Avatar
informatik87
Člen
Avatar
informatik87:

Zdravím, přijdete někdo proč dotaz vrací hodnotu null? I když v tabulce mám jeden řádek?

public function objednavky($stav) {
        return Databaze::radky("SELECT id, polozky, stav FROM objednavky WHERE stav = ? ORDER BY id DESC", array($stav));
    }

Kód je z tutoriálu o MVC.

 
Odpovědět 8.3.2015 16:51
Avatar
IT Man
Redaktor
Avatar
Odpovídá na informatik87
IT Man:

Máš ten $stav dobře napsaný? Existuje něco takového v tabulce?

Editováno 8.3.2015 17:44
Nahoru Odpovědět 8.3.2015 17:43
Když nevíš jak dál, podá ti ruku někdo, od koho by jsi to nečekal. A tu šanci musíš přijmout!
Avatar
informatik87
Člen
Avatar
Odpovídá na IT Man
informatik87:

Ano, je dobře napsaný, zkoušel jsem ho přiřadit i manuálně, tzn., že jsem místo otazníku vložil přímo řetězec a stále se mi vrátil prázdný dotaz. Zajímavé je, že při výpisu foreachem se mi vypíše správný počet řádků, ale nic víc.

 
Nahoru Odpovědět 8.3.2015 17:49
Avatar
informatik87
Člen
Avatar
Odpovídá na IT Man
informatik87:

Takhle vypadá tabulka, ale myslím si, že tam chyba není.

 
Nahoru Odpovědět 8.3.2015 17:55
Avatar
IT Man
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět 8.3.2015 18:06
Když nevíš jak dál, podá ti ruku někdo, od koho by jsi to nečekal. A tu šanci musíš přijmout!
Avatar
informatik87
Člen
Avatar
Odpovídá na IT Man
informatik87:

Přes pole, jak bylo popsáno v tutoriálu.

Kontroler:

$objektObjednavky = new ObjednavkyTrida();
$objednavky = $objektObjednavky->objednavky($parametry[0]);

            $this->data["stav"] = $parametry[0];
            $this->data["objednavky"] = $objednavky;

            $this->sablona = "objednavky";

pohled:

<section>
            <table border="0">
                <thead>
                    <tr>
                        <th>Číslo objednávky</th>
                        <th>Položky</th>
                        <th>Stav</th>
                    </tr>
                </thead>
                <tbody>
                    <?php foreach ($objednavky as $objednavka) : ?>
                    <tr>
                        <td>Objednávka č. <?php $objednavka["id"] ?></td>
                        <td><?php $objednavka["polozky"] ?></td>
                        <td><?php $objednavka["stav"] ?></td>
                        <td>
                            <form method="post">
                                <input type="hidden" name="id" value="<?php $objednavka["id"] ?>" />
                                <input type="hidden" name="stav1" value="stav1" />
                                <input type="submit" value="stav1" />
                            </form>
                        </td>
                        <td>
                            <form method="post">
                                <input type="hidden" name="id" value="<?php $objednavka["id"] ?>" />
                                <input type="hidden" name="stav2" value="stav2" />
                                <input type="submit" value="stav2" />
                            </form>
                        </td>
                        <td>
                            <form method="post">
                                <input type="hidden" name="id" value="<?php $objednavka["id"] ?>" />
                                <input type="hidden" name="stav3" value="stav3" />
                                <input type="submit" value="stav3" />
                            </form>
                        </td>
                    </tr>
                    <?php endforeach ?>
                </tbody>
            </table>
        </section>
Editováno 8.3.2015 18:08
 
Nahoru Odpovědět 8.3.2015 18:08
Avatar
IT Man
Redaktor
Avatar
Odpovídá na informatik87
IT Man:

Blbě vypisuješ ... musíš takhle:

<?= $objednavka["id"] ?>

Ty máš ve směs jen věc k vypsání počtu řádků. :)

Editováno 8.3.2015 18:15
Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět 8.3.2015 18:14
Když nevíš jak dál, podá ti ruku někdo, od koho by jsi to nečekal. A tu šanci musíš přijmout!
Avatar
informatik87
Člen
Avatar
Odpovídá na IT Man
informatik87:

Díky moc, už dva dny hledám chybu a nakonec to je taková kravina.:D

 
Nahoru Odpovědět  +1 8.3.2015 18:17
Avatar
IT Man
Redaktor
Avatar
Odpovídá na informatik87
IT Man:

Není zač, když tak si to najdi u toho výpisu článků a počti si o tom. :)

Nahoru Odpovědět 8.3.2015 18:19
Když nevíš jak dál, podá ti ruku někdo, od koho by jsi to nečekal. A tu šanci musíš přijmout!
Avatar
informatik87
Člen
Avatar
Odpovídá na IT Man
informatik87:

Já normálně vím co to znamená a tak, ale zrovna my to nedocházelo, že v tom je ta chyba.

 
Nahoru Odpovědět  +1 8.3.2015 18:46
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 10 zpráv z 10.