Avatar
adder
Člen
Avatar
adder:

Zdravím,
už si nevím rady. Připadá i, že to mám strukturu a názvy souborů správně a přesto to nejede. Jedná se o to, že při volání $this->redirect('Pro­filpage:'); z hlavní stránky prostě nenačte šablonu. Ani tracy se nenačte. Ale když zkouším redirectovat zpět na homepage, tak to jede v pohodě.

Struktura: http://www.imgup.cz/image/YAv

Editováno 8.6.2016 10:44
Odpovědět 8.6.2016 10:44
I’m going to lay this brick as perfectly as a brick can be laid.
Avatar
Nahoru Odpovědět 8.6.2016 11:11
Hlupák nie je ten kto niečo nevie, hlupákom sa stávaš v momente keď sa na to bojíš opýtať.
Avatar
adder
Člen
Avatar
adder:

V class HomepagePresenter

// volá se po úspěšném odeslání formuláře
    public function signInFormSubmitted($form, $values) {

        try {
                    $this->database->authenticate(array($values->login, $values->password));
                    $this->flashMessage('Byl jste úspěšně přihlášen.');
                    $this->redirect('Profilpage:');

                } catch (Nette\Security\AuthenticationException $e) {
                    if ($e->getCode() === Nette\Security\IAuthenticator::INVALID_CREDENTIAL) {
                        $form->addError('Neplatné heslo.');
                    }
                }
    }

A ProfilpagePresenter

<?php

namespace App\Presenters;

use Nette;


class ProfilpagePresenter extends BasePresenter {

        /** @var Nette\Database\Context */
    private $database;

    public function __construct(Nette\Database\Context $database) {
        $this->database = $database;
    }
}
Nahoru Odpovědět 8.6.2016 11:14
I’m going to lay this brick as perfectly as a brick can be laid.
Avatar
Nahoru Odpovědět 8.6.2016 11:16
Hlupák nie je ten kto niečo nevie, hlupákom sa stávaš v momente keď sa na to bojíš opýtať.
Avatar
Odpovídá na adder
Dominik Gavrecký:

A daj tam ProfilePage:Default a mal by si si pozriet MVP architektúru v presentery DB nemá čo hľadať

Nahoru Odpovědět 8.6.2016 11:19
Hlupák nie je ten kto niečo nevie, hlupákom sa stávaš v momente keď sa na to bojíš opýtať.
Avatar
adder
Člen
Avatar
adder:

Právě že vůbec nejde. Vyjede 404 error - stránka nenalezena. Link - http://localhost/…/profilpage/?…

Nahoru Odpovědět 8.6.2016 11:20
I’m going to lay this brick as perfectly as a brick can be laid.
Avatar
Odpovídá na adder
Dominik Gavrecký:

Dal si za tu : ešte default ? Som na mobile

Nahoru Odpovědět 8.6.2016 11:20
Hlupák nie je ten kto niečo nevie, hlupákom sa stávaš v momente keď sa na to bojíš opýtať.
Avatar
adder
Člen
Avatar
Odpovídá na Dominik Gavrecký
adder:

Jojo, teď jsem zkoušel a pořád stejné. Jen tak nemělo by i funguvovat link přesně na tu stránku, tím mám namysli .../sandbox/www/pro­filpage ? Jelikož to mi také nejde.

Nahoru Odpovědět 8.6.2016 11:24
I’m going to lay this brick as perfectly as a brick can be laid.
Avatar
Odpovídá na adder
Dominik Gavrecký:

Ked prídem zo školy a budem na PC pozriem sa na to poriadne z mobilu tam nic nevidím možno mi len niečo ušlo

Nahoru Odpovědět 8.6.2016 11:26
Hlupák nie je ten kto niečo nevie, hlupákom sa stávaš v momente keď sa na to bojíš opýtať.
Avatar
adder
Člen
Avatar
Nahoru Odpovědět 8.6.2016 11:27
I’m going to lay this brick as perfectly as a brick can be laid.
Avatar
Odpovídá na adder
Dominik Gavrecký:

Ale ked na to pozerám máš v tom lode strašne veľa chýb skús si ešte raz pozriet miestne tutoriály určite prídeš na 10000x lepšie riešenia ako to co si sem dal

Ja ked prídem ti popíšem presne co ako len na mobile je to na prd

Editováno 8.6.2016 11:29
Nahoru Odpovědět 8.6.2016 11:29
Hlupák nie je ten kto niečo nevie, hlupákom sa stávaš v momente keď sa na to bojíš opýtať.
Avatar
Adam Čuba
Člen
Avatar
Adam Čuba:

V ProfilPagePre­senteru nemáš žádnou render metodu. Zkus si tam přidat metodu:

public function renderDefault(){
    //TODO
}

Možná to blbne díky její absenci, ale je možný, že se mýlím :)

 
Nahoru Odpovědět 8.6.2016 11:30
Avatar
Odpovídá na Adam Čuba
Dominik Gavrecký:

To by ma nenapadlo ze môže byt problém v tomto ...

Nahoru Odpovědět 8.6.2016 11:32
Hlupák nie je ten kto niečo nevie, hlupákom sa stávaš v momente keď sa na to bojíš opýtať.
Avatar
adder
Člen
Avatar
adder:

To by neměl být problém. Z https://doc.nette.org/…4/presenters

*Ono to vlastně není nic těžkého! Pokud požaduji akci například Homepage:default, tak se

vytvoří objekt třídy HomepagePresenter
zavolá se metoda renderDefault() (existuje-li, ale nemusí)
vykreslí se šablona např. templates/Home­page/default.lat­te s layoutem např. templates/@la­yout.latte*

Nahoru Odpovědět 8.6.2016 11:37
I’m going to lay this brick as perfectly as a brick can be laid.
Avatar
adder
Člen
Avatar
adder:

Nemůže být třeba chyba v nesprávně nastaveném serveru? Teď jsem zkoušel novej projekt a jen dal redirect na submit a opět nic...

Nahoru Odpovědět 8.6.2016 14:41
I’m going to lay this brick as perfectly as a brick can be laid.
Avatar
Odpovídá na adder
Dominik Gavrecký:
public function signInFormSubmitted(Form $form, $values) {

Do parametrov som pridal Form ktorý ti tam chýbal.

$this->database->authenticate(array($values->login, $values->password));

Toto je hlúposť aj keď sa v modeli funkcia na prihlásenie volá authenticate ale pri pokuse o prihlásenie voláš niečo takéto viz. https://doc.nette.org/…cess-control

$this->user->login($values['username'], $values['password']);

Ďalej som si všimol že DI pre DB máš v presenteri kde by nemal čo hľadať. Skús si niečo prečítať o MVP. Všetka logika s DB by mala prebiehať výhradne v modeli.

Nahoru Odpovědět 8.6.2016 17:45
Hlupák nie je ten kto niečo nevie, hlupákom sa stávaš v momente keď sa na to bojíš opýtať.
Avatar
adder
Člen
Avatar
Odpovídá na Dominik Gavrecký
adder:

Děkuji ti ta nějaké odhalení chyb, ale můj problém to, bohužel, neřeší.

Nahoru Odpovědět 8.6.2016 17:58
I’m going to lay this brick as perfectly as a brick can be laid.
Avatar
Marek Z.
Redaktor
Avatar
Odpovídá na adder
Marek Z.:

Nemáš v configu náhodou catchExceptions: true? To by vysvětlovalo tu 404

Nahoru Odpovědět 8.6.2016 19:46
Chybami se člověk učí, běžte se učit jinam!
Avatar
adder
Člen
Avatar
Nahoru Odpovědět 8.6.2016 22:44
I’m going to lay this brick as perfectly as a brick can be laid.
Avatar
Odpovídá na Marek Z.
Dominik Gavrecký:

Keby tam mal catchExceptions: true tak by mu vyhodilo aspoň tracy ale jemu nevyhodí ani to asi zle nastavený server

Nahoru Odpovědět 8.6.2016 22:49
Hlupák nie je ten kto niečo nevie, hlupákom sa stávaš v momente keď sa na to bojíš opýtať.
Avatar
Marek Z.
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Dominik Gavrecký
Marek Z.:

Tam je to ošemetné, teď přesně neznám ty kombinace, ale hádám, že to bylo takto, že když jsi měl vypnutý debug v boostrapu a zapnuté zachycení v configu tak to hodilo tu pro uživatele přívětivější hlášku, místo tracy.

Ale nejspíže si to pletu..

Nahoru Odpovědět 9.6.2016 15:24
Chybami se člověk učí, běžte se učit jinam!
Avatar
Vladimír Bártek:

Už je to pár měsíců, ale třeba to někomu k něčemu bude. Měl jsem zrovna ten samý problém a dospěl k tomuto:

$this->redirect() očekává jako první argument $code (asi http kód?). Pro užití bez něj jak to máš ty (a mají to nesprávně i v Nette tutorialu k autentizaci, což je předpokládám i u tebe způsob, jak ses k problému dostal) se dá použít $this->forward('Pro­filpage:');

Editováno 19.10.2016 17:58
 
Nahoru Odpovědět  +1 19.10.2016 17:57
Avatar
Petr Linhart
Člen
Avatar
Odpovídá na Vladimír Bártek
Petr Linhart:

Myslím, že bude chyba jinde, protože při volání redirect je sice požadován argument $code, ale je inicializován s kódem 302, tedy není nutné ho uvádět v kódu volání.
Tedy pokud přesměrovávám po přihlášení zpět na výchozí presenter stačí použít

$this->redirect('url')

nicméně pokud přesměrovávám ručně na jinou url a akce vyžaduje jiný http kód než 302 (např. 301) je potřeba ho uvést jako druhý argument za url

$this->redirect('url', '301')
Editováno 19.10.2016 19:27
 
Nahoru Odpovědět 19.10.2016 19:26
Avatar
Odpovídá na Petr Linhart
Vladimír Bártek:

Aha, dobrá. Každopádně nahrazení $this->redirect() za $this->forward() v mém případě probém vyřešilo.

 
Nahoru Odpovědět 19.10.2016 21:26
Avatar
Petr Linhart
Člen
Avatar
Petr Linhart:

$this->redirect přesměrovává s ukončením běhu presenteru výjimkou, $this->forward jen přesměruje, proto "funguje", nicméně v podstatě jsi problém jen obešel jinudy, ale pokud ti to funguje a vyhovuje tak je to asi ok

 
Nahoru Odpovědět 20.10.2016 18:49
Avatar
Odpovídá na Petr Linhart
Vladimír Bártek:

Tak máte pravdu, chyba je opravdu jinde, a to u mne konkrétně u Routeru, který generuje nice URLs a nefunguje.

Měl jsem vypnutý mod_rewrite na Apache.

Nicméně tedy ani po zapnutí mod_rewrite (ověřeno v PHP) router nefunguje (404). Nenapadá někoho proč? Prozatím si vystačím se SimpleRouterem, ale v průběhu vývoje na to budu muset přijít

 
Nahoru Odpovědět 23.10.2016 20:55
Avatar
Vladimír Bártek:

Tak vyřešeno. Třeba to někomu pomůže:

v Apache configuráku (httpd.conf) jsem měl:

<Directory "c:/Projects/_src/">
AllowOverride None

což efektivně blokovalo veškeré specifikované direktivy v .htaccess (jestli to teda chápu správně)

přepsání na:

AllowOverride All

vše spravilo a nice URLs šlapou jak mají.

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět  +1 23.10.2016 21:09
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 27 zpráv z 27.