Diskuze: zapis primo do HTML souboru bez ulozeni do databaze

PHP PHP zapis primo do HTML souboru bez ulozeni do databaze American English version English version

Avatar
Mario Brunmayr:

Ahoj, prosimvas chtel jsem se zeptat jak lze pomoci PHP zapisovat primo do html(strnka.php) bez pouziti databaze.
Prakticky: echo "$text" a promena text je ulozena v databazi diky ktere se nacte, ale to ja nechci. Ja chci neco ve smyslu ze tam bude vlozena nejaka funkce ktera vlozi do stranky HTML kod, kde jeho obsah nebude ulozen v databazi ale vlozi se primo do html souboru. Chci zvolit toto reseni aby stranky (zobrazovani) fungovalo i za predpokladu ze nebude fungovat databaze a zaroven asi toto reseni bude rychlejsi pro zobrazovani, protoze PHP script se nemusi ptat databaze na obsah promnene.

Predem dekuji za odpoved.

 
Odpovědět 2. srpna 2:04
Avatar
Mario Brunmayr:
<?php
$text= fopen("./text.txt", "a");
fwrite($text, "Sem chci dopsat obsah ale aby se ulozil do predem definovane casti HTMLka");
fclose($text);
?>

a de facto jedine co nevim tak je to jak urcit kam se to ma presne vlozit v HTML souboru.

 
Nahoru Odpovědět 2. srpna 2:15
Avatar
Odpovídá na Mario Brunmayr
Ondřej Štorc:

V tom HTML si udělej nějakém zástupný symbol (třeba <-nahrazeni->)
Pak si to v tom PHP nahraď ten zástupný symbol a přepis zdrojové HTML...

Nahoru Odpovědět 2. srpna 2:44
Život je příliš krátký na to, abychom bezpečně odebírali USB z počítače..
Avatar
Mario Brunmayr:

Mohl by jsem poprosit o nejakou praktictejsi ukazku nebo nejaky odkaz ktery resi tuto problematiku ? Moc se v PHP jeste nevyznam a uplne nevim jak to mam prevest do prakce a a vasem webu se nic o tomto nenasel.

 
Nahoru Odpovědět 2. srpna 3:31
Avatar
Mario Brunmayr:

beru zpet, zvolil jsem reseni ukladani editovaneho textu do souboru.txt a nasledneho nacteni pomoci PHP do stranky.html, kde mi toto reseni vyresi urcite problemy, ktere by jsem potom musel resit.

 
Nahoru Odpovědět  +1 2. srpna 4:34
Avatar
Odpovídá na Mario Brunmayr
Ondřej Štorc:

Super jestli jsi to vyřešil (z tvé odpovědi si nejsem jistý) a kdyžtak příště používej tlačítko odpovědět at se ten komu odpovídas o tom dozví :)

Nahoru Odpovědět  +1 2. srpna 4:58
Život je příliš krátký na to, abychom bezpečně odebírali USB z počítače..
Avatar
Mario Brunmayr:

Tak ted mam problem ze tento kod mi zpusoby ze se mi pri spusteni zobrazi moznost ulozeni daneho skriptu ale nevytvori se mi soubor.txt. Asi nejaky problem v nastaveni lokalniho serveru ( pouzivam easyPHP) ale vubec nevim co by to v configu mohlo byt.

<?php
$soubor = fopen("./text.txt", "w");
fwrite($soubor, "nevytvori se");
fclose($soubor);
?>
 
Nahoru Odpovědět 2. srpna 5:06
Avatar
Odpovídá na Ondřej Štorc
Mario Brunmayr:

Temer vyresil :) , omlouvam se za prvni dotaz, ktery jsem nakonec zavrhl protoze po zamysleni o celkovem fungovani mi doslo ze by jsem s tim mel mnoho problemu (potrebuji ve mnoha soubor.html vypisovat ten samy html kod a v predeslem reseni by jsem to musel vkladat po jednom do kazdeho HTML). V PHP teprve zacinam ale no kamarad me prekecal aby jsem mu vylepsil web o moznost editace pomoci PHP ikdyz na to evidentne jeste nejsem se znalostma pripraven :) .

 
Nahoru Odpovědět 2. srpna 5:13
Avatar
David Hynek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Mario Brunmayr
David Hynek:

když nebudeš mít znalosti, operaci srdce taky nezvládneš, ikdyž se budeš sebevíc snažit. Tohle je podobně. Programování není jen o tom, napsat nějaké příkazy. Ale hlavně o tom, vymyslet to tak, aby to co chci fungovalo v mezích možností programovacího jazyka, tak jak chceš. Tedy především logická úroveň. A pak je jedno v čem programuješ...

Ale k tvé otázce. Prostým zápisem do souboru ničeho podstatného nedocílíš. Potřebuješ mít jednu stránku, která bude jako kopyto (třeba template.php), kde bude stránka v HTML včetně hlaviček, meta a pod. A pak na nějakém místě budeš mít PHP kod,který ti vloží obsah. Třeba přes echo. Ale pak musíš mít ještě nějaký řídící modul, který to podle (nejlépe) URL adresy, vybere jaká stránka se má do obsahu načíst...

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět  +2 2. srpna 7:47
Čím víc vím, tím víc věcí nevím.
Avatar
Mario Brunmayr:

Děkuji za rady. Zvolil jsem reseni takove ze v prvnim kroku: uzivatel zada nazev stranky a odesle formular a v tu dobu se do textoveho formulare odkazy.txt zapise <button> zadane_jmeno_stran­ky </button> a vytvori soubor zadane_jmeno_stran­ky.php ktera bude obsahovat zakladni sablonu s tim ze menu stranky se bude generovat (odkazy) z textoveho souboru a pak bude druha cast kde uzivatel zada do textoveho pole jmeno stranky a tim se otevre dalsi formular kde bude vygenerovany obsah textoveho souboru nazvem, ktery jsme zadali do textoveho pole, ktery obsahuje obsah dane stranky. Tento text budeme moct editovat a po dokonceni zas tlacitkem potvrdime a text se zapise do dokumentu .txt ze ktereho dany html soubor cerpa obsah.

 
Nahoru Odpovědět 2. srpna 9:48
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 10 zpráv z 10.