Avatar
Paranormal
Redaktor
Avatar
Paranormal:

Zdravím, chtěl bych se zeptat jak získat něco z webu pomocí PHP, třeba ikonu videa z Youtube. Jde mi o to že by třeba uživatel zadal adresu na video a nějak by se získala i ikona videa.

Odpovědět 2.10.2015 22:38
„Když toho moc neumíme tak jsme na nejlepší pozici se něčemu naučit.“
Avatar
Odpovídá na Paranormal
Martin Konečný (pavelco1998):

zdar,
můžeš poslat požadavek na jiný server, který ti vrátí určitý výstup (třeba HTML stránku) a z toho to pak nějak získat.
Pokud je dané HTML validní, mělo by to jít relativně snadno vytahat přes třídu DOMDocument, jinak asi zbývají jen regulární výrazy (ale v tom se moc nevyznám).

Zkus se podívat třeba na cURL:
http://php.net/…ook.curl.php
http://stackoverflow.com/…de-with-curl

 
Nahoru Odpovědět 2.10.2015 23:27
Avatar
Paranormal
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Martin Konečný (pavelco1998)
Paranormal:

Tak díky za snahu, ale bohužel ještě neovládám PHP natolik abych se v tomhle nějak zvlášť orientoval a ty odkazy mi bohužel také moc smyslu nedávají :-/

Nahoru Odpovědět  -1 3.10.2015 0:25
„Když toho moc neumíme tak jsme na nejlepší pozici se něčemu naučit.“
Avatar
Marek Z.
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Paranormal
Marek Z.:
<?php
    $videoUrl = 'https://www.youtube.com/watch?v=_x2nvz6aQY4';
    $parts = parse_url($videoUrl);
    parse_str($parts['query'], $query);

    $videoImgUrl = 'https://i.ytimg.com/vi/' . $query['v'] . '/maxresdefault.jpg';
    $videoEmbedUrl = 'https://www.youtube.com/embed/' . $query['v'];

    echo '<img src="' . $videoImgUrl . '" alt="Náhleďák videa">';
    echo '<br>';
    echo '<iframe src="' . $videoEmbedUrl . '"></iframe>';
?>

Toto ti dá obrázek videa či url do framu pro video z yt.
Beru ikonu jako náhledový obrázek videa.

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět  +1 3.10.2015 0:54
Chybami se člověk učí, běžte se učit jinam!
Avatar
Paranormal
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Marek Z.
Paranormal:

Super díky moc, tohle sem potřeboval. Najdu si k tomu co je co přesně, ale funguje to takže díky moc :)

Nahoru Odpovědět  +1 3.10.2015 1:24
„Když toho moc neumíme tak jsme na nejlepší pozici se něčemu naučit.“
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.