Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Daniel Vítek:

Zdravím,
když si z databáze vytáhnu nějaký text, a chci, aby jeho maximální délka byla třeba 20 znaků, jak to mám udělat ?
Je to i tady na devbooku (rámeček vpravo, úvodní stránka ).

 
Odpovědět 2.1.2013 11:14
Avatar
Michael Olšavský:

Co třeba pomocí **substr **v php?

 
Nahoru Odpovědět 2.1.2013 11:27
Avatar
Michael Olšavský:

substr($text, $startindex (obvykle od nuly), 20);

Editováno 2.1.2013 11:29
 
Nahoru Odpovědět 2.1.2013 11:29
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
Kit:

Pro UTF-8 používej raději mb_substr(). Nepočítá bajty, ale znaky.

Nahoru Odpovědět 2.1.2013 11:43
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.