Avatar
Jan Demel
Redaktor
Avatar
Jan Demel:

Čaute. Chtěl jsem se zeptat, jestli nevíte, zda aspone.cz podporuje správu databáze přes aplikaci naprogramovanou v C#? Na jejich stránkách jsem to nikde přesně řečeno nenašel.

Odpovědět 25.1.2014 8:28
To co se zdá být nemožné, je vždy možné.
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jan Demel
mkub:

podla toho, co tam tvrdia, ze ake technologie pouzivaju, je to mozne, ze podporuju aj C#, ale je lepsie si to u nich na hotline si skontrolovat

 
Nahoru Odpovědět 25.1.2014 8:49
Avatar
Jan Demel
Redaktor
Avatar
Odpovídá na mkub
Jan Demel:

No já mám totiž problémy se připojit na jejich databázi... Oni sice dávají nějáký connection string, ale prostě ne a ne se na to připojit. Nejde to ani v database exploreru ani v SQL Server managment studio.

Nahoru Odpovědět 25.1.2014 8:52
To co se zdá být nemožné, je vždy možné.
Avatar
Jan Demel
Redaktor
Avatar
Jan Demel:

Tak jsem napsal na tu jejich podporu no a ten chalan mi odepsal, že to u nich podporujou až placené varianty. Mohli by jste mi někdo prosím pomoct? Potřeboval by jsem hosting, který podporuje vzdálený přístup ve free variantě. Mám v plánu naprogramovat takovou menší desktopovou hru, která by byla online. Jenže potřebuju nějákou tu databázi. Nevím, jestli se takovéhle hry řeší tímto způsobem, ale myslím, že jo.

Současně tu hru programuju na lokálce, ale později by jsem jí chtěl dát na web.

Nahoru Odpovědět 25.1.2014 13:12
To co se zdá být nemožné, je vždy možné.
Avatar
Honza
Člen
Avatar
Honza:

Ahoj, na aspone.cz můžeš ve free variantě využívat SQL server a online zjednodušenou verzi MS SQL studia. Aplikace ani SQL Management studio se ale nemohou do databáze připojovat vzdáleně, to jde skutečně až v placené verzi.

To ale neznamená že to nemá řešení. Já jsem například potřeboval ukládat data z jedné malé mobilní aplikace, kterou jsem si psal pro sebe a vyřešil jsem to tak, že jsem si napsal jednoduchou web service kterou jsem umístil na aspone. Web service má bezproblémový přístup k databázi, protože se k ní připojuje lokálně (resp. předpokládám že v rámci nějakého aspone cloudu).

A ty neposíláš data přímo databázi ale té službě, což taky není nic proti ničemu. Navíc to má výhodu do budoucna, protože tam webová služba funguje jako brána s jednotným rozhraním pro přístup k datům a je jedno jestli ti pak tvoje hra poběží v mobilu, na desktopu nebo na nějakém webu. Odevšad k datům budeš přístupovat stejně.

Nahoru Odpovědět 11.2.2014 13:46
Snadnou cestou se daleko nedostanete, je tam velká tlačenice...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.