Diskuze: MSSQL Import z CSV problém s datumem

Ostatní jazyky SQL SQL a databáze MSSQL Import z CSV problém s datumem

Avatar
Tomáš Král:

Ahoj všichni,

chtěl bych poprosit o nějaký trik jak naimportovat data z csv do MSSQL tabulky.

Klasicky jsem zkoušel toto, skrze Managment studio jsem uložil zobrazené záznamy, kde je sloupec s datumem.

Obsah exportovaného CSV:

group,mnozstvi,do­dani
VKR,1,31.12.2015

Následně jsem zkoušel import do stejné tabulky a narazil jsem na problém s formátem datumu.

MSSQL mi napíše error:

Bulk load data conversion error (type mismatch or invalid character for the specified codepage) for row 2, column 3 (dodani).

CSV Importuji přes tento příkaz:

BULK INSERT [dbo].[ImpDEV] FROM 'D:\DEV.csv'
WITH (
FIRSTROW = 2,
FIELDTERMINATOR = ',',
ROWTERMINATOR = '\n'
)

Prosím poraďte jak naimportovat data z CSV.

Moc díky

Tomáš

 
Odpovědět 27.11.2015 11:13
Avatar
Posix
Člen
Avatar
Posix:

Máš možnost změnit formát? Místo 31.12.2015 (DD.MM.YYYY) zkus 2015-12-31 (YYYY-MM-DD).

Nahoru Odpovědět  -1 28.11.2015 13:36
Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě.
Avatar
Milan Křepelka
Redaktor
Avatar
Milan Křepelka:

Zkus kombinaci

SET DATEFORMAT
SET LANGUAGE pro to daný sezení

případně bych zauvažival jít druhou cesto a programově měnit to CSVčko, pokud nejsi zdrojem, tak modifikace pomocí powershellu by neměl být problém a na netu najdeš spoustu příkladů

 
Nahoru Odpovědět 28.11.2015 20:58
Avatar
Odpovídá na Posix
Tomáš Král:

Ahoj, zkoušel jsem změnit v CSV formát z DD.MM.YYYY na YYYY-MM-DD a chyba stále stejná.
Bulk load data conversion error (type mismatch or invalid character for the specified codepage) for row 2, column 3 (dodani).

Zoušel jsem i
SET LANGUAGE English;
SET DATEFORMAT ymd;

Nic se nezměnilo stále stejný problém.

Nemáte ještě nějaký nápad?

Díky

 
Nahoru Odpovědět 30.11.2015 7:21
Avatar
Milan Křepelka
Redaktor
Avatar
Milan Křepelka:

Co dmy a čeština?

 
Nahoru Odpovědět 30.11.2015 7:55
Avatar
Honza
Člen
Avatar
Honza:

Ahoj, můžeš zkusit nástroj "import and export data" měl by jsi ho mít nainstalovaný, pokud máš Management studio (bude ve složce SQL Serveru). Už jsem s ním sice nějakou dobu nepracoval, ale matně si pamatuju že tam právě šlo trošku ovlivnit jak bude vypadat datum, čísla vs text, v jakým kódování to bude atd.

Nahoru Odpovědět 30.11.2015 14:29
Snadnou cestou se daleko nedostanete, je tam velká tlačenice...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.