalendar");
              while($zaznam = MYSQL_Fetch_Array($dotaz)):
                $jmeno = $zaznam["jmeno"];
                $datum = $zaznam["datum"];
  echo "<table border='1px' style='margin-bottom: 20px;'>
        <tr>
          <td colspan='2'>$jmeno</td>
        </tr>
        <tr>
          <td>$datum</td><td>$datum</td>
        </tr>
        </table>";
    endwhile;
?>
</body>
</html>
 
Odpovědět 3.12.2013 18:01
Avatar
Inoue Yūki
Redaktor
Avatar
Odpovídá na karel-911
Inoue Yūki:

A můžeš říct, co ti to vyhazuje?

Nahoru Odpovědět 3.12.2013 18:11
Avatar
karel-911
Člen
Avatar
karel-911:

Právě že nic
:D

 
Nahoru Odpovědět 3.12.2013 18:21
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na karel-911
mkub:

asi mas vypnuty vypis chyb v subore php.ini, preto ti nezobrazi ziadnu chybu

 
Nahoru Odpovědět 3.12.2013 18:38
Avatar
karel-911
Člen
Avatar
karel-911:

Nemůžu ten soubor najít.

 
Nahoru Odpovědět 3.12.2013 18:39
Avatar
Inoue Yūki
Redaktor
Avatar
Odpovídá na karel-911
Inoue Yūki:

Spíš jestli nemáš nastavenený error_reporting(), než se začneš hrabat v ini.

Nahoru Odpovědět  +1 3.12.2013 18:40
Avatar
Snorlax
Redaktor
Avatar
Snorlax:
  1. přeji na PDO
  2. zkontroluj si přihlašovací údaje
  3. zkontroluj si jestli máš správně SQL
  4. jsi na nějakým freehostingu nebo to je na 127.0.0.1?
Nahoru Odpovědět 3.12.2013 18:43
Kdo chce pochopit, pochopí. Kdo dělá že chce pochopit, může pouze dělat, že pochopil...
Avatar
Juraj Mlich
Redaktor
Avatar
Odpovídá na karel-911
Juraj Mlich:

Dúfam že máš v tej tabuľke (v databázi) niejaké dáta :)

Nahoru Odpovědět  +1 3.12.2013 18:44
Vždy je lepšie učiť sa z cudzích chýb, než z vlastných chýb.
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na karel-911
mkub:

predpokladal som, ze mas webovy server s PHP na localhost (cize u seba), pokial vyvijas web na freehostingu, tak si daj na zaciatok .php suborov funkciu error_reporting(), ale je lepsie mat nainstalovany ten server u seba...
uz roky nepouzivam Windows, ako ani PHPTriad, ci iny WAMP balik, tak ti blizsie neporadim, kde sa nachadza ten subor

a ak ho najdes, tak volby,ktore ovplyvnuju chybove vypisy su tieto:

  • display_errors
  • display_startup_e­rrors
  • error_reporting
  • html_errors

kde:
diplay_errors zapina/vypina zobrazovanie chyb
display_startup_e­rrors zapina/vypina chyby spustania
error_reporting nastavuje ktore chyby sa maju zobrazit
html_errors zapina/vypina html chyby

a subor php.ini je vcelku pekne okomentovany aj s parametrami volieb

 
Nahoru Odpovědět 3.12.2013 19:00
Avatar
karel-911
Člen
Avatar
karel-911:

Mám tam data, mám všechny údaje správné, a jsem na placeném hostingu endora. No ještě na to kouknu zatím dík hoši.

 
Nahoru Odpovědět 3.12.2013 19:00
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na karel-911
mkub:

tak to je potom problem so zobrazovanim chybovych hlaseni, ale tu by mohlo pomoct uz spomenuta funkcia error_reporting(), ktorou si nastavujes vypis chybovych hlaseni a z vypisu hlasenia uvidis kde je chyba... pokial chyba je v pripojeni, cize vo dunkcii mysql_connect(), tak si tej funkcii zadal zle prihlasovacie udaje (adresu servera, login a heslo), pokial by bol problem vo funkcii mysql_select_db(), tak sa odkazujes na zlu databazu, resp. na neexistujucu

 
Nahoru Odpovědět 9.12.2013 8:50
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 11 zpráv z 11.