Diskuze: Nette - upload image na server - Gallery

PHP Nette Framework Nette framework Nette - upload image na server - Gallery

Avatar
Jan Demel
Redaktor
Avatar
Jan Demel:

Čus lidi. Mám na vás takový dotaz. Jak se řeší galérie, která by měla fungovat tak, že by jsem uploadnul obrázek na stránky a on by se potom automaticky zobrazil v nějaké galerii ?

Měl jsem nápad, že by jsem to udělal tak, že by se v PHPčku vytvořil skript, který by uploadnul na FTP obrázek a potom by se to nějak odeslalo do .latte šablony, kde by byl foreach ... Poradil by jste mi někdo, jestli existuje nějaké jiné řešení, nebo jestli to moje je správné ?

Odpovědět 26.3.2014 17:25
To co se zdá být nemožné, je vždy možné.
Avatar
TsukiRa
Člen
Avatar
Odpovídá na Jan Demel
TsukiRa:

Ty obrázky se nejspíš ukládají do nějakého adresáře, takže stačí proletět jeho obsah a vypisovat ..., ne?

Nahoru Odpovědět 26.3.2014 18:07
Někdy je lepší zůstat v pondělí v posteli než celý týden ladit pondělní kód.
Avatar
Jan Demel
Redaktor
Avatar
Odpovídá na TsukiRa
Jan Demel:

S Javascriptem nemám zkušenost. Dá se JavaScriptem projet složka a udělat pro jednotlivé obrázky HTML tag ?

Nahoru Odpovědět 26.3.2014 18:42
To co se zdá být nemožné, je vždy možné.
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jan Demel
mkub:

mal by si si uvedomit, ze javascript je jazyk na design a zakladne overenie udajuv na strane browsera a nemusi vzdy fungovat (bud nie je podporovany, alebo je vypnuty)..
ak chces pracovat s udajmi na strane servera, ci uploadovat fotky, tak javascript ti nestaci, musis pouzti na to PHP

 
Nahoru Odpovědět 26.3.2014 18:57
Avatar
TsukiRa
Člen
Avatar
Odpovídá na Jan Demel
TsukiRa:

Javascriptem by to nešlo. Na serveru - v PHP si projdeš ten adresář, vytvoříš seznam souborů (obrázků) a ten pak předáš šabloně.

Editováno 26.3.2014 19:36
Nahoru Odpovědět 26.3.2014 19:35
Někdy je lepší zůstat v pondělí v posteli než celý týden ladit pondělní kód.
Avatar
Juraj Mlich
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jan Demel
Juraj Mlich:

Ahoj,

galéria sa najčastejšie robí pomocou DB. V tabuľke si uložíš cestu k obrázku (kam pomocou PHP obrázok uploadneš, Nette je na to pripravené, viz nette.org), prípadne názov, popis, dátum atď. Presenter vytiahne pomocou modelu z DB tieto obrázky, predá ich šablóne a tá ich jednoducho vykreslí (obyčajne cyklom).

Snáď som pomohol ;)

Nahoru Odpovědět 26.3.2014 20:39
Vždy je lepšie učiť sa z cudzích chýb, než z vlastných chýb.
Avatar
Jan Demel
Redaktor
Avatar
Odpovídá na TsukiRa
Jan Demel:

Už jsem na to přišel. Při nahrávání obrázku si cestu k obrázku pošlu do MySQL a potom předám šabloně :)

Nahoru Odpovědět 26.3.2014 20:59
To co se zdá být nemožné, je vždy možné.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 7 zpráv z 7.