Avatar
LighTime
Neregistrovaný
Avatar
LighTime:

Dobry den,chtel by jsem delat web stranky,ale nwm jak na to??? Vas navod mi trochu pomohl,ale chtel by jsem delat lepsi stranky,treba neco na zpusob superparba.eu .Predem dekuji za odpoved.

 
Odpovědět 8.4.2011 16:38
Avatar
Lightime
Neregistrovaný
Avatar
Lightime:

To jsem zase ja,ale mohli by jste jste mi na email poslat nejaky navody jak udelat web pres PHP.

 
Nahoru Odpovědět 8.4.2011 16:41
Avatar
sczdavos
Šéf
Avatar
Odpovídá na Lightime
sczdavos:

Dobrý den,
návody jak udělat web v php plánuji již delší dobu. Možná díky Vaší reakci začnu i dnes.

Základem je vždy HTML. Pokud umíte html pak si můžete udělat krásnej web. PHP Vám ho zjednoduší tím způsobem, že nemusíte psát každou stránku zvlášť, ono za vás bude dosazovat obsah atd.

Pro začátek zkuste poskládat web s divů nebo tabulek a navodit mu nějaký layout. Otevřete si třeba Notepad++ nebo PSPad zvolte si jazyk HTML aby jste měl barevné tagy a pište podle návodu nebo hledejte na www.jpw.cz - pokus / omyl. V případě problémů založte vlákno ve fóru.

Já se pokusím co nejdříve napsat jak ten web napojit na mysql jak vkládat text z mysql, jak udělat knihu návštěv etc.

Doufám, že to bude brzy. Budu se snažit.

Nahoru Odpovědět 8.4.2011 16:54
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
sdraco
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Lightime
sdraco:

Máme tu seriál v sekci HTML, tam můžete začít tvořit web - http://www.itnetwork.cz/index.php?…
Jak říká kolega, PHP není přímo jazyk, ve kterém se dělá web, nevím, proč si to lidé myslí, ale není tomu tak. Vždycky používáte HTML a to tedy musíte umět, jinak se nehnete z místa. Přesně váš problém se řešil ve fóru, konkrétně zde - http://www.itnetwork.cz/index.php?…
Příště prosím více hledat.

Nahoru Odpovědět 8.4.2011 17:32
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
LighTime
Neregistrovaný
Avatar
Avatar
LighTime
Neregistrovaný
Avatar
LighTime:

Dobry den,uz sem si udelal web na dily,ale nejde mi vlozit pres ftp. Prosim chtel by jsem poradit jakto mam vlozit.FTP program mam a fungujete,ale kdyz to tam vlozim nic se mi neukaze.Prosim poradteme mi???? A jeste jakej hosting mam pouzit?? Zkusil jsem endora.cz ,ale nefunguje to na tom. Predem Dekuji za odpoved.

 
Nahoru Odpovědět 9.4.2011 7:35
Avatar
sdraco
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na LighTime
sdraco:

Už jednou jsem vám psal, ať se podíváte do sekce HTML, jsou tam návody. 8|

Nahoru Odpovědět 9.4.2011 10:08
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Darkmagic
Redaktor
Avatar
Darkmagic:

PHP skripty se mi dost zdají podobnés třeba GM. Je tam spojitost???
Ne moc, ale myslím, že jsou na podobném principu. Je to pravda???

Nahoru Odpovědět 5.1.2012 16:18
Nejhorší je, když myslíš, že víš
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Darkmagic
David Čápka:

Ano, GML vychází z céčkové syntaxe, stejně tak i PHP.

Nahoru Odpovědět 5.1.2012 18:31
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
belzeba
Člen
Avatar
belzeba:

Omlouvam se, jsem desna lama :(
Rad bych pouzil priklady "RAMCE". Pritize tam chci vkladfat nejake php staci vsechny html soubory prejmenovat na php ???

 
Nahoru Odpovědět 30.1.2012 20:56
Avatar
Odpovídá na belzeba
David Jančík [sczdavos]:

Dobrý večer,
moc nechápu o čem mluvíte. Pokud jsem vás správně pochopil - máte html soubory a chcete do nich vložit kód html.
V tom případě na místo, kde chcete použít php vložte klasicky <?php ... ?>

...
<!-- html -->
<?php
//php
?>
<!-- html -->
...

A příponu změníte na *.php aby server věděl, že se v něm vyskytuje nějaký php kód, projel ho a příslušené php části předal ke zpracování serveru.

Nahoru Odpovědět 30.1.2012 21:25
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
belzeba
Člen
Avatar
Odpovídá na David Jančík [sczdavos]
belzeba:

Omlouvam se, spatne se vyjadruji.
Zrejme jde o to, ze jsem neuvedl INCLUDE. Vse se vytvori, jen jaksy ramy ne... :(

 
Nahoru Odpovědět 30.1.2012 21:30
Avatar
Odpovídá na belzeba
David Jančík [sczdavos]:

Můžete poslat část zdrojového kódu, která vám nefunguje?
Pokud chcete pomocí php includovat soubory mohou mít i příponu html.
<?php
include('soubor­.html');
...
?>

Nahoru Odpovědět 30.1.2012 21:33
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
belzeba
Člen
Avatar
belzeba:

aha, dekuji. no, nicmene, podle vaseho vzoru jsem vse vytvoril s tim, ze vsechny soubory maji priponu PHP. nasledne jsem do index.php pridal"

<?php
include 'menu.php';
include 'omne.php';
include 'vytvory.php';
include 'odkazy.php';
include 'kniha.php';
?>

spustim, ale zrejme me tam neco chybi, protoze se nevytvori ramce. na prvni strance se yvytvri menu, OK, ale pod menu se na stejne strance zobrazi obsah OMNE.PHP
pri klepnuti mysitkem na volbu MOJE VYTVORY se otevre nova stranka MOJE VYTVORY

 
Nahoru Odpovědět 30.1.2012 21:41
Avatar
Odpovídá na belzeba
David Jančík [sczdavos]:

Nevím co je v includovaných souborech, ale vy k fungování rámů potřebujete v indexu mít toto:

<frameset cols="150, *">
  <frame name="menu" src="menu.html" />
  <frame name="obsah" src="omne.html" />
</frameset>

Poté můžete u odkazu určit cíl, kde se otevře:

<a href="vytvory.html" target="obsah">Moje výtvory</a>

V souboru menu.html budou odkazy u kterých bude target nastaven na obsah, což je druhý rámec. Samozřejmě stejně můžete používat *.php soubory.

A k tomu php nepotřebujete. Já myslel, že chcete použít nějakou php fci nebo tak. Ale vaše úmysly moc nechápu...

Nahoru Odpovědět 30.1.2012 21:58
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
belzeba
Člen
Avatar
belzeba:

takhle vypada index.php

<html>
  <head>
  <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
  <meta name="generator" content="PSPad editor, www.pspad.com">
  <title>XXX STRANKY</title>
  </head>
  <body>
    <!-- nastaveni ramu -->
    <frameset cols="220, *">
      <frame name="menu" src="menu.php" />
      <frame name="obsah" src="omne.php" />
    </frameset>
  </body>
</html>

a takhle menu.php

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
  <head>
  <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
  <meta name="generator" content="PSPad editor, www.pspad.com">
  <title></title>
  <link rel="stylesheet" href="styleMenu.css" type="text/css" />
</head>
<body>
  <ul id="menu">
    <li><a href="omne.php" target="obsah">O mně</a></li>
    <li><a href="vytvory.php" target="obsah">Moje výtvory</a></li>
    <li><a href="odkazy.php" target="obsah">Odkazy</a></li>
    <li><a href="kniha.php" target="obsah">Kniha návštěv</a></li>
  </ul>
</body>
</html>
 
Nahoru Odpovědět 30.1.2012 22:08
Avatar
Odpovídá na belzeba
David Jančík [sczdavos]:

Frameset se nedává mezi tagy <body></body> píše se místo něj...

<html>
  <head>
  <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
  <meta name="generator" content="PSPad editor, www.pspad.com">
  <title>XXX STRANKY</title>
  </head>
    <!-- nastaveni ramu -->
    <frameset cols="220, *">
      <frame name="menu" src="menu.html" />
      <frame name="obsah" src="omne.html" />
    </frameset>
</html>
Nahoru Odpovědět 30.1.2012 22:21
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
belzeba
Člen
Avatar
belzeba:

moooooc dik :)

 
Nahoru Odpovědět 30.1.2012 22:26
Avatar
belzeba
Člen
Avatar
Odpovídá na belzeba
belzeba:

Dobry den :)

dekuji za rady. Muzu se prosim jeste na neco zeptat ?

  • include mohu pouzit pouze na PHP a HTML nebo i na jine souboty ?
  • existuje v PHP neco, jako napr. RESOURCESTRING v Delphi ? "Nekam" si ulozit text a [ptpm ho kdykoli vyvolat.]
  • jak zmenim dynamicky obsah casti <title></title> ? Napr., mam MySQL dtb a do casti TITLE chci dosadit vysledek selectu z tabulky ?

Moc dekuji.

 
Nahoru Odpovědět 31.1.2012 18:18
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na belzeba
David Čápka:

Zdravím, projeďte si popořadě tutoriály v sekci PHP. Nejsou dlouhé, dají vám všeobecný přehled a objasní vám vše, na co se tu ptáte.

Nahoru Odpovědět 31.1.2012 18:42
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
belzeba
Člen
Avatar
belzeba:

jj a diky za rady :)

 
Nahoru Odpovědět 31.1.2012 18:43
Avatar
belzeba
Člen
Avatar
belzeba:

zdravim :) rady od vas jsou bezva, jen moc bojuju z <TITLE> :(
muzu poprosit o maly prikladek ? hodnota promenne v TITLE se dotahne selectem z tabulky, to je v pohode, ale to ostatni... :(

 
Nahoru Odpovědět 3.2.2012 18:18
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na belzeba
David Čápka:

Jak jsem psal, projeďte si PHP tutoriály, konkrétně tento - http://www.itnetwork.cz/index.php?…

Nevím, co ostatního máte na mysli. Pošlete sem kód a můžeme se na to podívat.

Nahoru Odpovědět 3.2.2012 19:09
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 23 zpráv z 23.