Diskuze: MySQL poddotaz

Ostatní jazyky SQL SQL a databáze MySQL poddotaz

Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
David Čápka:

Ahoj, už se tu půl hodiny patlám s dotazem a nějak mi to nejde. Mám tabulku Událost a tam je sloupec Člen_id. Potřebuji vybrat vždy IDčko člena a počet jeho událostí.

Odpovědět 3.4.2013 17:02
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Michael Olšavský:

Když to píšeš ty, tak to asi nebude tak jednoduché jak se zdá co? :D

 
Nahoru Odpovědět 3.4.2013 17:05
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Nahoru Odpovědět 3.4.2013 17:05
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:
SELECT count(*) FROM Udalost GROUP BY id;

ale pokud to chceš dělat často, raději použij triggery a jeden sloupeček v tabulce členů navíc. Je to drahá operace.

Pro jednoho člena

SELECT count(*) FROM Udalost WHERE id=270;

ale je mi divné, že bys takovou trivialitu neznal a asi chceš něco jiného.

Editováno 3.4.2013 17:10
Nahoru Odpovědět  +2 3.4.2013 17:09
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
David Čápka:

Ano, mám nějaké zatmění asi, díky :D Snažím se napsat dotaz, co vymaže staré události členů a je to nějak složitější, než to vypadá, už jsem z těch poddotazů zblblý. Snad to ve zdraví dopíšu.

Nahoru Odpovědět 3.4.2013 17:12
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.