Avatar
Martin Štěpánek (Enormyk):

Ahoj,
nevíte někdo, jakým způsobem v php zjistit velikost zařízení, který návštěvník používá?
:-)

Odpovědět 4. února 0:14
Nesnáším, když někdo u if nepoužívá {}, byť se jedná o jeden řádek.
Avatar
Dominik Hošic
Redaktor
Avatar
Dominik Hošic:

Myslíš rozlišení displeje?
PHP je server-side, takže s ním nic takového neuděláš.
Musíš použít Javascript.

Nahoru Odpovědět  +1 4. února 0:43
Klient: Nefunguje mi internet co s tím uděláte? Operátor: a co vidíte na monitoru? Klient: No signal...
Avatar
Martin Štěpánek (Enormyk):

Ano myslím rozlišení displeje.
Vím, že PHP pracuje na straně serveru, proto se ptám.
Četl jsem o takzvané detekci uživatelského agenta, ale úplně jsem nepochopil, jak to funguje. :-)

Nahoru Odpovědět 4. února 0:55
Nesnáším, když někdo u if nepoužívá {}, byť se jedná o jeden řádek.
Avatar
Dominik Gavrecký:

Prečo nepoužiješ JS a nepredáš to PHP ?

Nahoru Odpovědět  +1 4. února 7:19
Hlupák nie je ten kto niečo nevie, hlupákom sa stávaš v momente keď sa na to bojíš opýtať.
Avatar
Odpovídá na Dominik Gavrecký
Martin Štěpánek (Enormyk):

Napadlo mě uložit rozlišení zařízení do cookie a potom ho přes php sebrat, jenže já bych potřeboval zjistit rozlišení už při prvním načtení a to nevím, jak se dělá, protože na tohle řešení potřebuji alespoň 2 načtení (jednou uložím v js pro načtení cookie a podruhé ho seberu přes php)

Nahoru Odpovědět 4. února 7:48
Nesnáším, když někdo u if nepoužívá {}, byť se jedná o jeden řádek.
Avatar
Mego
Člen
Avatar
Mego:

Kto hovorí o ukladané rozlíšenia do cookies?

Pozrel som ti do manuálu, či sa náhodou v $_SERVER nenachádza nejaká zmienka o rozlíšení (nič iné mi nepríde ako pravdepodobnejšie, že by sa to tam malo nachádzať) a bohužiaľ nenachádza... tuším, že toplist.sk nejakým spôsobom vie zistiť aj rozlíšenie displaya, ale akým...?

Nahoru Odpovědět 4. února 8:18
Radšej 15 minút skôr, ako 15 sekúnd neskoro...
Avatar
Nahoru Odpovědět 4. února 13:15
Hlupák nie je ten kto niečo nevie, hlupákom sa stávaš v momente keď sa na to bojíš opýtať.
Avatar
Richard
Člen
Avatar
Richard:

To že potřebuješ vědět rozlišení uživatele v php zavání špatným řešením problému, který nemá existovat. Ale pokud to chceš pro nějaký zvláštní účely, asi bych na začátek webu dal podmínku, že pokud neexistuje v cookies hodnota rozlišení, tak se pošle js kterej ho tam uloží, pošle header() kterej refreshne stránku a za to die(), ať zbytečně nenačítáš web kterej se v tom requestu nenačte.

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
Řešení problému
Nahoru Odpovědět  +3 4. února 19:48
$action = $_GET['Life']; | Když dáš mínus, napiš proč!
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.