Avatar
Maxy_obr
Člen
Avatar
Maxy_obr:

Asi tu řeším nemožné ale přeci jen se zkusím zeptat. Není nějaká možnost jak měnit HTML kód v závislosti na rozlišení nebo media queries?

 
Odpovědět 3.3.2015 11:09
Avatar
shaman
Člen
Avatar
Odpovídá na Maxy_obr
shaman:

no nerobi sa to tak ze sa zmeni html kod. Tiez sa to nerobi v PHP, pretoze PHP je na strane servera a ten neriesi co za rozlisenie ma klient. Ak su obsahy uplne odlisne tak si kazdu verziu vlozis v do divu.

  1. Mozes to urobit v javascripte. Nascriptujes si script ktory ti skryrje nepotrebne divy a ukaze podla klientovho okna spravny div so spravnym obsahom. Na to mozes pouzit tuto kniznicu. http://modernizr.com
  2. Ja by som to ale nerobil javascriptom. Existuje Bootstra a ten ma responsive utilty. Dnes sa to pouziva ako standard pre responsive web design (RWD) kuk sem http://getbootstrap.com/css/#… . Tu je jednoduchy priklad http://codepen.io/anon/pen/VYBaGJ
Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět 3.3.2015 11:27
try {...} catch (Exception ignored) { echo " ¯\_(ツ)_/¯ "; }
Avatar
Maxy_obr
Člen
Avatar
Maxy_obr:

Koukal jsem na to a ve vysledku mi to moc nepomuze protoze hlml se mi stejne nacte cele jen je skryte. Pak moc nevidim rozdil v tom kdybych ho skryval v CSS. Potreboval bych nejaky zpusob jak urcity obsah nenacitat vubec v urcitem rozliseni.

 
Nahoru Odpovědět 3.3.2015 13:46
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
Odpovídá na Maxy_obr
tomasmanhal:

To přece uděláš právě v tom CSS proboha :-)

Co třeba zkusit

display: none;

Ten určený element se prostě nezobrazí. Možná si pleteš "hidden" s "none". U "hidden" Ti zůstane místo po tom schovaném elementu. U "none" se prostě bude stránka chovat, jako by tam vůbec nebyl.

Právě media queries a úprava CSS Ti moc pomůže ;-) HTML je jen jakási kostra. CSS Ti umožní ho přizpůsobit, jak budou které části vidět, nebo naopak vidět nebudou.

Editováno 3.3.2015 13:52
Nahoru Odpovědět  ±0 3.3.2015 13:50
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Avatar
Maxy_obr
Člen
Avatar
Maxy_obr:

Mě nejde o zobrazování ale o načítání.

 
Nahoru Odpovědět  ±0 3.3.2015 13:57
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
Odpovídá na Maxy_obr
tomasmanhal:

Co se snažíš schovat, že to má tak drastický vliv na načítání celého webu?

Nahoru Odpovědět 3.3.2015 14:00
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Avatar
Maxy_obr
Člen
Avatar
Maxy_obr:

Tak především jde o obrázky načítat desktopové obrázky do mobilu např. u velkého slideru mi nepřijde jako dobré.

 
Nahoru Odpovědět  -1 3.3.2015 14:05
Avatar
shaman
Člen
Avatar
Odpovídá na Maxy_obr
shaman:

Na taketo responsivne obrazky je dobry polyfill http://scottjehl.github.io/picturefill/#… Mas tam plno prikladov. Napr:

<img sizes="(min-width: 40em) 80vw, 100vw"
     srcset="examples/images/medium.jpg 375w, examples/images/medium.jpg 480w, examples/images/large.jpg 768w"
     alt="A giant stone face at The Bayon temple in Angkor Thom, Cambodia">

asi ani netreba vysvetlovat

Editováno 3.3.2015 14:14
Nahoru Odpovědět  +1 3.3.2015 14:13
try {...} catch (Exception ignored) { echo " ¯\_(ツ)_/¯ "; }
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
Odpovídá na Maxy_obr
tomasmanhal:

Myslím si, že je mnohem lepší dát si práci s tím přizpůsobit obrázky pro různé velikosti displejů, než předložit graficky chudou mobilní verzi. To už se dneska nedělá prostě.

Používej tlačítko odpovědět. Na ozdobu tady není.

Editováno 3.3.2015 18:55
Nahoru Odpovědět  ±0 3.3.2015 18:54
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 9 zpráv z 9.